Alonso is a rajtrács végére kerül

írta: M4Sport
2016. augusztus 26. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemrég biztossá vált, hogy Lewis Hamilton és Marcus Ericsson mellett Fernando Alonso is hátrasorolásos büntetést kap a Belga Nagydíj időmérője után, csapata ugyanis minden erőforrásegységből beépíti a hatodikat versenyautójába.

A Honda alaposan átalakította hajtóegységét a második félév első futama előtt: a japánok összesen hét módosító pontot használtak fel, hogy átalakítsák belső égésű motorjukat (a hengerfejeken fejlesztettek), turbófeltöltőjét és kompresszorát is. Az első szabadedzésen azonban csak Jenson Button próbálhatta ki ezeket az újításokat, csapattársa ugyanis a boxban ragadt.

Miután vízszivárgást észleltek a gyakorlás kezdete előtt, Alonso autóját folyamatosan szerelték, idővel azonban egyértelművé vált, a spanyol már nem hajthat pályára. És ha ez még nem lett volna elég, a második edzés előtt jött a hír: a folytatásban hátrasorolásos büntetésre számíthat.

A McLaren ugyanis minden erőforrásegységből újat épít autójába, ezért pedig a BBC rutinos tudósítójának, Andrew Bensonnak a jelentése szerint összesen 35 helyes büntetést kap. Bár a szankció mértékéről nem érkezett hivatalos jelentés, az biztos, hogy Alonso a mezőny végéről rajtol majd, hiszen húsznál mindenképpen több pozíciót veszít az időmérő után.

A mezőnyből egyébként nemcsak őt küldik majd a rajtrács végére, a Mercedes ugyanis hosszas gondolkodás után elhatározta, most épít be úgy egységeket Lewis Hamilton autójába (ő most 15 helyes büntetésnél tart, de ez még nőhet), és Marcus Ericsson (10 rajthely) is új erőforrást kap.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. augusztus 26. 20:44  

:-(

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 26. 16:28  

szerencsétlen...sebaj lewissal ellesznek a rajtnál

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak