Alonso aggódik

írta: M4Sport
2016. július 09. 18:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button a hátsó szárny meghibásodása miatt esett ki az időmérő első szakaszában, az edzés végén ugyanis már nem maradt ideje a javításra. Csapattársa, Fernando Alonso bejutott a Q3-ba, örömét azonban némileg beárnyékolják a brit eddigi problémái – ezeket aggasztónak tartja.

Noha olyan jó eredményre nem számított, amilyet múlt szombaton ért el a kaotikus osztrák időmérőn, Button abban azért bízott, hogy legalább a Q2-ig eljut hazai közönsége előtt a továbbfejlesztett Honda-motorral felszerelt McLarennel. Végül azonban már az első szakaszban búcsúzni kényszerült, mint később kiderült a hátsó szárny meghibásodása miatt.

„A hátsó szárny levált a nyolcas kanyarban” – kezdte beszámolóját a korábbi világbajnok. „Ettől kezdve egyre rosszabb lett a helyzet, hiszen elég sok leszorítóerőt veszítettünk. A gyors kanyarokban folyamatosan arról beszéltem a srácoknak, hogy az autó túlkormányzott. Meglep, hogy így is olyan időt futottam, amilyet. Próbáltuk megjavítani az autót, hogy újra pályára hajthassak, de kifutottunk az időből, ebben az állapotban pedig nem teljesíthettünk egy másik kört” – tette hozzá.

Egy ideig úgy tűnt, kiesése Button visszatérhet a pályára, a McLaren ugyanis úgy látta, Kevin Magnussent levágta a pályát (versenyzőjüket vissza is tessékelték az autóba), az FIA azonban jóváhagyta a Q1 eredményét. „Nem voltunk összezavarodva, csak vártunk. Kevin állítólag levágta a pályát. Én nem láttam az esetet. Kár, hogy nem tettek valamit mielőtt kezdődött a Q2, mert amikor elindul, a játék véget ér. Nem volt szerencsénk a 17. hellyel és azzal sem, hogy nem hoztak gyors döntést. Bosszantó, de a legnagyobb gond a lelazult szárny volt.” – mondta az eset kapcsán.

Buttont egyébként nemcsak ez a hiba hátráltatta a hétvége során, hanem egy másik, az erőforrással kapcsolatos probléma is, ami miatt pénteken a tervezettnél kevesebb időt töltött a pályán. Ezeket a megbízhatósági gondokat pedig a csapattárs – aki a kilencedik helyről indul majd, miután sikerült bejutnia a Q3-ba – is aggasztónak tartja. „Az előző két versenyen technikai hibák hátráltattak, és most Jensont is az edzésen majd az időmérőn. Szóval vannak gondok. Azt hiszem, a megbízhatóságon is dolgoznunk kell még, nem csak azon, hogy jobb legyen a teljesítmény” – nyilatkozta.

Magával a teljesítménnyel – és a Honda fejlesztéseivel – ennek ellenére elégedett volt, holnapra pedig egyértelmű célként tűzte ki a pontszerzést. „Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden rendben lesz. A hétvége során többnyire folyamatosan ott voltunk a legjobb 10 között, szóval holnap miért ne lehetnénk versenyben? A középmezőnyben harcolunk, és versenyben vagyunk a körülöttünk lévőkkel. Továbbra is szükségünk van némi végsebességre, itt azonban kompenzálhatjuk annak hiányát a gyors kanyarokban. Csak meg kell győződni arról, hogy rendben leszünk” – hangsúlyozta.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#4 khristiank 2016. július 10. 07:28  
velorex:
A két zsetonnal fejlesztett motor van mindkét versenyző gépében. A fejlesztés az átalakított légbevezető rendszert jelenti.

így ezzel a honda tulképp utolérte a merci motorját, nem?

velorex
#3 velorex 2016. július 09. 23:14  
oltaag5:
Mi van az új motorral? Mind a két autóba benne van? Van javulás? Miért nem nyilatkozott róla senki? Vagy csak én nem láttam?

A két zsetonnal fejlesztett motor van mindkét versenyző gépében. A fejlesztés az átalakított légbevezető rendszert jelenti.

oltaag5
#2 oltaag5 2016. július 09. 21:46  

Mi van az új motorral? Mind a két autóba benne van? Van javulás? Miért nem nyilatkozott róla senki? Vagy csak én nem láttam?

ann23
#1 ann23 2016. július 09. 19:06  

Alonso a 15-ös kanyarban tért le a pályáról, ezért vették el a körét:

https://twitter.com/MrAlexF1/status/751798496332771328

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend