Alonso: A Ferrari mindent jól csinál, de a Mercedes egyszerűen túl erős

írta: M4Sport
2016. június 08. 13:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ideális párosnak tartja Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent Fernando Alonso, s maga is osztja a véleményüket: a Ferrari előrelépett 2016-ban.

Korábban azt nyilatkozta, csak akkor bánja meg, hogy elhagyta Maranellót, ha volt csapata világbajnok lesz a következő két évben. De olyat is mondott, továbbra sem érzékel gyökeres változást a Scuderiánál, hiszen még mindig csak üldözik a Mercedest. Fernando Alonso ugyanakkor már többször is jelezte, sikertelenségük és nem túl örömteli válásuk ellenére mindig is közel fog állni a szívéhez a Ferrari – a nehézségeik miatti káröröm pedig távol tőle.

Az Auto Bild Motorsport nemrégiben a vörösök vártnál gyengébb évkezdése kapcsán kialakult kisebbfajta „krízisről” kérdezte, ám a kétszeres világbajnok védelmébe vette az olaszokat. „A Ferrari jobb lett idén, mint tavaly volt” – visszhangozta ugyanazt, amit Sebastian Vettel is hajtogatott az elmúlt hetek csalódásai után. „A Ferrari mindent jól csinál, de a Mercedes egyszerűen túl erős. Az előnyük a hibridmotorok terén már 2014-ben olyan nagy volt, hogy még ma is profitálnak belőle. De a karosszéria terén várható 2017-es változások révén a mezőny felzárkózhat, és a Ferrari akkor újra erős lehet.”

Alonso azt azért elismerte, kicsit sem bánja, hogy ma nem neki kell bosszankodnia amiatt, hogy a Ferrari elmarad a várakozásoktól. „Fájdalmas lett volna egy hatodik vagy hetedik szezont is a Red Bull és a Mercedes mögött autózva teljesíteni. Szerettem volna szép emlékeket megőrizni a Ferrariról, nem pedig fájó emlékeket. És Sebastian és Kimi remekül összeillenek – még úgy is, hogy továbbra sincs esélyük a bajnoki címre” – vélekedett a spanyol, aki végül hozzátette, a 2017-es változásoktól tesz függővé, szerződése lejárta után is folytatja-e a királykategóriában.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GM555
#4 GM555 2016. június 09. 14:02  
fagyi:
Azért kiváncsi lennék mit mondana, ha a McLaren a Ferrari előtt lenne :D Netán, ha azt mondaná, hogy a Ferrari mindent rosszul csinál, akkor a McLaren mit csinálna? :D Egyébként sok esetben nem a Ferraris évek miatt nem "szeretjük", annál régebbre nyúlik a történet, mint pl nálam. :D Amúgy meg jót tett az egójának a sok cumi meglátásom szerint. De nincs is ezzel semmi gond, mindenki mást kedvel és ez így is van rendjén,

Én pl már a Renaultos időszakában sem bírtam, pedig nem voltam nagy Schumi fan sem. Egyébként nekem van egy olyan érzésem hogy Alonso előbb utóbb vissza fog téri a Ferrarihoz. 2017-ben még Kimivel vágnak neki az szezonnak, 2018-banpedig lesz ott egy üres hely, Mclaren nem lesz vb esélys, Rosberg most majd úgyis aláír +2 évre a Mercinél, így lonzika oda sem fog tudni menni. Szeritem simán be meri majd vállalni a Ferrari Vettel mellé.

fagyi
#3 fagyi 2016. június 09. 10:52  

Azért kiváncsi lennék mit mondana, ha a McLaren a Ferrari előtt lenne :D

Netán, ha azt mondaná, hogy a Ferrari mindent rosszul csinál, akkor a McLaren mit csinálna? :D

Egyébként sok esetben nem a Ferraris évek miatt nem "szeretjük", annál régebbre nyúlik a történet, mint pl nálam. :D

Amúgy meg jót tett az egójának a sok cumi meglátásom szerint.

De nincs is ezzel semmi gond, mindenki mást kedvel és ez így is van rendjén,

Utoljára módosítva: 2016. június 09. 10:54

vinyei93
#2 vinyei93 2016. június 08. 21:05  
HumorHerold:
Ilyenkor hol vannak a trollok? :) Szerény véleményem szerint Alonso az akinek a szavait rendszeresen kiforgatják. Meg lehet nézni, a személyes interjúkat, tök laza ember. Nem tagadom, hogy volt már párszor meredek kijelentése, de azt, hogy ő eredendően rosszindulatú lenne, kizártnak tartom.

Sajnos mindenkinek kiforgatják a szavait. :(
Énszerintem inkább pont az az egy két eset hagyott némely emberben mély sebet, amit azóta se tud elfelejteni. És ilyenkor, amikor ilyeneket mond, akkor mi a válasz? Mert most nem küzd, majd ha vb-ért megy, akkor majd előjön az igazi énje. Hát szerintem meg ez az igazi énje.
Nem baj, utálják csak, én jót röhögök rajtuk :D

HumorHerold
#1 HumorHerold 2016. június 08. 20:19  

Ilyenkor hol vannak a trollok? :)

Szerény véleményem szerint Alonso az akinek a szavait rendszeresen kiforgatják. Meg lehet nézni, a személyes interjúkat, tök laza ember. Nem tagadom, hogy volt már párszor meredek kijelentése, de azt, hogy ő eredendően rosszindulatú lenne, kizártnak tartom.

Utoljára módosítva: 2016. június 08. 20:20FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája