Alonso élvezte az időmérőt, Button „örül”, hogy már csak egy van hátra

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 12. 21:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda az időmérő mindhárom szakaszában jól szerepelt, ezért Fernando Alonso úgy érzi, csapata maximálisan rászolgált a top10-es eredményre. A Q1-ben kieső Jenson Button eközben annak „örül”, hogy már csak egy kvalifikációt kell teljesítenie a szezonban…

A szabadedzések vegyes eredményeket hoztak a kétszeres világbajnok számára, az időmérő első két szakaszában viszont sziporkázott, hiszen mindkét alkalommal magabiztosan jutott tovább. A Q3-ban végül „csak” a 10. helyet tudta megszerezni, most azonban erre is roppant büszke volt, főleg annak fényében, hogy tartotta a lépést az erősebb motorral szerelt versenyképekkel.

„Nagyon boldog vagyok. Élveztem az időmérőt!” – nyilatkozta a leintést követően. „Megérdemelten jutottunk be a Q3-ba. Ha sikerül kipréselni még néhány tizedet, akkor a végső helyezésünk is jobb lett volna, de nem akarunk túl nagyot álmodni. Jó volt ez! Jól éreztem magam az autóban, a hűvösebb körülmények pedig jobban illeszkedtek a csomagunkhoz, mint a tegnapi hőség. Sokkal magabiztosabb voltam a volán mögött” – tette hozzá elégedetten.

„Egy kicsit aggódtunk a harmadik szabadedzés után, mert ott még nem találtuk a tökéletes tempót, majd Jenson kiesése után még jobban aggódtunk, hogy ez nem a mi szombatunk lesz. Az autó azonban tökéletesen működött, és nagyon jól éreztem magam” – magyarázta a spanyol, aki a Red Bull versenyzőihez hasonlóan esős futamban reménykedik.

Szárazon ugyanis érzése szerint a Williams-pilóták elé kerülhetnek. „Azt hiszem, ez komoly veszély számunkra. A Williams egész hétvégén erős volt, és inkább a véletlen miatt nem jutottak be a Q3-ba, mintsem egy probléma miatt. Ezzel egy kicsit szerencsések voltunk. Azt hiszem, vizes pályán le tudjuk győzni őket, de ha száraz lesz az aszfalt, akkor nehéz dolgunk lesz. Holnapra esőt mondanak, szóval jó, hogy a 10. helyről indulhatunk” – fogalmazott.

Button sokkal csalódottabb volt a kvalifikáció után, sőt látva rossz időmérős formáját kijelentette, „örül”, hogy csak egyszer kell harcba szállnia a rajthelyekért. „Tegnap jó volt az autó egyensúlya, mi volt a 10. leggyorsabbak. Ma viszont olyan volt, minta egy másik autót vezettem volna. Új motorunk van, új váltónk és a hátsó rész is új, de még mindig… Ha hűvösebbek a körülmények, általában jobb a hátsók tapadása, de most hamar elkoptak. Már csak egy időmérő maradt, és most eléggé boldog vagyok emiatt. Az utóbbi hat szörnyű volt. És nem tudom, miért…” – nyilatkozta.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#5 GreenHonda 2016. november 13. 12:12  

Button nagyon leeresztett év végére

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. november 12. 23:11  

35 éves és még mindig bombaformában, brutális.

kayassine
#3 kayassine 2016. november 12. 22:46  
Lombardo:
Nagy kár Buttonért, hogy pont egy olyan periódusba kerult év végére, amikor ’ nincs meg a balansz’, és így méltatlanul lassú tempóval búcsúzik az F1-től. Meg azért is kár, hogy csak félig vonul vissza, és -bár tudjuk, h többet nem látjuk F1- es autó volánja mögött - mégsincs igazi búcsúztatása. Szép csendben , észrevétlenül a 17. helyeken kiszivárog az F1-ből. Ennél többet érdemelt volna így a végére. Alonso viszont most megint olyan formában vezet, amikor max egy vagy két pilóta tudná felvenni a versenyt vele.

Button túl fogja ezen tenni magát. Sokkal könnyebb így kiszállni, hogy esélyük sincs egy nyamvadt dobogóra sem.
Ma is elmondta, hogy nagyon is elégedett azzal amit az F1-ben elért.

trialboj
#2 trialboj 2016. november 12. 22:15  
Lombardo:
Nagy kár Buttonért, hogy pont egy olyan periódusba kerult év végére, amikor ’ nincs meg a balansz’, és így méltatlanul lassú tempóval búcsúzik az F1-től. Meg azért is kár, hogy csak félig vonul vissza, és -bár tudjuk, h többet nem látjuk F1- es autó volánja mögött - mégsincs igazi búcsúztatása. Szép csendben , észrevétlenül a 17. helyeken kiszivárog az F1-ből. Ennél többet érdemelt volna így a végére. Alonso viszont most megint olyan formában vezet, amikor max egy vagy két pilóta tudná felvenni a versenyt vele.

Leírnám ugyan azt amit te, de annak nem lenne sok értelme.

Tényleg nagyon rossz érzés ezt olvasni Buttontól. Persze ettől még tehet csodát, ha mondjuk holnap tényleg esik. És még van 1 futam, ahol összeállhat minden, szóval nincs még veszve egy szép befejezés.

Lombardo
#1 Lombardo 2016. november 12. 21:54  

Nagy kár Buttonért, hogy pont egy olyan periódusba kerult év végére, amikor ’ nincs meg a balansz’, és így méltatlanul lassú tempóval búcsúzik az F1-től. Meg azért is kár, hogy csak félig vonul vissza, és -bár tudjuk, h többet nem látjuk F1- es autó volánja mögött - mégsincs igazi búcsúztatása. Szép csendben , észrevétlenül a 17. helyeken kiszivárog az F1-ből. Ennél többet érdemelt volna így a végére.

Alonso viszont most megint olyan formában vezet, amikor max egy vagy két pilóta tudná felvenni a versenyt vele.

Utoljára módosítva: 2016. november 12. 21:57

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

02016.12.08. 15:32

Komolyak a Mercedes elvárásai új pilótájukkal szemben

Humoros „álláshirdetésükre” érkezett egy hasonlóan vicces válasz

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél