Alonso: A McLaren lesz az új bajnok? Lehet!

írta: M4Sport
2016. május 25. 21:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bullnak nehéz dolga lesz gyári támogatás nélkül, a Ferrarinál pedig továbbra sem akar a helyére kerülni a kirakós utolsó darabja – jegyezte meg Fernando Alonso, aki nem tartja kizártnak, hogy bejön a McLaren elnökének jóslata, azaz ők vetnek véget a Mercedes-korszaknak.

A napokban magabiztos kijelentéseket tettek a McLaren-Honda vezetői: a BBC-nek nyilatkozó Ron Dennis szerint a Mercedes után a wokingi csapat lesz a királykategória következő bajnoka, a versenyigazgató, Éric Boullier pedig arra számít, hogy pilótái már a hétvégi Monacói Nagydíjon megtréfálják a Ferrari kettősét. A nyilatkozatokról szerdán a csapat spanyol versenyzőjének is kikérték a véleményét, aki először egy humoros megjegyzéssel reagált azokra.

„Egyet kell értenem velük, hiszen ők a főnökeim” – mondta, majd komolyabbra fordította a szót, és kijelentette, ő sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a stuttgartiakat a McLaren követi majd az F1 trónján. „Hogy mi vethetünk véget a Mercedes uralmának? Nem tudom, de ez is lehetséges. A Red Bull még mindig élcsapat, de nem rendelkezik egyik nagy motorgyártó támogatásával sem, így pedig nehéz helyt állni az F1-ben. A Ferrari mindig versenyképes, de az utolsó kicsi részlet mindig hiányzik nekik” – vette sorra a lehetséges trónfosztókat, majd a McLarenre terelte a szót.

„Nehéz megmondani, miként változnak a dolgok a következő évben, és miként alakul a csapatok közötti erősorrend, de a mi projektünk a helyes irányba halad. A tavalyi szezonban rengeteg nehézségünk volt, és alulteljesítetünk. Akkor csak remélhettük, hogy a dolgok jól alakulnak. Most a reménynél többről van szó. Elkezdtünk eredményeket szállítani, és a háttérben rengeteg okos dolog zajlik. Sokkal bizakodóbbak lehetünk, mint egy évvel korábban voltunk” – magyarázta.

Míg a hosszabb távú jövőt illetően Alonso továbbra is magabiztos, a Monacói Nagydíjjal kapcsolatban nem akar hangzatos kijelentéseket tenni, sőt sokkal inkább óvatos szeretne maradni. Abban persze bízik, hogy a múlt heti jó időmérős eredményre építhet a csapat, és ismét bekerülhet az időmérő utolsó szakaszába. „A Mercedes erős lesz, akárcsak a Red Bull, és a Ferrari is versenyképes. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy közel vagyunk a mezőny ezen részéhez. Ha ez így van, és ott is tudunk maradni, akkor jó eredményt érhetünk el, de ez hetedik, nyolcadik, kilencedik helyet jelent. Továbbra sem vagyunk mágikus helyzetben, nem vagyunk annyira versenyképesek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Raikkönen
#3 Raikkönen 2016. május 26. 08:45  

Nagyon remélem hogy így lesz, szeretném látni Alonsot ahogy újra bajnoki címért harcol.Mekivel is bizakodó vagyok, mert tényleg látszik, hogy alakulnak a dolgaik, és szép lassan de felzárkóznak.

albutr
#2 albutr 2016. május 25. 22:16  

remélem hogy úgy lesz.

velorex
#1 velorex 2016. május 25. 21:27  

Vicces a cikk a címe. Alonso magának teszi fel a kérdést és ő is válasz rá?FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest