Alonso az FIA hibás mechanizmusa miatt kényszerült kispadra?

írta: M4Sport
2016. április 02. 20:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem elégedett Ron Dennis az FIA orvosi stábjával. A McLaren első embere úgy véli, nem egyértelmű vizsgálati eredmények alapján tiltották el a versenyzéstől Fernando Alonsót.

Hiába mutatkozott be Jenson Button azonnali legyőzésével Stoffel Vandoorne az időmérőn, a McLaren továbbra is nehezen nyugszik bele, hogy az FIA nem engedte autóba ülni Bahreinben, az Ausztrál Nagydíjon nagyot bukó, s bordarepedést elszenvedő Fernando Alonsót. Ron Dennis, a McLaren-csoport ügyvezető igazgatója még pénteken is kérvényezte a szövetségnél, hogy legalább egy szabadedzésen engedjék volán mögé ülni bajnokát, ám erre nem került sor.

A Sky Sportsnak az időmérő edzés után elárulta, nem teljesen érti az orvosi szigort. „Ez frusztráló, mert mi olyan csapat vagyunk, amely mindig a tényekre alapoz. Hétfői vizsgálatokat vettek alapul, és mi csak szerettünk volna lehetőséget kapni arra, hogy Fernandót újabb CT-nek vessék alá ma reggel. Ha minden rendben lett volna, az remek, ha nem, az nem remek, de azt mondani, hogy nem vehetünk részt egy logikus eljáráson, eléggé frusztráló” – magyarázta a brit, aki szerint nem kizárt, hogy Alonsónak ezen a hétvégén a helytelen procedúra miatt kell kívülről néznie a többiek küzdelmét.

„Normál esetben a sportcsapatok, focicsapatok, sícsapatok határozzák meg, hogy a játékosuk vagy versenyzőjük alkalmas-e a bevetésre. Tisztában vagyok vele, hogy a Forma–1 orvosa valamennyi versenyző biztonságáért felel. De nem gondolom, hogy ezzel bárki biztonságát is veszélybe sodorták volna – ez valóban csak Fernandót és a csapatot érintő döntés volt. Tudjuk, mi a szerepe az FIA-nak és az orvosuknak, és be is tartjuk az ő utasításukat, de jó lett volna, ha ezt a döntést egy aktuális adatra alapozzák. Öt nappal vagyunk a vizsgálat után, szerintem a helyzet azóta változhatott. Mi ezt akartuk: új adatokat nyerni. Az európai orvosok ráadásul nem értettek egyet az itteniekkel, szóval a helyzet nem volt fekete vagy fehér.”

Alonso kapcsán a hétvégén nemcsak a melbourne-i sérülés, de a motiváció kérdése is beszédtémát szolgáltatott. A Sky Sports szakértője, Johnny Herbert például odáig ment, hogy kijelentette: a spanyol már túl van pályája zenitjén, azzal pedig, hogy kijelentette, már két bajnoki címmel is elégedetten vonulna vissza, bizonyította, hogy már nem „harap” úgy.

Dennis védelmébe vette bajnokát. „Ő a leggyorsabb versenyző a Forma–1-ben. Nem hinném, hogy sok ember hinné másképpen. Meg kell adnunk neki a győzelemhez szükséges karosszériát és motort. De folyton hangoztatjuk, hogy ha bajnokok akarunk lenni, nagyon összeszedettnek kell lennünk a motorpartnerünkkel együtt. Mi hiszünk a Hondában, és bár eltart egy ideig, de meg fogjuk csinálni – ez egyszerűen elkerülhetetlen” – jelentette ki.

FIA
Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BrettShaw
#8 BrettShaw 2016. április 03. 14:10  

"Normál esetben a sportcsapatok, focicsapatok, sícsapatok határozzák meg, hogy a játékosuk vagy versenyzőjük alkalmas-e a bevetésre." - normál esetben egy síelő/focista/atléta senkit nem veszélyeztetve fullad bele a saját vérébe, ami törött bordája által a tüdejére ütött lyukon keresztül ömlik be. És persze sajnálatos, dehát kellett neki versenyezni? Egymástól fél méterre 250 nel haladva ez sokkal kevésbé mókás.

Thibczy
#7 Thibczy 2016. április 02. 23:36  

Szerintem inkább az volt a vicc, hogy Alonso saját maga döntött úgy, hogy akkor csináltat egy CT-t.

trialboj
#6 trialboj 2016. április 02. 22:54  

Tényleg fura kicsit miért akarta annyira Alonsot visszaültetni Ron bá. Legalább kapnak egy viszonlyag precíz képet róla, hogy mire képes a csodaneveltjük :)

Masters_Of_Hardcore
#5 Masters_Of_Hardcore 2016. április 02. 22:21  
HumorHerold:
Ennél előnyösebb képetek nem volt Alonsoról?

így elnézve Maldonadot idézi... Biztos valamit nem értett meg Ron. Bor-da-re-pe-dés nem ééérted?! :D

HumorHerold
#4 HumorHerold 2016. április 02. 22:16  

Ennél előnyösebb képetek nem volt Alonsoról?

Lewisthebest
#3 Lewisthebest 2016. április 02. 22:06  
andrea1:
Ebben a gondolatmenetben az a szégyenteljes legelőször, amit megosztott Dennis, hogy ő beültetné azt a versenyzőjét akinek CT-vel igazolható bordarepedése van.

Na igen főleg úgy, hogy még csak a dobogóra sincs esélyük nem, hogy a világbajnoki címre. Ha az 1. helyért menne a csata ahol minden pont számít még meg is érteném, de így..

andrea1
#2 andrea1 2016. április 02. 21:57  

Ebben a gondolatmenetben az a szégyenteljes legelőször, amit megosztott Dennis, hogy ő beültetné azt a versenyzőjét akinek CT-vel igazolható bordarepedése van.

velorex
#1 velorex 2016. április 02. 21:09  

Az ausztráliai balesete után Alonsot megfigyelésre kórházba kellett volna vinni. Nagy lúzerség volt a fia orvositól, hogy ezt nem tették meg.

HairHungary