Alonso Hamiltontól vár „segítséget”

írta: M4Sport
2016. augusztus 27. 10:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csalódást keltő volt Fernando Alonso edzésnapja, a kétszeres világbajnok azonban nem búsul, sőt inkább „örül”, hogy a problémák pénteken és nem a futam napján hátráltatták, ahol reményei szerint már nem ütik fel a fejüket. Vasárnapra egyébként már kidolgozta a taktikáját!

Ennél rosszabbul talán nem is kezdődhetett volna a McLaren pilótájának hétvégéje: az első edzésen csapata vízszivárgást fedezett fel autójában, ami miatt már pályára sem gurulhatott, később pedig 35 rajthelyes büntetést kapott, miután az összes erőforrásegységet kicserélték versenygépében. Ezzel egyébként biztossá vált, hogy vasárnap a mezőny végéről kell indulnia.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy nem ideális így kezdeni egy hétvégét” – értékelt a spanyol a pénteki nap végén. „Nem ideális, hogy egy új erőforrással csak három kört tudsz megtenni, aztán még ki is kell cserélni, ami főleg azért rossz, mert büntetést von maga után. Nem túl jó, de ezek a dolgok még mindig inkább péntekenként történjenek, mint a futamokon. Sokkal rosszabb egy pontszerző pozícióból kiesni a hasonló műszaki hibák miatt” – tette hozzá.

„Nézzük a jó oldalát: mint mindig, most is tanulunk majd a hibánkból és csökkenthetjük az esélyét annak, hogy ez a jövőben ismét előforduljon” – magyarázta kétszeres bajnok, majd az új Honda-erőforrást is értékelte (a délutáni edzésen már ő is pályán volt, így megtehetett néhány kört a továbbfejlesztett egységgel). „Még nem érzem a teljesítményét, hiszen pénteken csak konzervatív üzemmódban használtuk. Szombaton kiderül, mennyire leszünk gyorsan a használatával. Biztosra veszem, hogy előrelépést jelent majd” – folytatta magabiztosan.

Alonso egyébként egy „régi ismerőssel” osztozhat majd az utolsó rajtsoron, Belgiumban ugyanis a korábbi csapattárs, Lewis Hamilton is hátrasorolásos büntetést kap (a Mercedes versenyzőjének autójában már kétszer is cseréltek motorkomponenseket, így jelenleg 30 rajthelynél tart). Noha a spanyol nem hiszi, hogy versenyre kelhet a listavezetővel, azt azért reméli, kihasználhatja az előretörését, és ő is követheti a pontszerző pozíciók felé vezető úton.

„A rajtrács végéről indulunk majd, de igyekszünk a lehető legjobb formánkat hozni, hogy pozíciókat nyerjünk. Arra számítok, hogy Lewis, aki mellőlem indul majd, gyorsabb lesz nálam, szóval megpróbálok tapadni rá, megpróbálom meglasszózni az autóját, hogy a felzárkózása során keresztülhúzzon a mezőnyön” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#3 velorex 2016. augusztus 27. 13:29  
oltaag5:
Mclaren miért nem rakott be több erőforrást Alonsonak úgy mint a Mercedes tette Hamiltonnál?

"...az összes erőforrásegységet kicserélték versenygépében.":-)

oltaag5
#2 oltaag5 2016. augusztus 27. 12:21  

Mclaren miért nem rakott be több erőforrást Alonsonak úgy mint a Mercedes tette Hamiltonnál?

fagyi
#1 fagyi 2016. augusztus 27. 12:17  

Hamar el fog szakadni az a lasszo, de bizni lehet benne :/

HairHungary