Alonso és a rossz döntések: Az emberek mindig jobban tudják…

írta: M4Sport
2016. április 21. 12:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso határozottan elutasítja, hogy ő lenne a mezőny legrosszabb érzékkel csapatot váltó tagja. A spanyol továbbra sem lát gyökeres változást volt csapata, a Ferrari helyzetében – a sajátjáéban viszont a sikertelenség ellenére pozitívat is!

Az elmúlt évek eseményei alapján könnyen kijelenthetnénk, hogy Fernando Alonso a mezőny egyik legpechesebb tagja. Amikor 2006-ban megszerezte második világbajnoki címét, sokan még arról találgattak, a gyorsan jött sikerei után vajon megdönti-e majd valamikor Michael Schumacher rekordját. Ehhez képest tíz évvel később még mindig csak álmodik arról a harmadik bajnoki címről…

Rosszul időzített, szerencsétlen csapatváltások, frusztráció, kudarcok – a Ferrari 2015-ben kezdődő felemelkedése kapcsán is sokszor merül fel, Alonso nem is nyúlhatott volna jobban mellé azzal, hogy a McLarenhez szerződött. Ahogyan a Red Bull nagy menetelése idején sem, amikor a leszállóágba került Ferrarit választotta a később dominánssá váló Red Bull helyett. Ő azonban határozottan visszautasítja a híresen rossz döntéseiről szóló felvetéseket. „Igen, versenyezhettem volna a Red Bullnál – nos, akkor volt esélyem aláírni hozzájuk, amikor még csak egy egyszerű italgyártó voltak” – nyilatkozta az As című lapnak. „A Mercedes sem volt sehol, amikor Michael Schumacher visszatért a Forma–1-be, és aláírt velük, mert annyira ígéretes volt a projektjük. Aztán az utolsó három évében a Q3-ba sem jutott be az időmérőkön.”

„Furcsa, hogy úgy tűnik, mindenkinek van kristálygömbje, amikor én aláírok egy új csapathoz, és az is, hogy amikor távozom valahonnan, az a csapat mindig felemelkedik. De szeretném, ha valaki elmagyarázná, miért nem nyert több versenyt a Renault, miután 2006-ban elhagytam őket. Amikor távoztam a McLarentől, Lewis Hamilton a következő évben bajnok lett, de aztán ennyi volt, azóta sem nyertek. És a Ferrari sem nyert azóta, hogy távoztam tőlük. Tavaly és idén mindent a nulláról indítottak. Szóval az az elképzelés, miszerint valahányszor távozom egy csapattól, az varázslatos módon fejlődni kezd, mindenféle valós alapot nélkülöz.”

Fernando Alonso, Michael Schumacjer, 2006, Brazília

Összességében nem lát előrelépést a Ferrarinál

Alonso maranellói búcsúja óta sokszor volt kénytelen szembesülni a kérdéssel: megbánta-e. „2014-ben olyan autót vezettem, amivel nem tudtunk harcba szállni a dobogós helyekért, miközben most ők képesek rá. Ráadásul közelebb is vannak a Mercedeshez. Azonban az én öt ferraris évemből kétszer úgy érkeztem meg az utolsó futamra, hogy volt esélyem a bajnoki címre, és ilyen tekintetben én nem látok fejlődést. Jó formában vannak, bajnoki kihívók, ami fantasztikus, de mi nem kihívók voltunk, mi vezettük is a bajnokságot.”

„Két évre még érvényes volt a szerződésem a Ferrarival: 2015-re és 2016-ra. Előtte az öt évben szinte mindig második voltam a bajnokságban. Az utóbbi időben nyerni csak Mercedesszel lehet, ők dominálnak jelenleg. A Ferrarival elért eredményeink fantasztikusak voltak, nagyszerű pillanatokat éltem át náluk, sok barátom lett, szerettem a közeget, és az álmaim között szerepelt, hogy Ferrarit vezessek. Élveztem, de le kellett zárnom ezt, mert hiába volt mesés minden, mégis elveszítettük a bajnokságokat, miközben semmi sem változott.”

„A Ferrari különleges, mindig is helye lesz a szívemben. A múzeumomban mindenki a Ferrarikat fotózza legtöbbet. Van utcai autóm is a garázsban – mindig lesz helyük a szívemben. De nem nyerni a Ferrarival rendkívül megterhelő, mert óriási a nyomás. Öt év telt el, és úgy tűnt, ez akár hét év is lehet – ez nem túl boldogító.”

Fernando Alonso és Sebastian Vettel

Vettel jobb helyzetben van?

A Ferrari új vezetősége nyíltan sosem mondta ki, arra azonban többször is tettek utalást, hogy a megújulás versenyzői fronton is jót tett a csapatuknak. Maurizio Arrivabene sokszor dicséri Sebastian Vettel munkamorálját, mely üdítően hat a csapatra. A nagy kérdés azonban az, vajon neki sikerül-e az, ami Alonsónak öt év alatt sem. „Ő fiatalabb, motivált, az autó is közelebb van a legjobbakhoz. Ez jó. A mai Forma–1-ben véleményem szerint egyre inkább arra mozdulunk el, hogy a Mercedesnek, a Ferrarinak, a Renault-nak és a Hondának lesz majd esélye nyerni, mert a privátcsapatok nem fognak tudni. Ha ennyire fontos a motor, csakis a gyári istállók győzhetnek. Jelenleg erre a Mercedes és a Ferrari versenyzőinek van esélye, de ha a Renault és a McLaren-Honda fejlődik, nekik is lehet” – értékelte a helyzetet Alonso, aki továbbra is bízik a McLaren felemelkedésében.

A Ferrarinak komoly segítséget jelentett az elmúlt két évben, hogy számos mérnök érkezett csapatukhoz az etalonnak számító Mercedes motorrészlegéről. A McLaren motorpartnere, a Honda ezzel szemben továbbra is próbál a „hazai alapanyagból” dolgozni – és ez a makacsság eddig talán nem feltétlenül volt célravezető. „Ez a főnökök asztala, de mi hiszünk a saját utunkban, és tudom, mennyire büszkék rá, hogy a Hondánál japán mérnökök irányítják a projektet” – reagált a felvetésre a kétszeres bajnok. „Már így is sokat fejlődtünk, de az eredmények nem mindig mutatják meg ezt, mert az F1-ben olyan szoros a versengés. Ha hatvan százalékot javítasz a motorodon, az sem feltétlenül látszik, ha közben a másik negyvenet. Jelenleg sokkal erősebb a motorunk, a köridőink is jobbak, mint a második turbóévben a többieké.”

Fernando Alonso

Nem a bajnoki címek száma a fontos

Alonso végül hangsúlyozta, akármilyen irányt is vesz az ő és a McLaren közös útja, pályafutására így is büszkén tekint majd vissza. „Valójában azóta, hogy elhagytam a Ferrarit, a paddock nagyobb tiszteletet mutat irányomba, mint bármikor előtte. Kétszer voltam világbajnok, de amikor nyertem a Renault-val, azt mondhatták, ez csak azért volt, mert az autónk megbízhatóbb volt, mint a rivális McLarené. Aztán a második győzelmemnél meg azt, hogy a Michelin jobb volt a Bridgestone-nál. Az emberek folyton megindokolták, miért lettem kétszer bajnok, de most, hogy már tizenhat éve az F1-ben vagyok, kevesebb az ilyen vita. Az emberek nagyon tisztelnek, mégpedig a versenyeim, a teljesítményem miatt, amit hétről hétre nyújtok” – fogalmazott Alonso.

Oszd meg!

33 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#33 albutr 2016. április 24. 14:40  
F1890:
igen, ez a rongy dennis mekkora egy féreg h két hasonló kaliberű pilótának tálcán kínálta a vb címet de ezek balek módjára elbalfaszkodták, hamilton kínában, alonso meg japánban. húde sajnálom h vki ezt ron dennisre meri kenni, mikor minden adott volt nekik. arról már nem a csapatvezető tehet h egyéni hibák miatt bukják a vb-t. alonso nevetve behúzta volna 08-at sztem, hamilton annyit hibázott , amit alonso kihasznált volna

azért Kínában a csapat is hibázott nemcsak Hamilton.

velorex
#32 velorex 2016. április 23. 21:40  
F1890:
ron dennis ül az autóban vagy sem? a többi az rizsa. az a nagy helyzet h a pilóták bénázták el a vb címet, lehet ezt szépíteni, meg másra mutogatni de attól még tény. ez olyan mintha 2 öngólt rúgna a csapat és akkor az edző nyakába akarnád varrni a vereséget. pedig nagyon nem ugyanaz a szitu. sztem inkább hálás lehetünk dennisnek h esélyt adott mindkét pilótának h saját kezében legyen a győzelem. egyikük sem élt vele

Te is tudod, hogy most mellé beszélsz. Ezzel az "ajándék" lőzung szövegen jót nevettem, no és a hasonlaton még jobban. Elolvastad a linket?
Mi lett volna, ha Massa lefekáliázza a csapatutasítást és Kimit nem engedi maga elé, nem falaz neki? Akkor Kimi lenne egy balek vagy balfasz ,Ő lett volna az, aki nem él a lehetősséggel?

albutr
#31 albutr 2016. április 23. 21:36  
F1890:
ron dennis ül az autóban vagy sem? a többi az rizsa. az a nagy helyzet h a pilóták bénázták el a vb címet, lehet ezt szépíteni, meg másra mutogatni de attól még tény. ez olyan mintha 2 öngólt rúgna a csapat és akkor az edző nyakába akarnád varrni a vereséget. pedig nagyon nem ugyanaz a szitu. sztem inkább hálás lehetünk dennisnek h esélyt adott mindkét pilótának h saját kezében legyen a győzelem. egyikük sem élt vele

de ha Dennis már csírájában elfojtja a veszekedést és a sarkára áll.

F1890
#30 F1890 2016. április 23. 19:58  
velorex:
Dennis személyének ironizálása és a két pilóta - kínai és a japán futamon történő hibázását követő - lebalekozása és lebalfaszozása nem egészen az objektív szemléletedet támasztja alá. Mit lehet arra a vezetőre mondani, aki olyan helyzetben, amikor a csapat két pilótája az utolsó futam előtt az első és második helyen áll és ennek ellenére nem tudja levezényelni az egyéni vb.-i cím megszerzését? Azt ,amit leírtam: nem okos. Mit láttunk a rajtot követően úgy gyilkolta egymást a két pilóta, mint akiknek nem a vb.-i cím lenne a tét és mindegy minden alapon bármikor kieshetnek mindketten. A Ferrari rajtja viszont mintaszerű volt, mert tudta mindkét versenyző a feladatát. Egy kis emlékeztető mindahhoz miért alakult így a McLarennél vb.-i cím elvesztése a 2007-ben, no és miért nem maradt ott a 2008-ban Alonso a McLarennél: http://www.formula.hu/retro/2015/11/02/retro-alonso-tavozik-a-mclarentol Talán tudtam ezzel segíteni.;-}

ron dennis ül az autóban vagy sem? a többi az rizsa. az a nagy helyzet h a pilóták bénázták el a vb címet, lehet ezt szépíteni, meg másra mutogatni de attól még tény. ez olyan mintha 2 öngólt rúgna a csapat és akkor az edző nyakába akarnád varrni a vereséget. pedig nagyon nem ugyanaz a szitu. sztem inkább hálás lehetünk dennisnek h esélyt adott mindkét pilótának h saját kezében legyen a győzelem. egyikük sem élt vele

velorex
#29 velorex 2016. április 23. 15:33  
F1890:
igen, ez a rongy dennis mekkora egy féreg h két hasonló kaliberű pilótának tálcán kínálta a vb címet de ezek balek módjára elbalfaszkodták, hamilton kínában, alonso meg japánban. húde sajnálom h vki ezt ron dennisre meri kenni, mikor minden adott volt nekik. arról már nem a csapatvezető tehet h egyéni hibák miatt bukják a vb-t. alonso nevetve behúzta volna 08-at sztem, hamilton annyit hibázott , amit alonso kihasznált volna

Dennis személyének ironizálása és a két pilóta - kínai és a japán futamon történő hibázását követő - lebalekozása és lebalfaszozása nem egészen az objektív szemléletedet támasztja alá.
Mit lehet arra a vezetőre mondani, aki olyan helyzetben, amikor a csapat két pilótája az utolsó futam előtt az első és második helyen áll és ennek ellenére nem tudja levezényelni az egyéni vb.-i cím megszerzését? Azt ,amit leírtam: nem okos.
Mit láttunk a rajtot követően úgy gyilkolta egymást a két pilóta, mint akiknek nem a vb.-i cím lenne a tét és mindegy minden alapon bármikor kieshetnek mindketten. A Ferrari rajtja viszont mintaszerű volt, mert tudta mindkét versenyző a feladatát.

Egy kis emlékeztető mindahhoz miért alakult így a McLarennél vb.-i cím elvesztése a 2007-ben, no és miért nem maradt ott a 2008-ban Alonso a McLarennél:
http://www.formula.hu/retro/2015/11/02/retro-alonso-tavozik-a-mclarentol

Talán tudtam ezzel segíteni.;-}

F1890
#28 F1890 2016. április 22. 18:41  
velorex:
2007-ben Alonso egy olyan csapaton belüli párharc részese volt a vb.-i címért amit előzőleg Sennatól és Prost-tól láthattunk, amit még egy megint párját ritkító kémkedési botrány is csapat szinten befolyásolt. Itt Ron Dennisnek kellett volna csapatvezetői erényeit megvillogtatni és okosabban sáfárkodni a két vb. aspiráns pilótának irányításával, de ez nem sikerült neki. Így nevető harmadikként a Kimi elorozta a címet előlük. Ha Alonso ezt követően úgy döntött volna, hogy marad a McLarennél , akkor a 2008-as évben is ez a csapaton belüli viaskodás hasonló végkimenetelű lett volna és most lenne egy egyszeres vb. Massa a mezőnyben. Ergo azzal, hogy Alonso elhagyta a McLarent nem dobott el magától egy vb.-i címet sem, ellenben megajándékozta a 2008-ban bakit, bakira halmozó Hamiltont egy címmel. 2008-as szerződése a Renault-val egy kényszerpálya volt. Talán ekkor döntött rosszul-ha hinni lehet a híreszteléseknek-,amikor 2008-ban nem fogadta el a felkínálkozó Red-Bull szerződést, de erre nem nagyon lehet mit mondani, mert kevés a bizonyíték ennek a szerződésnek a valóságalapjára. 2008-ban megtörtént Briatore szingapúri párját ritkító, eléggé el nem ítélhető húzásával a nagy botrány, amivel Alonsot a csapatnál akarta tartani, aminek a hátteréről csak homályos képünk van, ahol Alonso nem került a reflektorfénybe. Úgy gondolom ha mégis annyira sáros lett volna , akkor a Ferrari nem Alonso irányában mozdult volna el amikor pilótát keresett. A Ferrarinál az első évben megcsíphette volna a vb.-i címét, de ahhoz egy erősebb autó kellett volna ,nem a harmadik erő. A Ferraris évek alatt valóban Alonso élvezhette a csapat bizalmát, de mit lehet kezdeni egy olyan támogatottsággal, ami mögött egy olyan háttér van, ami a legfontosabb problémát az aero fejlesztést a rossz szélcsatorna miatt nem tudja több idényen keresztül megoldani? Annyit, amennyit Alonso ebből a helyzetből ki tudott hozni. Alonso motiválatlansága?:-} Erről csak annyit , amikor Kimit visszaszerződtették Alonso megmutatta mennyire motiválatlan. Ezeket leírva Button pályafutása jutott eszembe, akit legalább olyan jó pilótának tartok, mint Alonsot! Erre mi sem jobb bizonyíték mint az, hogy Hamiltonnal egy szinten volt a McLarennél Button és most Alonso sem tudja azt a különbséget hozni, mint amit a Ferrarinál tudott hozni csapattársaival szemben! Akkor most fel lehet tenni azt a költői kérdést: Button is magának köszönheti az elmaradt vb.i

igen, ez a rongy dennis mekkora egy féreg h két hasonló kaliberű pilótának tálcán kínálta a vb címet de ezek balek módjára elbalfaszkodták, hamilton kínában, alonso meg japánban. húde sajnálom h vki ezt ron dennisre meri kenni, mikor minden adott volt nekik. arról már nem a csapatvezető tehet h egyéni hibák miatt bukják a vb-t.

alonso nevetve behúzta volna 08-at sztem, hamilton annyit hibázott , amit alonso kihasznált volna

Thibczy
#27 Thibczy 2016. április 22. 13:23  
velorex:
2007-ben Alonso egy olyan csapaton belüli párharc részese volt a vb.-i címért amit előzőleg Sennatól és Prost-tól láthattunk, amit még egy megint párját ritkító kémkedési botrány is csapat szinten befolyásolt. Itt Ron Dennisnek kellett volna csapatvezetői erényeit megvillogtatni és okosabban sáfárkodni a két vb. aspiráns pilótának irányításával, de ez nem sikerült neki. Így nevető harmadikként a Kimi elorozta a címet előlük. Ha Alonso ezt követően úgy döntött volna, hogy marad a McLarennél , akkor a 2008-as évben is ez a csapaton belüli viaskodás hasonló végkimenetelű lett volna és most lenne egy egyszeres vb. Massa a mezőnyben. Ergo azzal, hogy Alonso elhagyta a McLarent nem dobott el magától egy vb.-i címet sem, ellenben megajándékozta a 2008-ban bakit, bakira halmozó Hamiltont egy címmel. 2008-as szerződése a Renault-val egy kényszerpálya volt. Talán ekkor döntött rosszul-ha hinni lehet a híreszteléseknek-,amikor 2008-ban nem fogadta el a felkínálkozó Red-Bull szerződést, de erre nem nagyon lehet mit mondani, mert kevés a bizonyíték ennek a szerződésnek a valóságalapjára. 2008-ban megtörtént Briatore szingapúri párját ritkító, eléggé el nem ítélhető húzásával a nagy botrány, amivel Alonsot a csapatnál akarta tartani, aminek a hátteréről csak homályos képünk van, ahol Alonso nem került a reflektorfénybe. Úgy gondolom ha mégis annyira sáros lett volna , akkor a Ferrari nem Alonso irányában mozdult volna el amikor pilótát keresett. A Ferrarinál az első évben megcsíphette volna a vb.-i címét, de ahhoz egy erősebb autó kellett volna ,nem a harmadik erő. A Ferraris évek alatt valóban Alonso élvezhette a csapat bizalmát, de mit lehet kezdeni egy olyan támogatottsággal, ami mögött egy olyan háttér van, ami a legfontosabb problémát az aero fejlesztést a rossz szélcsatorna miatt nem tudja több idényen keresztül megoldani? Annyit, amennyit Alonso ebből a helyzetből ki tudott hozni. Alonso motiválatlansága?:-} Erről csak annyit , amikor Kimit visszaszerződtették Alonso megmutatta mennyire motiválatlan. Ezeket leírva Button pályafutása jutott eszembe, akit legalább olyan jó pilótának tartok, mint Alonsot! Erre mi sem jobb bizonyíték mint az, hogy Hamiltonnal egy szinten volt a McLarennél Button és most Alonso sem tudja azt a különbséget hozni, mint amit a Ferrarinál tudott hozni csapattársaival szemben! Akkor most fel lehet tenni azt a költői kérdést: Button is magának köszönheti az elmaradt vb.i

Button egyik oldalról egy nagyon jó pilóta, sokan alábecsülik. Viszont úgy érzem, hogy ő akkor tud igazán villogni, amikor rászabadítanak egy olyan csapattársat mint Alonso vagy Hamilton.

velorex
#26 velorex 2016. április 22. 13:07  
F1890:
alonso egyszer csinált hülyeséget mégpedig 07ben, mert képtelen volt feldolgozni h más is van akkora kaliber mint ő egy csapaton belül, valszeg mai fejjel már nem menne el onnan. de ahhoz h fejlődj néha szarba kell lépned.

2007-ben Alonso egy olyan csapaton belüli párharc részese volt a vb.-i címért amit előzőleg Sennatól és Prost-tól láthattunk, amit még egy megint párját ritkító kémkedési botrány is csapat szinten befolyásolt. Itt Ron Dennisnek kellett volna csapatvezetői erényeit megvillogtatni és okosabban sáfárkodni a két vb. aspiráns pilótának irányításával, de ez nem sikerült neki. Így nevető harmadikként a Kimi elorozta a címet előlük.
Ha Alonso ezt követően úgy döntött volna, hogy marad a McLarennél , akkor a 2008-as évben is ez a csapaton belüli viaskodás hasonló végkimenetelű lett volna és most lenne egy egyszeres vb. Massa a mezőnyben. Ergo azzal, hogy Alonso elhagyta a McLarent nem dobott el magától egy vb.-i címet sem, ellenben megajándékozta a 2008-ban bakit, bakira halmozó Hamiltont egy címmel.
2008-as szerződése a Renault-val egy kényszerpálya volt. Talán ekkor döntött rosszul-ha hinni lehet a híreszteléseknek-,amikor 2008-ban nem fogadta el a felkínálkozó Red-Bull szerződést, de erre nem nagyon lehet mit mondani, mert kevés a bizonyíték ennek a szerződésnek a valóságalapjára.
2008-ban megtörtént Briatore szingapúri párját ritkító, eléggé el nem ítélhető húzásával a nagy botrány, amivel Alonsot a csapatnál akarta tartani, aminek a hátteréről csak homályos képünk van, ahol Alonso nem került a reflektorfénybe. Úgy gondolom ha mégis annyira sáros lett volna , akkor a Ferrari nem Alonso irányában mozdult volna el amikor pilótát keresett.
A Ferrarinál az első évben megcsíphette volna a vb.-i címét, de ahhoz egy erősebb autó kellett volna ,nem a harmadik erő. A Ferraris évek alatt valóban Alonso élvezhette a csapat bizalmát, de mit lehet kezdeni egy olyan támogatottsággal, ami mögött egy olyan háttér van, ami a legfontosabb problémát az aero fejlesztést a rossz szélcsatorna miatt nem tudja több idényen keresztül megoldani? Annyit, amennyit Alonso ebből a helyzetből ki tudott hozni.
Alonso motiválatlansága?:-} Erről csak annyit , amikor Kimit visszaszerződtették Alonso megmutatta mennyire motiválatlan.
Ezeket leírva Button pályafutása jutott eszembe, akit legalább olyan jó pilótának tartok, mint Alonsot! Erre mi sem jobb bizonyíték mint az, hogy Hamiltonnal egy szinten volt a McLarennél Button és most Alonso sem tudja azt a különbséget hozni, mint amit a Ferrarinál tudott hozni csapattársaival szemben!
Akkor most fel lehet tenni azt a költői kérdést: Button is magának köszönheti az elmaradt vb.i

Zasalamel
#25 Zasalamel 2016. április 21. 22:43  
szabotor:
az mind szép, de azt a kitételt nem cáfolja, miszerint ő még az utolsó futamon is versenyben volt a bajnoki címért, ezt a tavalyi, de az idei ferka sem mondhatja el. időben lehet közelebb zárkóztak, de kizárt, hogy a ferrari behúzza ezt az évet, örülhet ha 50 ponton belül maradnak a győzteshez képest, aki szerintem nem rosberg lesz...

2010-2013 eléggé domináns év volt a RB részéről, de közel sem akkora mint amilyen most a mercié, emellett a szabályok se voltak ilyen mértékben korlátozottak és bebetonozottak.
Valóban nincs közel a ferrari a mercihez, mint ahogy a ferrarihoz sincsenek közel a többiek.

szabotor
#24 szabotor 2016. április 21. 21:44  
Zasalamel:
Önerőből tavaly megnyerték hungaroringet, szingapúrt, malájhoz kellett némi szerencse.

az mind szép, de azt a kitételt nem cáfolja, miszerint ő még az utolsó futamon is versenyben volt a bajnoki címért, ezt a tavalyi, de az idei ferka sem mondhatja el. időben lehet közelebb zárkóztak, de kizárt, hogy a ferrari behúzza ezt az évet, örülhet ha 50 ponton belül maradnak a győzteshez képest, aki szerintem nem rosberg lesz...

albutr
#23 albutr 2016. április 21. 20:37  
Rocketfinger:
ennyire futja? ez elég gyengusz. ennél még Sanió is frappánsabb volt jobb napjain, pedig amit ő művel annál kevés szánalomraméltóbb dolgot láttam itt. de zárkózol...

albertet ki ne hagyd.

opamisi
#22 opamisi 2016. április 21. 20:23  
Thibczy:
Egyik oldalról igen, hiszen a McLaren a mezőny legerősebb csapata volt akkor, viszont akkor úgy tűnt, hogy azt a kapcsolatot nem lehet helyrehozni. A Renault ugyan 2008-ra visszalépés volt, az autójuk sem volt éppen a legjobb akkor, de a szabad helyek közül az aktuálisan legjobbak voltak, illetve azt se feledjük, hogy egy vb csapatról volt szó, még ha épp gyengélkedtek is. Egyébként érdekes lett volna, ha 2008-ra is marad a McLarennél.

Sztem behúzta volna azt az évet. Egyébként ott nem csak Alo nem akart maradni. Mintha régebben olvastam volna olyat, hogy amikor próbált Denissel beszélni kitették.

opamisi
#21 opamisi 2016. április 21. 20:21  
Rocketfinger:
ennyire futja? ez elég gyengusz. ennél még Sanió is frappánsabb volt jobb napjain, pedig amit ő művel annál kevés szánalomraméltóbb dolgot láttam itt. de zárkózol...

:D

opamisi
#20 opamisi 2016. április 21. 20:19  
Kepano:
Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

Ne haragudj,de ezen hangosan felröhögtem!:D A hszeid alapján úgy tűnik te sokkal hamarabb gebedsz bele a frusztrációdba.

Thibczy
#19 Thibczy 2016. április 21. 20:11  
F1890:
alonso egyszer csinált hülyeséget mégpedig 07ben, mert képtelen volt feldolgozni h más is van akkora kaliber mint ő egy csapaton belül, valszeg mai fejjel már nem menne el onnan. de ahhoz h fejlődj néha szarba kell lépned.

Egyik oldalról igen, hiszen a McLaren a mezőny legerősebb csapata volt akkor, viszont akkor úgy tűnt, hogy azt a kapcsolatot nem lehet helyrehozni. A Renault ugyan 2008-ra visszalépés volt, az autójuk sem volt éppen a legjobb akkor, de a szabad helyek közül az aktuálisan legjobbak voltak, illetve azt se feledjük, hogy egy vb csapatról volt szó, még ha épp gyengélkedtek is.

Egyébként érdekes lett volna, ha 2008-ra is marad a McLarennél.

vandr
#18 vandr 2016. április 21. 18:42  

Alonso mostani mclarenes átigazolása volt a legirracionálisabb döntése. Ez a hajó már 12 vége óta süllyedt, 14-ben a legerősebb motorral sem voltak sehol, szóval semmi jel nem utalt arra, hogy itt egy versenyképes csapatot talál.

F1890
#17 F1890 2016. április 21. 18:39  

alonso egyszer csinált hülyeséget mégpedig 07ben, mert képtelen volt feldolgozni h más is van akkora kaliber mint ő egy csapaton belül, valszeg mai fejjel már nem menne el onnan. de ahhoz h fejlődj néha szarba kell lépned.

can-tah
#16 can-tah 2016. április 21. 17:06  
jtfan:
Alonso jó pár nyilatkozata nem nyerte el a tetszésem, ebben viszont sok kivetnivalót nem látok. Az mindenesetre érdekes lett volna ha a RedBull-hoz igazol 2008-ban.

Hát igen, ezen már én is gondolkodtam.
Mindenesetre akkoriban ember nem volt, aki ezt jó döntésnek gondolta volna.

csaby_massa
#15 csaby_massa 2016. április 21. 16:53  

kellett Alonsonak ez a szenvedős időszak, kezd nagyon emberi lenni. Alázatot tanult, eddig azért utáltam mert ez nem volt meg benne, de most egyre jobban kezdi elnyerni a tiszteltemet.

albutr
#14 albutr 2016. április 21. 16:46  
Masters_Of_Hardcore:
A sport érdekében átadták a győzelmeket. :) Önerő.... hahahahahahahahahahahahaha..... LOL

talán szingapúr volt az.

Rocketfinger
#13 Rocketfinger 2016. április 21. 16:04  
Kepano:
Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

ennyire futja? ez elég gyengusz. ennél még Sanió is frappánsabb volt jobb napjain, pedig amit ő művel annál kevés szánalomraméltóbb dolgot láttam itt. de zárkózol...

jtfan
#12 jtfan 2016. április 21. 15:48  

Alonso jó pár nyilatkozata nem nyerte el a tetszésem, ebben viszont sok kivetnivalót nem látok. Az mindenesetre érdekes lett volna ha a RedBull-hoz igazol 2008-ban.

Zasalamel
#11 Zasalamel 2016. április 21. 15:30  
oltaag5:
Ahogy vesszük. Hungaroringen lerajtolták a 2 mercit és utána azok végig is bénázták a futamot. Szerintem ha Hamilton megtudja tartani az első helyét a rajt után akkor meg is nyeri a futamot, persze tudom, sportban nincs HA, megnyerték és kész. Szingapúrt a mai napig nem értem hogy tudták annyira "elállítani" a merciket nekem ez elég fura.. De végső soron igazad van. Nyertek 3 futamot ez mind szép és jó főleg a 2014es teljesítményükhöz képest de, semmivel sem jobbak a mai napig mint abban az 5évben mikor Alonso ott volt és a cikk erről (is) szól, én legalábbis erre reagáltam. Aztán majd kiderül a folytatás

Nyilván ez a teljesítmény még nem elég a mercikhez képest, na de azért nem kell átesni a ló túloldalára, mintha nem lennének jobb helyzetben mint pl 2014-ben. Ne várjunk csodát idén se lesz jobb a helyzet ilyen bebetonozott szabályok keretein belül kb lehetetlen is.
Reménykedek abban h a jövőévi szabályok nyitottabbak lesznek és nemcsak a ferrari, rb, de a meki is felzárkózik a mercikhez, majd meglátjuk.... :/

Thibczy
#10 Thibczy 2016. április 21. 15:11  
Kepano:
Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

Ahogy nekünk is élvezet olvasni a szánalmas vergődésed, amit minden alonsós cikk alá beokádsz.

Agressor
#9 Agressor 2016. április 21. 15:06  

Tekintettel arra, hogy ebben az évtizedben kizárólag RedBull és Mercedes nyert címeket (azok is folyamatában), szerintem teljesen mindegy, hogy merre kellett volna igazolnia...
Bárhova igazolt volna, nem nyer valószínűleg...
Talán az egyetlen esélye az lett volna, ha marad a Renault-nál. Az akkor TALÁN nem vonul ki 2010-ben gyártó... És egy sokkal nagyobb költségvetésű Lotus helyett Renault (Enstone) 2012-ben és 2013-ban győzhetett volna... Talán...

vinyei93
#8 vinyei93 2016. április 21. 15:06  
Kepano:
Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

Gratulálok ;)
Pont az ilyen megmozdulásaid miatt jön a legtöbbször a bezzeg kimi reagálás. És még te csodálkozol?

Masters_Of_Hardcore
#7 Masters_Of_Hardcore 2016. április 21. 14:59  
Zasalamel:
Önerőből tavaly megnyerték hungaroringet, szingapúrt, malájhoz kellett némi szerencse.

A sport érdekében átadták a győzelmeket. :) Önerő.... hahahahahahahahahahahahaha..... LOL

albutr
#6 albutr 2016. április 21. 14:50  
Kepano:
Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

nincs mit szégyenkeznie.

oltaag5
#5 oltaag5 2016. április 21. 14:43  
Zasalamel:
Önerőből tavaly megnyerték hungaroringet, szingapúrt, malájhoz kellett némi szerencse.

Ahogy vesszük. Hungaroringen lerajtolták a 2 mercit és utána azok végig is bénázták a futamot. Szerintem ha Hamilton megtudja tartani az első helyét a rajt után akkor meg is nyeri a futamot, persze tudom, sportban nincs HA, megnyerték és kész. Szingapúrt a mai napig nem értem hogy tudták annyira "elállítani" a merciket nekem ez elég fura..
De végső soron igazad van. Nyertek 3 futamot ez mind szép és jó főleg a 2014es teljesítményükhöz képest de, semmivel sem jobbak a mai napig mint abban az 5évben mikor Alonso ott volt és a cikk erről (is) szól, én legalábbis erre reagáltam. Aztán majd kiderül a folytatás

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. április 21. 14:30  
oltaag5:
Végül is igaza van. Hiába lett a ferrari második erő azóta hogy távozott futamot sem tudnak nyerni önerőből nem hogy bajnokságot csak most nem 1, 1-5 másodperc a hátrányok mint 2014-ben hanem 0.5. Az elmúlt napokban elég sok hasonló hír, nyilatkozat van tőle de nem baj szerintem ilyen is kell, én a magam részéről szeretem az ilyen nyilatkozatokat és ez most nem az a 120%-os saját magát istenítés volt hanem tényleg egy korrekt nyilatkozat a karrierjéről :)

Önerőből tavaly megnyerték hungaroringet, szingapúrt, malájhoz kellett némi szerencse.

Kepano
#3 Kepano 2016. április 21. 14:20  

Élvezet olvasni az ilyen nyilatkozatokat. Remélem belegebed a sikertelenségbe. :D

oltaag5
#2 oltaag5 2016. április 21. 14:17  

Végül is igaza van. Hiába lett a ferrari második erő azóta hogy távozott futamot sem tudnak nyerni önerőből nem hogy bajnokságot csak most nem 1, 1-5 másodperc a hátrányok mint 2014-ben hanem 0.5.
Az elmúlt napokban elég sok hasonló hír, nyilatkozat van tőle de nem baj szerintem ilyen is kell, én a magam részéről szeretem az ilyen nyilatkozatokat és ez most nem az a 120%-os saját magát istenítés volt hanem tényleg egy korrekt nyilatkozat a karrierjéről :)

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. április 21. 13:30  

Én nem gondolom hogy rosszul döntött! A rendelkezésére álló infok alapján akkor valószínű az volt az ésszerű döntés ! Talán egyedül a Mclaren elhagyása volt hiba!

de pl a Ferrari elhagyása egyáltalán nem . Azóta esélytelen a Ferrari és Bár a MChonda is ,de az máshogy is elsülhetett volna ...FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ