Alonso kiakadt: „Nem érdekel, feladom!”

írta: M4Sport
2016. július 30. 08:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elfogyott a türelme a McLaren-Honda spanyol klasszisának! Fernando Alonso a legújabb szabályváltozások kapcsán kijelentette, már meg sem próbálja követni ezeket, hiszen a Forma–1 elöljárói folyamatosan változtatnak valamin.

Csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ültek a Stratégiai Csoport tagjai és több fontos kérdésben is döntést hoztak: elhatározták például, hogy csúsztatják a fejvédő bevezetését, noha korábban teljes mellszélességgel támogatták azt. Eltörölték a rádiócsendet, melynek mellőzésért már hetek óta lobbiztak a csapatok, legutóbb azonban enyhítés helyett még tovább szigorítottak az előírásokon.

A találkozó során felmerült, hogy a jövőben a pályaszélesítést sem kellene szankcionálni, az FIA azonban erre nem adta áldását, sőt a versenyigazgató, Charlie Whiting közölte, az első kanyarban ezen a hétvégén is életben lesz a „három csapás” szabálya. Amikor ezekről a változtatásokról kérdezték, a McLaren-Honda versenyzője elismerte, bosszantja a folyamatos módosítgatás. „Nem érdekel. Feladom” – jelentette ki határozottan. „Minden versenyen megmondják, mit tegyünk.”

„Hétvégéről hétvégére változnak a dolgok, és most nagyjából ott vagyunk, ahol egy évvel ezelőtt voltunk. Azt hiszem, Spában szigorítottak a rádiós szabályon, és akkor úgy tűnt, hogy a futamon valamint a világbajnokság szuper látványos lesz majd. De semmi sem változott. Sőt, még rosszabb lett, ezért visszatértünk a régebbi rendszerhez. Ugyanez a helyzet a pálya határaival is. Eddig voltak, aztán reggel már nem, és most úgy tűnik, itt ez a három csapásos szabály…” – magyarázta.

Végül meglehetősen csalódottan hozzátette, már nem is igazán érdeklik ezek a módosítások. Egészen egyszerűen csak alkalmazkodni akar hozzájuk, hogy a lehető legjobban teljesítsen az adott szabályrendszeren belül. „Amikor kihajtok a pályára az időmérőn, akkor majd megkérdezem őket, mit kell tennem, és megpróbálom nem vesztegetni az időmet” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Pendulum
#9 Pendulum 2016. július 30. 12:45  
Denis Hunter:
akkor meg tuti az lenne, hogy 5 koronkent SC mert sok a kavics a palyan. Legyen vizes mufu :D Aki kimegy, elszall

Regen sem volt 5 koronkent SC,jo F1890 javaslata,igy ovatosabbak lennenek a pilotak,jovore amugyis kevesebb ilyen gond lehet,mert sokkal nagyob lesz a leszoritoero a kanyarokban,es nem feltetlenul fog palyaelhagyassal vegzodni a dolog.

Denis Hunter
#8 Denis Hunter 2016. július 30. 11:29  
F1890:
tényleg olyan nehéz lenne minden kanyar mellé olyan érzékelőt tenni? vagy minden kanyar mellé fél méteres kavicságyat tenni? meglehete ezt oldani, HA AKARNÁK

akkor meg tuti az lenne, hogy 5 koronkent SC mert sok a kavics a palyan.
Legyen vizes mufu :D Aki kimegy, elszall

Utoljára módosítva: 2016. július 30. 11:29

albutr
#7 albutr 2016. július 30. 10:56  
SANI{Ó:
Mi van? Valaki elmondta neki, hogy Vettel NEM sárga alatt lett VB?

hogy jön most ez ide?ha kicsit értelmeznéd ami Alonso mondott akkor rájöhenél hogy ez a sok sz abályváloztaás nem jó a f1-nek.

F1890
#6 F1890 2016. július 30. 09:59  

tényleg olyan nehéz lenne minden kanyar mellé olyan érzékelőt tenni? vagy minden kanyar mellé fél méteres kavicságyat tenni? meglehete ezt oldani, HA AKARNÁK

elzee
#5 elzee 2016. július 30. 09:59  

pályalehagyásos szabály a legegyszerűbb: negyedik után büntetés. Bárhol, bármikor...

trialboj
#4 trialboj 2016. július 30. 09:48  

És akkor mit mondjanak azok akik tényleg csak a futamot szeretnék élvezni, és nem bújják a híreket nap mint nap :))

szabb
#3 szabb 2016. július 30. 09:15  

Sok alkalmatlan ember van olyan döntéshozó pozícióban, akiknek nem kellene ott lennie. Ezért is tart itt a sportág sajnos.

Kimilton
#2 Kimilton 2016. július 30. 09:10  

Hát igen, ha ésszel vezetnék be a szabályokat, nem kéne állandóan korrigálni...

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 30. 09:02  

Mi van? Valaki elmondta neki, hogy Vettel NEM sárga alatt lett VB?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"