Alonso egy hónappal ezelőtt még nem volt ennyire optimista

írta: M4Sport
2016. május 13. 11:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az Oroszországban elért jó eredményeknek, a Barcelonában debütáló fejlesztéseknek és a soron következő pályák karakterisztikájának köszönhetően a McLaren most optimistábban tekinthet előre, mint egy hónappal korábban – jelezte a csapat spanyol pilótája, Fernando Alonso.

Szocsiban a McLaren-Honda mindkét klasszisa pontot szerzett (erre a tavalyi Magyar Nagydíj óta egyszer sem volt példa): Alonso hatodikként ért célba, Jenson Button pedig tizedik lett. Pedig a pályán – akárcsak az azt megelőző kínai aszfaltcsíkon – komoly hangsúly került az erőforrásokra, ezen a téren pedig a japánok még mindig lemaradásban vannak ellenfeleikhez képest. A folytatásban viszont nem lesz ekkora szerepe a motoroknak, a csapat tehát bízhat a jobb szereplésben.

„Azt hiszem, az autónk fejlődik, és egyre több területen válunk versenyképessé” – mondta Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón. „A soron következő versenyhelyszínek ráadásul kedvezhetnek is nekünk, szóval itt (Barcelonában – a szerk.), Monacóban és akár Kanadában is jobbak lehetünk, mint Kínában és Oroszországban voltunk, már ha a pályák karakterisztikáját nézzük” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki az előző futam után egyébként kijelentette, a McLarennek mostantól a folyamatos pontszerzést kell célba vennie.

Most kiemelte, a McLaren-Hondának keményen kell dolgoznia, hogy a folytatásban is megtartsa ezt a lendületet, a barcelonai fejlesztésekkel (a csapat új padlólemezt, szárnyakat és karosszériát vet be Barcelonában) viszont megtették az első lépést a cél elérése felé. „Való igaz, jelenleg komoly reményeink vannak, hogy megtarthatjuk ezt a lendületet, folyamatosan javulhatunk, és versenyképesebb pozícióba kerülhetünk. Vannak újításaink erre a versenyhétvégére, többnyire aerodinamikai elemek. Meglátjuk, hogyan teljesítünk majd, de most optimistábbak lehetünk, mint egy hónappal ezelőtt voltunk” – zárta gondolatát.

A spanyol pálya vonalvezetésében, és a McLaren fejlesztéseinek hasznosságában a csapattárs is bízik. „Ez a pálya egy kicsivel jobban kell, hogy feküdjön a csapatnak” – mondta Button a barcelonai sajtónapon. „Továbbra is az a célunk, hogy ott legyünk a legjobb 10 között az időmérő edzésen, vasárnap pedig pontot szeretnék szerezni. Még mindig keményen kell dolgoznunk, és fejlesztenünk kell az autót. Viszont akárhányszor beülök a volán mögé, vannak jelentős javulások. Nagyon jó látni ezeket az előrelépéseket, és azt, hogy mindenki elszántan dolgozik a csapaton belül. Úgy vélem, a visszajelzések, melyekkel a csapatnak szolgálhatunk eléggé jók” – folytatta.

2009 bajnoka egyébként örömmel tért vissza Spanyolországba, ahol elmondása szerint ő is és a Forma–1 is sokkal „otthonosabban” érezheti magát, mint a tengerentúli helyszíneken, sőt maga a futam is fontos lesz az erősorrend felmérésének szempontjából. „Mindenki szereti az európai szezonnyitót. A saját motorhome-omban maradhatok, ami olyan, mintha a második otthonom lenne. Van saját ágyam, hűtőszekrényem, TV-m” – részletezte mosolyogva, majd hozzátette: „A pálya fontos az autók megértésének szempontjából. Komoly hangsúly kerül az aerodinamikára; mindenki hoz néhány újítást. Mi is ezt tesszük; majd meglátjuk, milyen jó az autónk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa