Alonso keményen küzdött, majd gratulált az új bajnoknak

írta: M4Sport
2016. november 27. 21:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nehéz, de szórakoztató versenyként írta le az Abu-dzabi Nagydíjat Fernando Alonso, aki végül tizedikként ért célba, biztosítva ezzel helyezését a bajnoki tabellán. A spanyol klasszis a Forma–1 új világbajnokának, Nico Rosbergnek is gratulált.

Alonso már tegnap jelezte, a szabadedzések és az időmérő eredménye alapján szoros csatára számít, ugyanakkor bízott abban, hogy ott lehet a legjobb 10 között. Legnagyobb ellenfelei ezúttal is a Williams és a Force India pilótái voltak, akik bár előtte végeztek (kivéve persze a futamot feladó Valtteri Bottast), mégsem volt bosszús az eredmény miatt.

„Sok mindent nem tehettem ellenük, de egészen az utolsó körig harcoltam” – mondta a McLaren-Honda hivatalos oldalának. „Egészen közel kerültünk hozzájuk, szóval elégedett vagyok a mai eredménnyel és a pontszerzéssel. Ennek köszönhetően bebiztosítottuk a helyünket a gyártók bajnokságában és az egyéniben is” – tette hozzá a kétszeres bajnok, aki Felipe Massa előtt, a 10. helyen zárta a 2016-os évet (a brazilt egyetlenegy világbajnoki ponttal hagyta le).

„Összességében is pozitív volt a szezon” – értékelte a mögötte lévő hónapokat, és a csapat, valamint a motorszállító fejlődését. „2015-höz képest nagy előrelépést tettünk, viszont meg akarjuk nyerni a világbajnokságot, és hosszú utat kell még megtennünk, hogy elérjük ezt a célt. Ugyanakkor a téli is nagyon hosszú lesz, és mindent megteszünk, hogy úgy érkezzünk meg Ausztráliába, hogy egy sokkal versenyképesebb csomag áll a rendelkezésünkre” – tette hozzá.

A spanyol jövőre már új csapattárs mellett bizonyíthat, Jenson Button ugyanis ma befejezte F1-es pályafutását. Búcsúja azonban nem a tervek szerint alakult, a felfüggesztés meghibásodása miatt ugyanis a 12. körben ki kellett állnia. „Nagy kár, hogy Jenson versenye hamar véget ért” – kommentálta Alonso. „Jövőre is itt lesz velünk, és az új szerepkörében is nagy segítség lesz!”

Végül az új világbajnoknak is gratulált. „Örülök Nico (Rosberg) sikerének. Fantasztikus szezon van mögötte és megérdemelten lett világbajnok. Mindig hitt a lehetőségeiben és tökéletesen osztotta be az előnyét. Ilyen volt például a brazil futam, ahol nagyon nehezek voltak a körülmények, de nyugodt maradt, és a neki kellő eredményt érte el. Ő is és Lewis (Hamilton) is nagyszerű munkát végzett, de ezúttal az ő sikerének volt itt az ideje. Lewisnak is van már három bajnoki címe” – magyarázta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#1 _JuSuF_ 2016. november 29. 12:20  

OFF:

Tudjátok azért az újságírók is tehetnek arról, hogy mennyire unalmas ez a sport. Az utolsó futam vége óta ezen az oldalon írd és mond harminc (30!!!) cikk lett kirakva, ezek közül egyik sem foglalkozik azzal, hogy a Force India 4. lett. Még azzal is épp csak foglalkozva van, hogy volt 2 búcsúzó pilótánk. Viszont megtudtuk, hogy Wolff meg Lauda mennyire nagyon gondolkodóba estek, meg egyéb a kutya faszát se érdeklő "híreket". Még arról is írva lett, hogy húúú, mekkora csata lett most év végére Ocon meg Werhlein között, mert most végre volt egy komolyabb kontakt köztük. Arról baszdki senki nem akar írni, hogy történelmi meg egyéb kitalált, nevetséges jogalapokon nyugvó bónusz pénzek nélkül mit ért el a Force India idén (is). Szét fogom most offolni ezt a 30 cikket, akinek nem tetszik bannoljon, tiltsatok ki, de nevetséges, hogy a Forma 1-ben szinte csak a top 3 istálló a téma. Persze megértem én, hogy önálló gondolat és cikk ritkán van, sokkal nehezebb fejből publikálni valamit, egyszerűbb fordítani és ide hányni a bulvár fost amivel tele van a világ sajtó.

Negyedik lett a Force India, NEGYEDIK, szopó rollerre tették a McLarent, a Williams-t és mindenki mást is! Mondjuk nekik drukkolni nyilván nem trendi, róluk beszélgetni is idő pocsékolás...

Tessék, minden fontos adat az idei évről a 4. helyért folyó csatáért, diagrammokon, sőt, még 2008-tól is össze hasonlítva a FI és a Williams.

http://imgur.com/a/jkfne

És öcsém vasárnap óta nem lehet erről írni. A hülye buzi középcsapatnak szurkoló ne is akarjon egy releváns cikk alatt kommentelni, beszélgetni másokkal. Nekem azt kell olvasnom mindenhol, ahogy habzó szájjal tépik egymást ugyan azokon a szarokon az emberek állandóan. 6 pilótáról meg 3 csapatról kell szóljon mindig minden? Ha meg ezer egyben megjelenik 1-1 más csapatról szóló cikk akkor örüljek. És jön az uborka szezon, lehet majd nézni 0-24-ben Hamilton celeb életét, meg Raikonnen bármiét...

Szét offolok mindent, akkor is...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”