Alonso is Schumiért focizik

írta: M4Sport
2016. június 01. 11:26
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Német Nagydíj előtt egy egykori nagy rivális, valamint az egykori ferraris csapattárs is ott lesz a Michael Schumacher tiszteletére rendezendő jótékonysági futballmeccsen.

A Champions for Charity, azaz Jótékony Bajnokok elnevezésű futballmeccset július 27-én, a hockenheimi Német Nagydíj előtti szerdán rendezik meg a mainzi futballstadionban. A mérkőzéssel a szervezők az aktív éveiben hasonló gálameccset (például Das Spiel des Herzens, A szívek játéka néven) rendszeresen megrendező Michael Schumacher előtt kívánnak tisztelegni.

A két csapat kapitánya a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, valamint a kosárlabdázó Dirk Nowitzki lesz – előbbi a Nazionale Piloti versenyzőválogatottat, utóbbi pedig a sztárok gárdáját irányítja majd. „Remek fölvezetése a Német Nagydíjnak, hogy a Nazionale Pilotival játszunk egy meccset. Mindig nagyon élvezzük az ilyen találkozókat, és természetesen egészen különleges, ha Michael tiszteletére szervezzük azt” – nyilatkozta Vettel. „Mindent bele fogunk adni, hogy tartsuk a versenyzők becsületét, le akarjuk győzni Dirk csapatát.”

Nemrég kiderült, Vettelt ebben Schumacher 2006-os bajnoki riválisa, Fernando Alonso, valamint korábbi ferraris csapattársa, Felipe Massa segítheti majd – már mindketten jelezték, ott lesznek a zöld gyepen a német futam előtt.

Így tesz még a Schumacherrel szintén jó kapcsolatot ápoló világbajnok futballista, Lukas Podolski is. „Fiatalkoromban Michael volt a példaképem, az elhivatottsága és hozzáértése az abszolút követendő példává tette őt számomra. A csodálatból aztán barátság lett, a barátok pedig összetartanak. Emiatt a legtermészetesebb dolog számomra, hogy miatta ott legyek ezen a meccsen” – nyilatkozta a lengyel származású csatár.

Rajta kívül más sporthírességek, így a síugró, s visszavonulása után többek közt az autóversenyzésbe is belekóstoló Sven Hannawald, valamint a síelő Felix Neureuther is labdába rúg majd.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

G0007
#1 G0007 2016. június 01. 12:51  

szép dolog tőlük hogy megemlékeznek rá, remélem Alo varázsol megint pár szabadrúgás gólt.

Ami pedig Schumachert illeti, hát azt hiszem lassan már ideje felkészülni ....de inkább nem is folytatomFORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége