Alonso: Erre a futamra nem lehetünk büszkék

írta: M4Sport
2016. július 10. 17:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár tegnap egyik versenyzőjük bejutott a Q3-ba, a McLaren-Honda végül lemaradt a pontszerzésről hazai közönsége előtt: Jenson Button tizenkettedik, Fernando Alonso tizenharmadik lett Silverstone-ban – a spanyol szerint erre az eredményre nem lehetnek büszkék.

A spanyol a kilencedik helyről indult és egy ideig harcban volt a pontszerző pozíciókért – főleg akkor tűnt esélyesnek, amikor a pálya még vizes volt –, megpördülése után azonban távol került a legjobb 10-től. Bár a McLaren ekkor már egyébként is veszített lendületéből; olyannyira, hogy Alonso szerint egyébként sem tudtak volna pontot szerezni.

„A tizenkettedik és a tizenharmadik helyet szereztük meg, szóval nem hiszem, hogy különösebben büszkék lehetünk erre az eredményre” – nyilatkozta a leintés után. „Ez van. Talán szerezhettem volna egy, vagy két pontot, de annyi erővel, amennyi most áll a rendelkezésünkre nagyon nehéz előzni, szóval keményen kellett nyomnunk néhány helyen. Például az első, vagy a második kanyarban. Kemény futam volt. Nem volt meg a tempónk a pontszerzéshez. Ennyi” – magyarázta.

„Közel voltunk, különösen akkor, amikor még vizes volt a pálya. Azt hiszem, ezekben a körökben egy kicsivel gyorsabbak voltunk. Igyekeztünk akkor is, amikor száradt a pálya, de a körülöttünk lévők, mint például a Force India, a Williams és a Toro Rosso, nos, ők versenyképesebbek voltak. Nem voltunk annyira messze, a versenytempóban még mindig hiányzik egy kicsi” – jelezte.

Noha kissé csalódott volt az esély elszalasztása miatt, Alonso összességében elégedetten nyilatkozott a Honda most bevetett fejlesztéseiről (a japánok két módosító pontot használtak fel a belső égésű motor és ezáltal a teljesítmény javításához). „Azt hiszem, sikerült előrelépnünk ezen a hétvégén, elvégre a futamon már a Toro Rossóval, a Force Indiával és a Williamsszel harcoltunk, ez pedig összességében azért jó hír számunkra” – mondta.

Button a tizenhetedik helyről indult, miután az időmérőn gondjai támadtak a hátsó vezetőszárnnyal, a futam után pedig kiemelte, innen már nem tehetett sokat a hétvége „megmentéséért.” „Nem egyszerű a helyzet, ha a tizenhetedik rajtkockáról indulsz. A mi helyzetünkben a legjobb tíz közé kell kerülni az időmérőn, és próbálkozni kell a pozíció megtartásával, mert nem tudjuk beverekedni magunkat a pontzónába. Imádtam, amikor a srácok a rádión biztattak, hogy maradjak öt másodpercen belül Sebastianhoz (Vettel) képest. De azt hiszem elfelejtették, hogy egy Ferrarit vezet. Tehát, esélyem sem volt” – utalt végül a német büntetésére, ami miatt akár elé is kerülhetett volna.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. július 11. 12:04  
Dobi83:
Szàmomra meghökkentő volt a gyenge tempójuk vizes körülmények között, pedig mindig ezért fohàszkodnak, mert akkor elvileg nem szàmít a motorerő és csillogtathatnàk a kasztni erényeit... Valahogy engem még mindig nem győzött meg a kasztni.

Kicsit csalóka, mert a vizes pályán Alonso előtt ott voltak a Williamsek, előbb Bottas, aztán Massa, akik szemmel láthatóan feltartották őt, csak előzni nem nagyon lehetett, mert a 2 méter széles száraz csíkot el kellet hagyni hozzá és az kb. öngyilkossággal ért volna fel.

Ettől függetlenül a kasztni szerintem se olyan jó. A Merci, a Red Bull és a Ferrari biztosan jobb, sztem a FI is, a Toro határeset, de ott szerintem inkább a tavalyi Ferrari motor és a pilóták a gyenge láncszem. Egyedül azt merem kijelenteni, hogy a Williamsnél valószínű jobb kasztni, de ez még mindig azt jelenti, hogy csak közepes.

Dobi83
#4 Dobi83 2016. július 10. 19:56  

Szàmomra meghökkentő volt a gyenge tempójuk vizes körülmények között, pedig mindig ezért fohàszkodnak, mert akkor elvileg nem szàmít a motorerő és csillogtathatnàk a kasztni erényeit... Valahogy engem még mindig nem győzött meg a kasztni.

mch1998
#3 mch1998 2016. július 10. 18:38  

Pozitívum hogy a második leggyorsabb kört futotta a versenyen. Amúgy a motoron kell egy új fejlesztés tokenekkel meg egy új orrkúp,első szárny, hátsó szárny a magyar nagydíjra. Azt akarom hogy idén legyen meg a konstruktőri 6.hely. ennek a csapatnak.

ann23
#2 ann23 2016. július 10. 17:46  

Ezen a hétvégén semmi nem jött össze. Egy jó pontszerző helyen fejezhette volna be a hétvégét, mert a tempójuk meg volt hozzá, de egyszerűen mindenbe hiba csúszott. Tegnap az időmérős körét elvették, ma későn hívták ki és aztán még a kicsúszással is ő veszítette a legtöbbet. Lehangoló az eredmény...

velorex
#1 velorex 2016. július 10. 17:37  

Alonso a rossz időzítésű kerékcserével és a kicsúszással elszalasztotta a pontszerző kilencedik helyet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze