Alonso azt hitte, hamarabb felépül

írta: M4Sport
2016. április 28. 20:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso az Orosz Nagydíj helyszínén elismerte, rehabilitációja tovább tartott, mint az Ausztráliában elszenvedett baleset után hitte, mára azonban teljesen felépült. A kétszeres világbajnok a McLaren-Honda „folyamatosan” javuló csomagjáról is beszélt.

A spanyol ijesztő balesetet szenvedett a szezonnyitón, amit az első hírek szerint „néhány karcolással megúszott” később azonban kiderült, a következmények ennél súlyosabbak voltak, hiszen több bordája is eltört és légmellet is kapott. Sérülései – valamint az azok jelentette plusz kockázat – miatt ki kellett hagynia a bahreini futamot, de visszatérése után, Kínában is érzett még némi fájdalmat a versenyautóban ülve. Az Orosz Nagydíj előtt azonban bejelentette: teljesen felépült!

„Most már teljesen rendben vagyok” – idézte szavait a Motorsport. „Normálisan dolgoztam és edzettem. Az előző két héten talán csak a kínai futamot követő 4-5 napon éreztem furcsán magam, az előző 10 napon már minden rendben volt. A lábadozás egy kicsivel tovább tartott, mint először gondoltam. 42 vagy 43 nap telt el a melbourne-i verseny óta, amíg végleg teljesen jöttem, de valószínűleg ez így normális” – magyarázta a McLaren pilótája.

Alonso a szezon során többször elmondta már, a McLaren és a Honda is javult tavaly óta, most pedig kijelentette, az Orosz Nagydíj egy jó teszt lehet a csapat számára, ami végre bizonyíthatja, hogy a motorpartnerrel közösen valóban előrelépett az előző hónapokban. „Egyértelmű, hogy futamról futamra javulunk, és versenyképesebbek leszünk, ez a hétvége pedig egy jó teszt lesz számunkra, hiszen komoly hangsúly kerül a motorokra. Azt hiszem, csak három pályán fontosabb a szerepük, szóval sok időt kell majd visszanyernünk a kanyarokban.”

A McLaren eddig inkább az időmérőkön tűnt versenyképesnek, a futamokon pedig visszaesett közvetlen ellenfeleihez képest, éppen ezért Alonso szerint ezen a terülten sokat kell még javítaniuk, ha folyamatosan pontokat akarnak szerezni. „Az időmérős körökön a rendelkezésünkre áll egy kis plusz teljesítmény, a futamon azonban ezt nem tudjuk használni. Úgy tűnik, vasárnaponként nem voltunk annyira versenyképesek, mint a kvalifikációkon, szóval javítanunk kell a tempónkon, hogy mindkét nap ütőképesebbek legyünk.”

Ennek ellenére továbbra is figyelemre méltónak tartja a McLaren fejlődését, hiszen az előző szezonnal ellentétben már folyamatosan harcolhat az ellenfelekkel, míg tavaly inkább csak loholhatott utánuk. „Ég és föld a kettő! Ez az év teljesen más, mert küzdhetünk a többiekkel. Kína erre nem jó példa az eltérő taktikák és a gumikopás miatt, mert így könnyebb volt az előzés. Viszont, amit ott és Bahreinben láttunk az szerintem a normális kép volt; az hiszem, ebben a szezonban sokkal jobban élvezhetjük a harcokat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt