Alonso elismeri, túl sokat és túl korán remélt

írta: M4Sport
2016. szeptember 21. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

A bizalma ugyan nem rendült meg a projektben, Fernando Alonso azt ma már elismeri, előzetesen talán túl sokat várt a McLaren-Hondától.

Lassan két teljes szezont végigversenyzett már Fernando Alonso a McLarennél, ennyi idő telt el azóta, hogy a csapat újraegyesítette erőit a Hondával. Bár a pontszerzés egyre gyakrabban összejön nekik, egyelőre még első dobogójukat sem sikerült megszerezniük.

A kétszeres bajnok szerint csak idő kérdése, és ez is meglesz. Azt azonban már belátja, nem mindig volt meggyőződve erről az előző szezonban. „Mindig is bíztam bennük, de tavaly időnként talán túl sokat is reméltem. Egy idő után eredményt akarsz látni. Nagyon szeretnéd a kézzel fogható eredményt, és most kezdjük is elérni őket. Mindenki izgatottabb, mindenki motiváltabb, és ha lehetne, legszívesebben már mindenki most útnak indulna Ausztráliába. Ez nagyon jó érzés” – nyilatkozta Szingapúrban.

Alonso egyre jobban hiszi, hogy képesek lesznek élni a 2017-es szabályváltozások kínálta lehetőséggel. „Nagyon bizakodó vagyok. Szükségünk van arra, hogy lássuk ezt a fejlődést, mert tavaly nagyon sokat reméltünk ettől a projekttől, és idén kezdünk igazán bizakodni. Afelől senkinek sincs kétsége, hogy a McLaren előbb vagy utóbb nyerni fog. Most, hogy képesek vagyunk harcolni a Williamsekkel vagy a Ferrarikkal harcolni, már a gyárban is mindenki érzi az előrelépést. Kell ez a motiváció, mert még meg kell tennünk az utolsó lépést.”

A McLaren a legutóbbi 7 versenyből 5-ön pontot szerzett, ugyanennyiszer pedig legalább egy autójával az első tízből rajtolhatott.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#3 fagyi 2016. szeptember 21. 23:48  
sába:
Vajon melyik univerzumban harcoltak a ferrarival?

PS-en :D

sába
#2 sába 2016. szeptember 21. 19:17  

Vajon melyik univerzumban harcoltak a ferrarival?

HannaLill
#1 HannaLill 2016. szeptember 21. 18:24  

Évente 30millió okot lehet felsorolni a maradása mellett:):):):):

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott