Alonso akkor sem tétlenkedik, ha elhagyja az F1-et

írta: M4Sport
2016. szeptember 20. 10:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso ismét elhintette, ha nem tetszenek neki a 2017-es Forma–1-es autók, elhagyhatja a királykategóriát, ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy visszavonul a versenyzéstől, hiszen „vannak más dolgok is, melyeket még ki szeretne próbálni”.

A kétszeres világbajnok gyakran kritizálja a jelenlegi F1-es autókat és többször elmondta már, 2017 kulcsfontosságú lesz a pályafutása szempontjából, abban az esetben ugyanis, ha az új generációs versenyképek sem nyerik el a tetszését, fontolóra veszi a távozást. Persze, ő is annak örülne a legjobban, ha az új szabályok beváltanák a hozzájuk főzött reményeket, és egyelőre bízik is bennük.

„Az elmúlt két évben mindig ugyanazt mondtam a jelenlegi autókról: nem tartom őket eléggé vonzónak” – nyilatkozta a Cadena Sernek. „Sokkal átlagosabb érzés vezetni őket, ez nem az a Forma–1, amihez mi szoktunk. Hiányzik a hűha-érzés. Az autók sokkal átlagosabbak és unalmasabbak. Mostanában gumispórolással és benzinspórolással töltjük a futamokat, ez pedig ellenkezik a versenyzői ösztönökkel” – ismételte el panaszát, majd 2017-re terelte a szót.

„Jövőre az autók gyorsabbak lesznek, és fizikailag nagyobb kihívást jelentenek, szóval van remény, hogy az F1 ismét vonzó lesz versenyzői szempontból. Viszont, ha továbbra is a spórolásé lesz a főszerep, akkor el fogok gondolkodni a folytatáson, de nem azért, mert nyugdíjba szeretnék menni. Vannak más dolgok, melyeket még ki szeretnék próbálni. A szabályok nagyon fontosak. Ha az autók izgalmasak, jó vezetni őket és képesek olyan meglepetést okozni, amilyet egy F1-esnek kell, akkor jól fogjuk érezni magunkat, függetlenül az eredményektől” – magyarázta.

A spanyol kapcsán többször felmerült már, hogy a Forma–1 után a hosszú távú versenyzésben próbálhat szerencsét, és ő maga sem titkolja, szívesen rajthoz állna a Le Mans-i 24 óráson. Idén nyáron egyébként a motorsportok nagy mesterhármasáról (győzelem a Monacói Nagydíjon, az Indy500-on és Le Mans-ban) is beszélt, nyilatkozata után pedig azonnal elindultak a találgatások, hogy esetleg ennek az elérésével is megpróbálkozhat a folytatásban.

Persze elsődleges célkitűzése továbbra is az F1, és az, hogy sikerre vigye a McLaren-Hondát (nemrég elmondta, legnagyobb győzelmeként tekintene egy a jelenlegi csapatával aratott diadalra), és ha az autó tovább fejlődik, biztosan figyelembe fogja venni ezt a tényezőt is, hiába hangoztatja most, hogy élvezhetőséget tartja szem előtt. „12 hónap múlva látjuk, hol tartunk, és azt is, mennyi kedvem lesz a folytatáshoz. Ha látom a lehetőségét annak, hogy elhagyom az F1-et, majd kitalálom, mit csinálok otthon egész nap. Most várnunk kell, és majd meglátjuk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

NYA.
#2 NYA. 2016. szeptember 20. 12:24  
fagyi:
Valamiben azért osztjuk egymás véleményét. Ez nem forma 1 már egy ideje, max gp 1-nek lehetne nevezni. Nem érzem azt, hogy szimpatikus pilóta nélkül is leültetne ez a valami. Na jó, abbahagytam, számomra is unalmas már :D

+1

fagyi
#1 fagyi 2016. szeptember 20. 12:05  

Valamiben azért osztjuk egymás véleményét. Ez nem forma 1 már egy ideje, max gp 1-nek lehetne nevezni.

Nem érzem azt, hogy szimpatikus pilóta nélkül is leültetne ez a valami.

Na jó, abbahagytam, számomra is unalmas már :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott