Alonso: Bárkit legyőznék azonos autóval!

írta: M4Sport
2016. április 19. 14:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren 2017 utánra is meghosszabbítaná szerződését Fernando Alonsóval. Az istálló versenyigazgatója elégedett bajnoka eddigi munkájával és hozzáállásával. A spanyol pedig továbbra is eltökélten harcol harmadik címéért.

A spanyol 2014 végén három évre szóló megállapodást írt alá a wokingi csapattal, ám miután autója lassú és megbízhatatlan volt, már első évükben állandó találgatás folyt arról, vajon meddig bírja a sikertelenséget, s mikor lép ki újra szerződéséből.

Johnny Herbert Bahreinben kijelentette, szerinte Fernando Alonsónak észre kellene vennie, hogy kezd eljárni fölötte az idő, s már nem is annyira elszánt, mint egykor volt. A McLarennél azonban teljesen másképpen látják ezt. „Ha így dolgozik és versenyez tovább, akkor szívesen vennénk, ha maradna” – jelentette ki Éric Boullier. „Senkit sem ismerek, aki motiváltabb lenne nála. Ő a tartópillére ennek a csapatnak!”

A versenyigazgató szerint Alonso Herbert kritikájára éppen a bahreini kényszerszünetével cáfolt rá, mert azzal, hogy egész hétvégén a pályán maradt, csak bizonyította, mennyire elszántan próbálja hozzásegíteni a csapatot a felemelkedéshez. „Bahreinben megmondtuk neki, hogy hazamehet pihenni, de ő velünk akart maradni. Az egyetlen célja az volt, hogy a lehető leggyorsabban visszaülhessen az autójába. Mindenki azt gondolhat, amit csak akar. Én nem tudok ennél jobb cáfolatot Herbert szavaira. A véleményem az, hogy nagyon messze van még a visszavonulástól” – vélekedett Boullier.

Alonso eltökéltségéről sokat elárul, hogy Kínában a csütörtöki kötelező vizsgálat elején a hírek szerint az FIA orvosok előtt kezdett el fekvőtámaszokat nyomni, hogy bizonyítsa, felkészült a visszatérésre. Elmondása szerint távolról sem érzi úgy, hogy közeledik a visszavonulása. „Még mindig úgy érzem, hogy bárkit le tudok győzni. Nem hiszem magamról, hogy puszta tempót tekintve mindenki másnál gyorsabb vagyok egy időmérő edzésen, nem hiszem magamról, hogy mindenki másnál jobb vagyok esőben, szárazon, időmérőn vagy versenyen. De ha egy időben, azonos körülmények között ültetnének azonos autóba másokkal, hiszem, hogy legyőznék mindenkit. Az egyes területeken tehát talán nem én vagyok a legjobb, de összességében mégis megverném őket” – jelentette ki a Sky Sportsnak adott interjúban széles mosollyal.

A kérdésre, amikor mostanában tükörbe néz, továbbra is úgy érzi-e, hogy újra világbajnok lehet, hasonlóan meggyőző választ adott: „Igen, határozottan!” Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy elégedettségét már nem a bajnoki címekben méri, sokkal inkább a megítélése alapján. „Ma ebben a sportágban minden azon múlik, a megfelelő autóban ülsz-e. Ha annak ellenére is kivívod az emberek tiszteletét, hogy rossz autóban ültél, az többet ér a bajnoki címeknél is. Ez a presztízs a legértékesebb. Gilles Villeneuve például sosem volt bajnok, mégis a legnagyobb versenyzők egyike a Ferrari történetében.”

Fernando Alonso

Amik a döntését befolyásolhatják

Alonso korábban jelezte: hogy folytatja-e pályafutását jelenlegi szerződése lejárta után, az nagymértékben függ attól is, milyen irányt vesz a Forma–1 a 2017-re tervezett új szabályokkal. „Meglátjuk, milyen lesz, de bizakodok az új autók kapcsán. Jelenleg szerintem egyikünk sem élvezi annyira a vezetést, mint kellene. Nem lehetünk másodpercekkel lassabbak, mint tíz évvel ezelőtt. Így nem olyan élvezetes vezetni, mindig spórolni kell mindennel, az üzemanyaggal, a gumikkal, az energiával. Ez kicsit épp az ellentéte annak az ösztönösségnek, amit az autóban ülve érezned kéne. Remélem, jövőre kicsit minden normalizálódik, visszakanyarodunk a puszta versenyzéshez, és jobban fogjuk majd élvezni azt.”

Persze az sem mindegy, eközben a McLaren mennyire lesz versenyképes. 2005 és 2006 bajnoka ilyen tekintetben azonban nem az eredményekből, sokkal inkább a csapaton belüli érzésekből merít erőt. „Nem bántam meg semmit. Soha nem bántam még meg semmit, amit csináltam. Mindig tanulsz valamit, és amikor én a döntéseimet meghoztam, mindig is úgy hittem, hogy azok a helyesek. Ha tisztában vagy önmagaddal, elégedett vagy magaddal, tudod, hogy utólag már úgysem tehetsz semmit, így értelmetlen is ezen gondolkodni. Én minden téren elégedett vagyok” – jelentette ki.

Oszd meg!

94 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#94 albutr 2016. április 24. 11:37  
vinyei93:
Gyerekek, parádé ami itt megy :D magasról leszarom, ki mit gondol Alonsoról, és hogy ez a nyilatkozat logikus-e vagy sem, de amikor egyik érvként jön hogy tavaly Button elverte Alonsot(ugyebár pontszám alapján), de közben az évben megszámlálhatatlanul sok technikai hiba volt, emlékeim szerint Alonsonak pont akkor, mikor Button előtt volt pontszerző helyen, ergo logikailag végignézve nem jogos a Button elverte a pontszám alapján kijelentés, de tegyük fel, hogy mégis, és csak a pontszám van, akkor mégis hogy a büdös francba lehet közvetlen előtte/utána felhozni érvnek azt, hogy Trulli AMÍG EGYÜTT VERSENYEZTEK előtte volt? he? mi van? most akkor nem a pontszám a mérvadó? egyszer nézzük a körülményeket, mászor mikor ugy kivánja akkor meg nem? :D Magára a nyilatkozatra: mivel nem tisztázza, hogy egy évre gondol, egy versenyre, egy hónapra, a múltra, a jövőre, ezért teljesen felesleges elkezdeni azon vitázni, hogy ez most hülyeség vagy nem. Az "alonso drukkerek mindig csak annyit tudnak mondani, hogy bezzeg Rai" általánosítás Na nézzük: szerintem meg a "rai-drukkerek" minden létező alonso cikknél beböfögik, hogy ez az alonso milyen hülye. Így akkor most jobb? (értelemszerűen nem gondolom igy, mert csak pár ilyen fórumozó van). ;)

pl ott volt tavaly az időmérő is amikor Button nem tudott részt venni rajta mégsem volt az úgy elkönyvelve hogy Alonso megverte őt,de ott volt a tavalyi ausztrál és az idei bahreni futam Button eredményeit Magnussenhez és Vandoornéhoz mérik.2004-ben az utolsó 3 futamon már Alonso eredményét már Villeneuve-höz kell mérni mert ő volt Alonso csapattársa és nem pedig Trulli hiszen Jarno már az utolsó 2 futamon már Toyotásként szerepelt és hogyan hasonlítsuk össze egy Renault (Alonso) és egy Toyotás (Trulli) pontszámát mikor már akkor nem is voltak csapattársak amíg azok voltak Jarno 1 ponttal Alonso előtt volt így ki lehet jelenteni hogy legyőzzte őt ,de említhetnénk Raikkönen és Massa 2009-es évét is.

Utoljára módosítva: 2016. április 24. 11:45

albutr
#93 albutr 2016. április 24. 08:40  
kayassine:
Alonsot ilyennek szeretem.

én nem szeretem benne mikor ilyen,de a tehetsége az nagyon megfogott ezért drukkolok neki 2000 óta.

albutr
#92 albutr 2016. április 23. 18:26  
opamisi:
Nézd meg a másik Alo cikknél az első hszt.

sohasem értetem hogy miért kell más kedvencét fikázni,még úgysem hogy nem kedveled őt.én sem kedvelem sem Vettelt,sem Raikkönent,sem Hamiltont mégsem fikázom őket.

albutr
#91 albutr 2016. április 22. 09:28  
easyleft:
ez a vita kicsit hasonlit a messi vs ronaldora. ott is ha csak a számokat nézzük van olyan év amikor ronaldo több golt rug. de amint megnézzük kiknek és milyen fontos találkozokon teszi valamit hozzáveszünk még pár olyan nem elhanyagolhato statisztikai adatot mint a sikeres cselek kulcspasszok golpasszok máris kiderül még azoknak is akik vakok a focihoz h messi egy zseni és egy golvágo ronaldo pedig egy golvágo. na alonsoval is hasonlo a helyzet. aki a pontotk alapján fekete fehér alapon irtéli meg a teljesitményát pl button ellen tavaly az nem normális szerintem. egyrészt rohadt motiváltak lehettek pilták ugy h az volt a csoda ha végigmennek. műsrészt ebböl adodoan pl a pontoknak semmi értelme hisz nem is emlékszem olyanra h ha az egyik pontot szerzett a másik ne esett volna ki vagy mondjuk ne valami hibával boklássza végig a versenyt....hamiltonnal valoban ega pontal zártak de hamilton alonso szintjén is van söt...

egyedül a magyar nagydíjon sikerült a kettős pontszerzés.

albutr
#90 albutr 2016. április 21. 22:15  
JensonForPresident:
um...nem, jol emlekszel. Nem is igazabol Alonso-rol beszeltem, amikor azt mondtam hogy sose volt eros csapattarsa, mert Hamilton es Button is nagyon eros csapattarsnak szamit. Schumi volt asszem az elso palyafutasa alatt aki senkitol nem kapott ki...persze az nem hetkoznapi dolog volt amit o muvelt, de azert igaz, hogy nem torekedett arra sosem hogy csapaton belul nagy legyen a verseny.

nála csak a 99-es lábtörés és a hosszú kihagyás volt az amikor kikapott a csapattársától.

Mr. Répatorta balneológus
#89 Mr. Répatorta balneológus 2016. április 21. 21:59  
Safrane2.5:
Te most komolyan gondolod hogy abból az évből,komoly konzekvenciát lehet vonni?

Te most komolyan gondolod, hogy ebben a sportban nem az a jobb, aki több pontot szerez? Milyen más értékmérő van? Ja, persze a falu népszavazása az idény után. Baszottul elfogult vagy ami nem baj, mert más is így van vele, de legalább a tényeket ne akard megmásítani.

opamisi
#88 opamisi 2016. április 21. 10:23  
raikkomaistro:
Szerintem az a kész, hogy minden Alo drukker annyit tud mindig benyögni hogy bezzeg Kimi.. Semmi köze a témához miért kell elővenni mindig ha egy Rai nickneves vagy avataros user ír valamit? :D

Nézd meg a másik Alo cikknél az első hszt.

opamisi
#87 opamisi 2016. április 21. 10:20  
Kepano:
ÉS? Mi más lehet itt a fokmérő, mint az összetettbeli helyezés? A lényeg, hogy JB is szívott, Alonso is szívott a gyenge megbízhatóság miatt. Tehát a körülmények azonosak voltak.

Igen, csak amikor Alo alatt megdöglött a vas többször történt pontszerző helyről, még Button alól tizenikszedik helyről hullott ki a vas. De azért az látszik, hogy nemmindennapi szintű Alonso fóbiád van. És ezt nem csak a mostani alapján ítélem meg.

opamisi
#86 opamisi 2016. április 21. 10:15  
albutr:
csak a 2005

Ráadásul 2005-ben a technikai hibákért cserébe a Mclaren messze a leggyorsabb autó volt Imolától.

albutr
#85 albutr 2016. április 20. 22:57  
vinyei93:
Gyerekek, parádé ami itt megy :D magasról leszarom, ki mit gondol Alonsoról, és hogy ez a nyilatkozat logikus-e vagy sem, de amikor egyik érvként jön hogy tavaly Button elverte Alonsot(ugyebár pontszám alapján), de közben az évben megszámlálhatatlanul sok technikai hiba volt, emlékeim szerint Alonsonak pont akkor, mikor Button előtt volt pontszerző helyen, ergo logikailag végignézve nem jogos a Button elverte a pontszám alapján kijelentés, de tegyük fel, hogy mégis, és csak a pontszám van, akkor mégis hogy a büdös francba lehet közvetlen előtte/utána felhozni érvnek azt, hogy Trulli AMÍG EGYÜTT VERSENYEZTEK előtte volt? he? mi van? most akkor nem a pontszám a mérvadó? egyszer nézzük a körülményeket, mászor mikor ugy kivánja akkor meg nem? :D Magára a nyilatkozatra: mivel nem tisztázza, hogy egy évre gondol, egy versenyre, egy hónapra, a múltra, a jövőre, ezért teljesen felesleges elkezdeni azon vitázni, hogy ez most hülyeség vagy nem. Az "alonso drukkerek mindig csak annyit tudnak mondani, hogy bezzeg Rai" általánosítás Na nézzük: szerintem meg a "rai-drukkerek" minden létező alonso cikknél beböfögik, hogy ez az alonso milyen hülye. Így akkor most jobb? (értelemszerűen nem gondolom igy, mert csak pár ilyen fórumozó van). ;)

mivel Trulli csak az olasz nagydíjig volt Alonso csapattársa.

vinyei93
#84 vinyei93 2016. április 20. 22:18  

Gyerekek, parádé ami itt megy :D magasról leszarom, ki mit gondol Alonsoról, és hogy ez a nyilatkozat logikus-e vagy sem, de amikor egyik érvként jön hogy tavaly Button elverte Alonsot(ugyebár pontszám alapján), de közben az évben megszámlálhatatlanul sok technikai hiba volt, emlékeim szerint Alonsonak pont akkor, mikor Button előtt volt pontszerző helyen, ergo logikailag végignézve nem jogos a Button elverte a pontszám alapján kijelentés, de tegyük fel, hogy mégis, és csak a pontszám van, akkor mégis hogy a büdös francba lehet közvetlen előtte/utána felhozni érvnek azt, hogy Trulli AMÍG EGYÜTT VERSENYEZTEK előtte volt? he? mi van? most akkor nem a pontszám a mérvadó? egyszer nézzük a körülményeket, mászor mikor ugy kivánja akkor meg nem?
:D
Magára a nyilatkozatra: mivel nem tisztázza, hogy egy évre gondol, egy versenyre, egy hónapra, a múltra, a jövőre, ezért teljesen felesleges elkezdeni azon vitázni, hogy ez most hülyeség vagy nem.
Az "alonso drukkerek mindig csak annyit tudnak mondani, hogy bezzeg Rai" általánosítás
Na nézzük: szerintem meg a "rai-drukkerek" minden létező alonso cikknél beböfögik, hogy ez az alonso milyen hülye. Így akkor most jobb? (értelemszerűen nem gondolom igy, mert csak pár ilyen fórumozó van). ;)

albutr
#83 albutr 2016. április 20. 20:53  
Kepano:
Mit nem értesz? A szó jelentését megnézheted pl. a Wikiszótárban.

ott azért Symonds is adta az ívet Trullinak.

Kepano
#82 Kepano 2016. április 20. 19:18  
albutr:
ha hosszabított volna akkor a lendülete sem tört volna meg.hiszen ő már akkor egy idegen volt Briatore számára.

Hagyd! Szemellenzős, szerinte Alonso legyőzhetetlen.

albutr
#81 albutr 2016. április 20. 18:56  
027:
Ez szerződéstől független ,hogy Alonso jobb volt abban az évben. Amikor Trullit kidobták a Renaultól akkor 1 ponttal volt Alonso elött a pontversenyben,úgy hogy a spanyol rengetegszer esett ki erős pontszerző helyről. Monacoban Ralf bénázása miatt 2.helyről esett ki , Usa-ban defekt miatt 3.helyről, Belgiumban pedig motorhiba miatt az élről. Szóval Trulli egyedül Alonso balszerencséjének köszönhette , hogy Alonso elött volt addig amíg ki nem rúgták

ha hosszabított volna akkor a lendülete sem tört volna meg.hiszen ő már akkor egy idegen volt Briatore számára.

027
#80 027 2016. április 20. 17:58  
albutr:
a 2004-es évet felesleges boncolgatni mert nem tudjuk hogy mi lett volna ha Trulli aláírja azt a szerződést ahol továbbra is Briatore a menedzserre.

Ez szerződéstől független ,hogy Alonso jobb volt abban az évben. Amikor Trullit kidobták a Renaultól akkor 1 ponttal volt Alonso elött a pontversenyben,úgy hogy a spanyol rengetegszer esett ki erős pontszerző helyről. Monacoban Ralf bénázása miatt 2.helyről esett ki , Usa-ban defekt miatt 3.helyről, Belgiumban pedig motorhiba miatt az élről. Szóval Trulli egyedül Alonso balszerencséjének köszönhette , hogy Alonso elött volt addig amíg ki nem rúgták

albutr
#79 albutr 2016. április 20. 17:12  
027:
Kepano a szövegértelmezés megvan ?:D Ha nem , akkor had segítsek . "De ha egy időben, azonos körülmények között ültetnének azonos autóba másokkal, hiszem, hogy legyőznék mindenkit." Most téged idézlek:Alonso 4-szer verve volt a karrierje során a csapattársa által, és ez tény. Ennek tudatában nem értem, hogy mi alapján jelenti ki a spanyol, hogy ő bárki legyőzne. Most szerinted 2001,2015 évben hogy versenyzett a csapattársával egyenlő feltételekkel, amiket ,amikor minden versenyen bedöglött a vas. Könyörgöm pont erről beszél:D 2004ben meg ha szerencsésebb már simán Trulli elött lett volna ,mikor ő kiszállt már. De év végére szinte biztosan behozta volna. Egyedül 2007 évre lehet elmodani hogy legyőzték, de pontegyenlőségre azt mondani hogy valakit megvertél , hát elég nagy FAIL. Erre az évre lhet csak ráfogni hogy azonos körülményekkel ment mint a csapattársa

a 2004-es évet felesleges boncolgatni mert nem tudjuk hogy mi lett volna ha Trulli aláírja azt a szerződést ahol továbbra is Briatore a menedzserre.

albutr
#78 albutr 2016. április 20. 16:20  
continental:
Szenilisnek?

aki már találkozott vele az nagyon is tudja hogy Alonso egy szerethető ember.

continental
#77 continental 2016. április 20. 15:05  
kayassine:
Alonsot ilyennek szeretem.

Szenilisnek?

raikkomaistro
#76 raikkomaistro 2016. április 20. 15:01  
can-tah:
Tudod, annak ellenére, hogy Button előtt sosem szerzett több pontot nála az aktuális csapattárs, alapvetően igazad van. Csakhogy amit írsz, ilyen borítóképpel és nicknévvel kifejezettel röhejes. Az elmúlt két évben össze-vissza alázott Rai szurkolója ír ilyet, ez kész :DDDDDD

Szerintem az a kész, hogy minden Alo drukker annyit tud mindig benyögni hogy bezzeg Kimi.. Semmi köze a témához miért kell elővenni mindig ha egy Rai nickneves vagy avataros user ír valamit? :D

Kepano
#75 Kepano 2016. április 20. 14:49  
albutr:
aknamunka?

Mit nem értesz? A szó jelentését megnézheted pl. a Wikiszótárban.

albutr
#74 albutr 2016. április 20. 14:43  
Kepano:
Persze, kifogások mindig vannak. Ha te így... 2015: Button dupla annyi alkalommal tudott pontot szerezni, mint Alonso, ráadásul a spanyol az időmérő edzések tekintetében is kikapott a brittől. + a Meki első pontjait is Jenson szerezte. 2007: Hihetetlen, hogy el akarod bagatellizálni azt a tényt, hogy Hamilton akkor újonc volt. Egy újonc volt egálban a kétszeres címvédő bajnokkal. Ráadásul Hamilton jóval pechesebb volt + Monacoban nem engedték előzni. 2004: Amíg Trulli a Renault-nál volt, addig verte Alonsot az összetettben, még Briós aknamunkája ellenére is. 2001: Marques elverte összetettben azonos feltételek mellett, nincs ezen mit ragozni. De egyébként nem is ez a lényeg. Mindegy, hogy mákkal vagy mák nélkül verték meg Fantasztikót, a lényeg, hogy megverték. Tehát mi alapján mondja, hogy ő legyőzne bárkit azonos autóval, ráadásul pont egy olyan év után, amikor kikapott a csapattársától?

aknamunka?

Kepano
#73 Kepano 2016. április 20. 14:31  
can-tah:
Tudod, annak ellenére, hogy Button előtt sosem szerzett több pontot nála az aktuális csapattárs, alapvetően igazad van. Csakhogy amit írsz, ilyen borítóképpel és nicknévvel kifejezettel röhejes. Az elmúlt két évben össze-vissza alázott Rai szurkolója ír ilyet, ez kész :DDDDDD

Miért lenne röhejes?
Kimi pl sohasem nyilatkozott olyanokat, hogy ő aztán mindenkit szanaszét alázna.

Alo többször is kikapott csapattársától összetettben. Viszont ha ez szerintetek nem számít, akkor mi alapján kéne eldönteni, hogy Nando most legyőzte-e a csapattársát, vagy sem?
Így semmi értelme ennek a nyilatkozatnak. Ennyi erővel én azt mondom, hogy én meg tolatva adnék 20 kört Alonsonak, végül is sohasem fog kiderülni, hogy igazam van-e vagy sem...

Utoljára módosítva: 2016. április 20. 14:32

Kepano
#72 Kepano 2016. április 20. 14:27  
Lombardo:
Nem azt mondja Alonso, hogy mindig minden szezonban mindenkinél több pontot szerezne, ez ugyanis egy technikai sport, ahol nem feltétlenül a gyorsabb, jobb pilóta végez előrébb összetettben. Trullinál is jobb volt összességében, (annak ellenére, hogy 2004-ben volt a szezonnak egy olyan pontja, amikor épp Trulli volt előrébb a tabellán) Buttonnál is az. ( ez nyilván bő egy év alatt még nem derülhetett ki, de ez is nyilvánvalóvá fog válni). Hamiltonnal valóban ’csak’ egálban volt, de egy balhés szezon alapján nehéz véleményt formálni, hogy melyikük is jobb összességében.

De ezt mi alapján méred le? Mi alapján döntöd el, hogy Alo a jobb? Szimpátia? Hát ez aztán kurvára mérvadó.

albutr
#71 albutr 2016. április 20. 14:07  
Bernadett:
Nagyon hiányzik az élmezőnyből!

nagy kár hogy nincsenek ott az élmezőnyben.

can-tah
#70 can-tah 2016. április 20. 13:52  
raikkomaistro:
Hozza a formáját mr százhúsz, már kezdtem aggódni az elmúlt időszakban :) De viszont kezd megöregedni valóban ezek szerint, pont tavaly lett elverve, és lenyilatkozza most hogy ő bárkit elver? Meg már elotte is el lett verve nem egyszer csapaton belül.

Tudod, annak ellenére, hogy Button előtt sosem szerzett több pontot nála az aktuális csapattárs, alapvetően igazad van.
Csakhogy amit írsz, ilyen borítóképpel és nicknévvel kifejezettel röhejes.
Az elmúlt két évben össze-vissza alázott Rai szurkolója ír ilyet, ez kész :DDDDDD

albutr
#69 albutr 2016. április 20. 13:28  
Lombardo:
Nem azt mondja Alonso, hogy mindig minden szezonban mindenkinél több pontot szerezne, ez ugyanis egy technikai sport, ahol nem feltétlenül a gyorsabb, jobb pilóta végez előrébb összetettben. Trullinál is jobb volt összességében, (annak ellenére, hogy 2004-ben volt a szezonnak egy olyan pontja, amikor épp Trulli volt előrébb a tabellán) Buttonnál is az. ( ez nyilván bő egy év alatt még nem derülhetett ki, de ez is nyilvánvalóvá fog válni). Hamiltonnal valóban ’csak’ egálban volt, de egy balhés szezon alapján nehéz véleményt formálni, hogy melyikük is jobb összességében.

főleg úgy hogy sokak szerint tulajdonságban nincs különbség Alonso és Hamilton között.

enemy
#68 enemy 2016. április 20. 13:10  

Mérget ne vegyél rá Fernando:)

027
#67 027 2016. április 20. 12:53  
Kepano:
ÉS? Mi más lehet itt a fokmérő, mint az összetettbeli helyezés? A lényeg, hogy JB is szívott, Alonso is szívott a gyenge megbízhatóság miatt. Tehát a körülmények azonosak voltak.

fú b***ki ,na jó feladtam ,ezt már nem bírom

Lombardo
#66 Lombardo 2016. április 20. 12:52  
Kepano:
ÉS? Mi más lehet itt a fokmérő, mint az összetettbeli helyezés? A lényeg, hogy JB is szívott, Alonso is szívott a gyenge megbízhatóság miatt. Tehát a körülmények azonosak voltak.

Nem azt mondja Alonso, hogy mindig minden szezonban mindenkinél több pontot szerezne, ez ugyanis egy technikai sport, ahol nem feltétlenül a gyorsabb, jobb pilóta végez előrébb összetettben. Trullinál is jobb volt összességében, (annak ellenére, hogy 2004-ben volt a szezonnak egy olyan pontja, amikor épp Trulli volt előrébb a tabellán) Buttonnál is az. ( ez nyilván bő egy év alatt még nem derülhetett ki, de ez is nyilvánvalóvá fog válni). Hamiltonnal valóban ’csak’ egálban volt, de egy balhés szezon alapján nehéz véleményt formálni, hogy melyikük is jobb összességében.

Utoljára módosítva: 2016. április 20. 12:56

Kepano
#65 Kepano 2016. április 20. 12:33  
027:
Hát pont ezaz ,hogy akarod összahasonlítani Buttont és Alonsot amikor, amikor felváltva dobták fel a talpukat a kocsijuk, ami még körözgetésre se volt jó

ÉS? Mi más lehet itt a fokmérő, mint az összetettbeli helyezés? A lényeg, hogy JB is szívott, Alonso is szívott a gyenge megbízhatóság miatt. Tehát a körülmények azonosak voltak.

027
#64 027 2016. április 20. 12:09  
Kepano:
Szerinted Button-nek nem döglött be vas?

Hát pont ezaz ,hogy akarod összahasonlítani Buttont és Alonsot amikor, amikor felváltva dobták fel a talpukat a kocsijuk, ami még körözgetésre se volt jó

Kepano
#63 Kepano 2016. április 20. 11:53  
027:
Kepano a szövegértelmezés megvan ?:D Ha nem , akkor had segítsek . "De ha egy időben, azonos körülmények között ültetnének azonos autóba másokkal, hiszem, hogy legyőznék mindenkit." Most téged idézlek:Alonso 4-szer verve volt a karrierje során a csapattársa által, és ez tény. Ennek tudatában nem értem, hogy mi alapján jelenti ki a spanyol, hogy ő bárki legyőzne. Most szerinted 2001,2015 évben hogy versenyzett a csapattársával egyenlő feltételekkel, amiket ,amikor minden versenyen bedöglött a vas. Könyörgöm pont erről beszél:D 2004ben meg ha szerencsésebb már simán Trulli elött lett volna ,mikor ő kiszállt már. De év végére szinte biztosan behozta volna. Egyedül 2007 évre lehet elmodani hogy legyőzték, de pontegyenlőségre azt mondani hogy valakit megvertél , hát elég nagy FAIL. Erre az évre lhet csak ráfogni hogy azonos körülményekkel ment mint a csapattársa

Szerinted Button-nek nem döglött be vas?

027
#62 027 2016. április 20. 11:48  
Kepano:
Látom csak a személyeskedés megy (pont mint a kedvencednek), pedig pont te vagy a hülye, ha nem érted, hogy mit akarok ebből kihozni. Hiába keresitek a kifogásokat, Alonso 4-szer verve volt a karrierje során a csapattársa által, és ez tény. (tudom, Kimi meg többször, napasztmek) Ennek tudatában nem értem, hogy mi alapján jelenti ki a spanyol, hogy ő bárki legyőzne. Vagy mit ért legyőzés alatt? Mert ha nem az összetettbeli értékelést, akkor onnantól kezdve tök szubjektív a dolog...

Kepano a szövegértelmezés megvan ?:D Ha nem , akkor had segítsek .
"De ha egy időben, azonos körülmények között ültetnének azonos autóba másokkal, hiszem, hogy legyőznék mindenkit."
Most téged idézlek:Alonso 4-szer verve volt a karrierje során a csapattársa által, és ez tény. Ennek tudatában nem értem, hogy mi alapján jelenti ki a spanyol, hogy ő bárki legyőzne.
Most szerinted 2001,2015 évben hogy versenyzett a csapattársával egyenlő feltételekkel, amiket ,amikor minden versenyen bedöglött a vas. Könyörgöm pont erről beszél:D
2004ben meg ha szerencsésebb már simán Trulli elött lett volna ,mikor ő kiszállt már. De év végére szinte biztosan behozta volna.
Egyedül 2007 évre lehet elmodani hogy legyőzték, de pontegyenlőségre azt mondani hogy valakit megvertél , hát elég nagy FAIL. Erre az évre lhet csak ráfogni hogy azonos körülményekkel ment mint a csapattársa

Kepano
#61 Kepano 2016. április 20. 11:13  
dani969:
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod? 2001ben Marquesnek annyi köze volt Alonso elveréséhez mint nekem... Igen, volt két 9. helye két olyan futamon ahol Alo kiesett.. Amikor mindketten célbaértek, 3-0 Alonsonak, ennyit erről. 2004-ben Trulli verte 1, azaz egy ponttal.. kettős celbaereseknél 4-4.. Ja és Trullinak van egy Monacoi győzelme, amit köszönhet Schuminak, hogy leamortizálta a Ferrarit a SC mögött. 2007ben tényleg el lett kenve Nando szája, 2015ről meg ne beszéljünk, aki célba ért és kiestek előle elegen, az pontot szerzett...

Látom csak a személyeskedés megy (pont mint a kedvencednek), pedig pont te vagy a hülye, ha nem érted, hogy mit akarok ebből kihozni.
Hiába keresitek a kifogásokat, Alonso 4-szer verve volt a karrierje során a csapattársa által, és ez tény. (tudom, Kimi meg többször, napasztmek) Ennek tudatában nem értem, hogy mi alapján jelenti ki a spanyol, hogy ő bárki legyőzne. Vagy mit ért legyőzés alatt? Mert ha nem az összetettbeli értékelést, akkor onnantól kezdve tök szubjektív a dolog...

Bernadett
#60 Bernadett 2016. április 20. 10:26  

Nagyon hiányzik az élmezőnyből!

027
#59 027 2016. április 20. 10:18  

2001 és 2015 évet aki alapul veszi az szimplán elmeroggyant. 2004-ben Trulli jobban ment amíg eggyütt mentek, ez tény. Viszont Alonso folyamatosan zárkózott fel rá a pontversenyben, arról nem is beszélve hogy abban az évben Alonso számos jó pontszerző helyről esett ki(Monaco,Olasz,Belga). Valószínüleg simán verte volna Trullit , mégha ő végig is megy. 2007ben döntetlennel végeztek, erre lehet azt mondani hogy Hamilton eredmébnyesebb volt ,de verni nem verte, ugyanazt hozták mind a ketten.

albutr
#58 albutr 2016. április 20. 10:00  
Saaba:
Ennek az embernek már nagyon régen nyugdíjba kellett volna vonulnia. Volt pár jó éve, de az utóbbi időben semmit sem villant meg az állítólagos nagy klasszisából. Persze mindig megszavazzák a csapatfőnökök a galaxis legjobbjának, de valahogy sosem látjuk a kiemelkedő 120-150%-os teljesítményét! A sivatagi terminátornak jobb lenne elsétálnia egy másik versenysorozatba, hátha ott új erőre kapna.

ennyi erővel Raikkönen is visszavonulhatna a f1-ből.

Saaba
#57 Saaba 2016. április 20. 09:36  

Ennek az embernek már nagyon régen nyugdíjba kellett volna vonulnia. Volt pár jó éve, de az utóbbi időben semmit sem villant meg az állítólagos nagy klasszisából. Persze mindig megszavazzák a csapatfőnökök a galaxis legjobbjának, de valahogy sosem látjuk a kiemelkedő 120-150%-os teljesítményét! A sivatagi terminátornak jobb lenne elsétálnia egy másik versenysorozatba, hátha ott új erőre kapna.

albutr
#56 albutr 2016. április 20. 09:28  
raikkomaistro:
Mást is sújtott többször technika gond, köszönhet is ennek Alo 2 vb címet is...

csak a 2005

albutr
#55 albutr 2016. április 20. 09:19  
dani969:
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod? 2001ben Marquesnek annyi köze volt Alonso elveréséhez mint nekem... Igen, volt két 9. helye két olyan futamon ahol Alo kiesett.. Amikor mindketten célbaértek, 3-0 Alonsonak, ennyit erről. 2004-ben Trulli verte 1, azaz egy ponttal.. kettős celbaereseknél 4-4.. Ja és Trullinak van egy Monacoi győzelme, amit köszönhet Schuminak, hogy leamortizálta a Ferrarit a SC mögött. 2007ben tényleg el lett kenve Nando szája, 2015ről meg ne beszéljünk, aki célba ért és kiestek előle elegen, az pontot szerzett...

azon a futamon Jarno Trulli megérdemelten nyert hiszen hiba nélkül versenyzett az elejétől a végéig.ennyi erővel Jenson Button magyar nagydíj futam győzelmét is lehetne támadni.

Utoljára módosítva: 2016. április 20. 09:19

Jocke
#54 Jocke 2016. április 20. 09:12  

Most komolyan, milyen érvelés az már, hogy én azt mondom: xy pilóta szar, utána meg az a válasz, hogy a te kedvenced a szar?! Ez a technikai hiba dolog meg a legnagyobb baromság, amit hallottam. Ez egy technikai sport, szóval ez van. Aki ezt nem tudja elviselni, az ne kezdjen versenyezni. Igen, van, hogy valaki peches, de hát ilyen az élet, néha kurva kemény tud lenni ;))

OLi
#53 OLi 2016. április 20. 09:09  

Érdekes nyiltkozat...biztos megfeledkezett a 2007-es idényről! Én úgy emléxem, hogy akkor a kezdő Hamilton legyőzte őt :-)

raikkomaistro
#52 raikkomaistro 2016. április 20. 08:47  
Thibczy:
Igen, az, kár erőlködni. 2004-hez tegyük hozzá, hogy Trullinak volt 3 nagyon jó futama, ahol minden összejött neki (Barcelona, Monaco, Nürburgring), Alonsót pedig többször sújtotta technikai hiba, illetve ott volt Monaco. Aztán Magny-Coursban helyre állt a rend, utána pedig Trulli kegyvesztett lett. De ha elkezdünk ezen lovagolni, akkor azt is ki lehetne hozni, hogy Webber jobb volt 2010-ben, mint Vettel. 2007: van ilyen, de ha olyan "szörnyű" szezont futott, hogy 1 ponttal lemaradt a vb-ről, akkor mi lett volna, ha még jól is megy? 2015: Ezt remélem senki nem gondolja komolyan.

Mást is sújtott többször technika gond, köszönhet is ennek Alo 2 vb címet is...

easyleft
#51 easyleft 2016. április 20. 08:45  

ez a vita kicsit hasonlit a messi vs ronaldora. ott is ha csak a számokat nézzük van olyan év amikor ronaldo több golt rug. de amint megnézzük kiknek és milyen fontos találkozokon teszi valamit hozzáveszünk még pár olyan nem elhanyagolhato statisztikai adatot mint a sikeres cselek kulcspasszok golpasszok máris kiderül még azoknak is akik vakok a focihoz h messi egy zseni és egy golvágo ronaldo pedig egy golvágo. na alonsoval is hasonlo a helyzet. aki a pontotk alapján fekete fehér alapon irtéli meg a teljesitményát pl button ellen tavaly az nem normális szerintem. egyrészt rohadt motiváltak lehettek pilták ugy h az volt a csoda ha végigmennek. műsrészt ebböl adodoan pl a pontoknak semmi értelme hisz nem is emlékszem olyanra h ha az egyik pontot szerzett a másik ne esett volna ki vagy mondjuk ne valami hibával boklássza végig a versenyt....hamiltonnal valoban ega pontal zártak de hamilton alonso szintjén is van söt...

raikkomaistro
#50 raikkomaistro 2016. április 20. 08:44  

Hozza a formáját mr százhúsz, már kezdtem aggódni az elmúlt időszakban :) De viszont kezd megöregedni valóban ezek szerint, pont tavaly lett elverve, és lenyilatkozza most hogy ő bárkit elver? Meg már elotte is el lett verve nem egyszer csapaton belül.

albutr
#49 albutr 2016. április 20. 08:33  
Thibczy:
Igen, az, kár erőlködni. 2004-hez tegyük hozzá, hogy Trullinak volt 3 nagyon jó futama, ahol minden összejött neki (Barcelona, Monaco, Nürburgring), Alonsót pedig többször sújtotta technikai hiba, illetve ott volt Monaco. Aztán Magny-Coursban helyre állt a rend, utána pedig Trulli kegyvesztett lett. De ha elkezdünk ezen lovagolni, akkor azt is ki lehetne hozni, hogy Webber jobb volt 2010-ben, mint Vettel. 2007: van ilyen, de ha olyan "szörnyű" szezont futott, hogy 1 ponttal lemaradt a vb-ről, akkor mi lett volna, ha még jól is megy? 2015: Ezt remélem senki nem gondolja komolyan.

azért Trullinak ott volt még Sepang és Bahrain is ahol szintén jól ment viszont azt nem tudjuk mi lett volna ha Jarno nem lett volna kegyvesztett a csapatnál és úgyanúgy megkapja Briatore bizalmát mint az elején.

Thibczy
#48 Thibczy 2016. április 20. 02:46  
dani969:
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod? 2001ben Marquesnek annyi köze volt Alonso elveréséhez mint nekem... Igen, volt két 9. helye két olyan futamon ahol Alo kiesett.. Amikor mindketten célbaértek, 3-0 Alonsonak, ennyit erről. 2004-ben Trulli verte 1, azaz egy ponttal.. kettős celbaereseknél 4-4.. Ja és Trullinak van egy Monacoi győzelme, amit köszönhet Schuminak, hogy leamortizálta a Ferrarit a SC mögött. 2007ben tényleg el lett kenve Nando szája, 2015ről meg ne beszéljünk, aki célba ért és kiestek előle elegen, az pontot szerzett...

Igen, az, kár erőlködni.

2004-hez tegyük hozzá, hogy Trullinak volt 3 nagyon jó futama, ahol minden összejött neki (Barcelona, Monaco, Nürburgring), Alonsót pedig többször sújtotta technikai hiba, illetve ott volt Monaco. Aztán Magny-Coursban helyre állt a rend, utána pedig Trulli kegyvesztett lett. De ha elkezdünk ezen lovagolni, akkor azt is ki lehetne hozni, hogy Webber jobb volt 2010-ben, mint Vettel.

2007: van ilyen, de ha olyan "szörnyű" szezont futott, hogy 1 ponttal lemaradt a vb-ről, akkor mi lett volna, ha még jól is megy?

2015: Ezt remélem senki nem gondolja komolyan.

kayassine
#47 kayassine 2016. április 20. 00:37  

Alonsot ilyennek szeretem.

dani969
#46 dani969 2016. április 20. 00:28  
Kepano:
Persze, kifogások mindig vannak. Ha te így... 2015: Button dupla annyi alkalommal tudott pontot szerezni, mint Alonso, ráadásul a spanyol az időmérő edzések tekintetében is kikapott a brittől. + a Meki első pontjait is Jenson szerezte. 2007: Hihetetlen, hogy el akarod bagatellizálni azt a tényt, hogy Hamilton akkor újonc volt. Egy újonc volt egálban a kétszeres címvédő bajnokkal. Ráadásul Hamilton jóval pechesebb volt + Monacoban nem engedték előzni. 2004: Amíg Trulli a Renault-nál volt, addig verte Alonsot az összetettben, még Briós aknamunkája ellenére is. 2001: Marques elverte összetettben azonos feltételek mellett, nincs ezen mit ragozni. De egyébként nem is ez a lényeg. Mindegy, hogy mákkal vagy mák nélkül verték meg Fantasztikót, a lényeg, hogy megverték. Tehát mi alapján mondja, hogy ő legyőzne bárkit azonos autóval, ráadásul pont egy olyan év után, amikor kikapott a csapattársától?

Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak megjátszod?

2001ben Marquesnek annyi köze volt Alonso elveréséhez mint nekem... Igen, volt két 9. helye két olyan futamon ahol Alo kiesett.. Amikor mindketten célbaértek, 3-0 Alonsonak, ennyit erről.
2004-ben Trulli verte 1, azaz egy ponttal.. kettős celbaereseknél 4-4.. Ja és Trullinak van egy Monacoi győzelme, amit köszönhet Schuminak, hogy leamortizálta a Ferrarit a SC mögött.
2007ben tényleg el lett kenve Nando szája, 2015ről meg ne beszéljünk, aki célba ért és kiestek előle elegen, az pontot szerzett...

albutr
#45 albutr 2016. április 19. 23:30  
velorex:
Trulli egy jó pilóta volt, aki nem mindig tudta hozni a tudása legjavát.

nála az volt a baj hogy ő se tudott igazán jó szerződni. + az 1997-es osztrák nagydíj is.ha ott sikerült volna dobogóra állni akkor másképp alakult volna a pályafutása.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend