Alonso: A Ferrari 2017-ben visszavág

írta: M4Sport
2016. augusztus 12. 12:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába a hullámvölgy és a baljós előjelek, a Ferrari hamarosan újra talpra áll – jelentette ki a csapatot épp sikertelensége miatt elhagyó kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso 2014 végén azzal indokolta idő előtti szerződésbontását a Ferrarival, hogy már nem érezte úgy, az istálló képes lehet kilépni a gödörből, melyben évek óta vesztegelt. 2015-ben úgy tűnt tévedett, hiszen látványos fejlődésük után Sebastian Vettel három futamot is nyert. Idén azonban kezdenek újra a régi önmagukra emlékeztetni a vörösök.

A spanyol versenyzőnek ettől függetlenül meggyőződése, hogy a Scuderia 2017-ben újra erős lesz. „Szerintem idén is jobbak, mint tavaly voltak, versenyképesebbek” – nyilatkozta a brazil UOL Esportének. „Sosem könnyű kívülállóként véleményt formálni. Tavaly rendre a dobogón voltak, de százötven ponttal elmaradtak a Mercedestől, ami nem jó. De a Mercedesszel nehéz bárkinek is fölvenni a versenyt. Szóval ez jelenleg nem kizárólag a Ferrari számára probléma. A Mercedesnek nagy előnye van a szabályváltozások óta. A jövő évi változások talán kicsit megkeverik a lapokat, és biztosra veszem, hogy ebben az esetben a Ferrari újra erős lesz.”

Alonso 2014-es utolsó évében súlyos vereséget mért csapattársára, Kimi Räikkönenre, aki 2017-ben sorozatban negyedik szezonjának is nekivághat a gárdával. „Kimi és Sebastian jól kijönnek egymással, és biztosra veszem, hogy élvezik is ezt. Még úgy is, ha nem harcolhatnak a bajnoki címért. De jövőre szerintem erősebbek lesznek” – vélekedett a jelenlegi duóról.

Végül hangsúlyozta, azért kicsit sem bánta meg, hogy ezt a két szezont már nem vörös overallban kellett végigversenyeznie. „Jó volt ott lenni, harcoltunk a bajnoki címekért, erősek voltunk és boldogok. De úgy érzem, jó volt az időzítés, mert 2015 és 2016 nagyon demotiváló lett volna. Sorozatban a hatodik és hetedik szezonomban is csak a Mercedes mögött zártunk volna. Én nem akartam ezt a fájdalmat, ezért úgy döntöttem, távozom.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. augusztus 15. 14:04  
albutr:
már nem értem Alonsot.

most mit nem? mindig is hangoztatta, hogy jól tette, h váltott. és azt is hangoztatta, h a Ferarinak ott lesz a szívében a hely mindig. jót akar róluk mondani. kicsit odaszórt, h hiába az idill a pilóták között, nyerni úgysem tudnak, de korrekt is, mert elismeri, h a Mercin kívül senki sem

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 13. 20:40  

már nem értem Alonsot.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”