Alonso következetességre vágyik

írta: M4Sport
2016. augusztus 15. 10:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso továbbra sem szimpatizál az évközi szabálymódosításokkal, melyek véleménye szerint rossz hatással vannak a királykategóriára, hiszen – többek között – összezavarják a nézőket. Éppen ezért következetesebb előírásokat akar.

Bár még csak az idény első felén vagyunk túl, 2016-ban már több szabály is megváltozott: az év elején hamar törölték a rengeteg kritikát kapó kieséses időmérőt, majd tovább szigorítottak a rádiós kommunikációra vonatkozó előírásokon, mielőtt gondoltak egyet és visszaállították a korábbi szabadságot. A Német Nagydíj előtt ezen felül a sárga zászlós szabályokat is „tisztázták”.

Eközben a csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői folyamatosan a pályaszélesítésről vitáznak, tehát ezen a téren is várható némi módosítás. Ezek az évközi változtatások egyes vélemények szerint ártanak az F1-nek, még akkor is, ha a legtöbbször vitatott előírásokat „törölnek” el. „Egyértelmű, hogy nem ez a legjobb módja a szabályok megváltoztatásának” – véli például Fernando Alonso.

„Az esetek többségében visszatérünk oda, ahol két héttel, két hónappal, vagy két évvel ezelőtt tartottunk. Szóval csak várunk és hallgatjuk a mérnököket, a csapatot, hogy megtudjuk, mit tehetünk és mit nem. Minden egyes edzés, időmérő és verseny előtt. Három-négy hónapja ez a helyzet, hiszen ez alatt az idő alatt folyamatosan változtattak” – panaszkodott a kétszeres világbajnok.

Ezt azonban inkább kisebb kellemetlenségnek tartja, a baj szerinte az, hogy a folyamatos változtatások kiábrándíthatják a szurkolókat, hiszen a sport sokkal nehezebben követhetővé válik számukra. „A versenyzőknek mindig alkalmazkodniuk kell, hiszen nem ők döntenek. Remélem, most következetesebbek lesznek az előírások. Ez nem nekünk gond, hiszen nekünk az a feladatunk, hogy alkalmazkodjunk, a nézők szempontjából viszont jó lenne az állandóság” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”