Alonso lehűtötte a kedélyeket

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 14:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jó szereplést várnak a McLaren-Hondától a szingapúri hétvégén, Fernando Alonso szerint azonban nem szabad túlzásokba esni az esélylatolgatáskor, az első hat helyet ugyanis feltehetően a három legjobb csapat fogja kibérelni. Igaz, utánuk már bármi megtörténhet…

Bár még nem érték el végső céljukat, a Honda sokat és folyamatosan fejlődött 2016-ban. Legutóbb Belgiumban vetettek be új alkatrészeket, ahol Fernando Alonso végül hetedikként ért célba, pedig a klasszikus erőpályák továbbra sem fekszenek a csapatnak. Önmagához képest egy héttel később, Monzában is versenyképesnek tűnt a McLaren csomagja, Szingapúrt tehát sokan bizakodva várják.

A technikás városi pálya ugyanis kedvezhet a csapat autójának, hiszen itt már nem kerül akkora hangsúly a motorokra, mint az előző hétvégéken. Ezúttal egyébként az istálló vezetői is komolyabb eredményekre számítanak. Alonso azonban igyekezett lehűteni a kedélyeket, amikor az esélyekről kérdezték, és arról, csapata ott lehet-e a legjobb hat között. „Nem hiszem. Majd meglátjuk, hogyan alakul a hétvége, de az első hat az nagyon optimista várakozás” – mondta.

„Főleg, hogy itt van a két Mercedes, a két Red Bull és a két Ferrari. Azt hiszem, ők az összes futamon kibérelhetik az első hat helyezést. Nem hiszem, hogy itt más lenne a helyzet, mögöttük viszont talán lesz lehetőség arra, hogy a pozíciókért harcoljunk. Ez most teljesen más lesz, mint Spa vagy Monza volt, ahol nem tudtuk bejutni a Q3-ba. Itt ez lehetséges, ha minden rendben megy, és vasárnap mindkét autónk ott lehet a pontszerzők között” – magyarázta.

„Erre egyébként nagy szükségünk is lenne, hiszen meg akarjuk erősíteni a helyünket a Toro Rosso előtt a gyártók bajnokságában. Ők egyébként szintén erősek lesznek ezen a pályán, szóval érdekes hétvége előtt állunk, de úgy érzem, mostantól folyamatosan harcolhatunk a pontszerzésért. És már most el kell kezdenünk jó eredményeket szállítani! Papíron vannak ennél is kedvezőbb pályák a csapat számára, de már most maximalizálni kell a lehetőségeinket. Tavaly magabiztosan érkeztünk ide, és az időmérőn szereztünk egy 12. és egy 15. helyet, majd a futamon mindketten kiestünk. Szóval, annyira azért nem könnyű ez, mint amilyennek látszik” – intett óva a kétszeres bajnok.

Végül ismét megerősítette, a kedvező előjelek ellenére ő tényleg nem gondolja, hogy a McLaren ezen a hétvégén szállítja majd idei legjobb eredményét. „Mint mondtam, nehéz a helyzet a Mercedesszel, a Red Bull-lal és a Ferrarival. A legjobbat fogjuk nyújtani, de túlságosan optimisták lennénk, ha arra gondolnánk, versenyben lehetünk velük. Tavaly a 12. helyen zártunk az időmérőn, aztán Austinban és Abu-Dzabiban is nyolcadikak lettünk, szóval vannak jobb pályáink, mint a szingapúri. Persze, ezen a hétvégén is jók lehetünk. A cél a pontszerzés lesz” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#4 f1m12 2016. szeptember 16. 19:40  

7-8.helyeken fognak zárni! naná. nevetséges

F1890
#3 F1890 2016. szeptember 16. 17:06  

sejtettem h seholsem lesznek szingapúrban :D

Benhower
#2 Benhower 2016. szeptember 16. 16:37  

Nem úgy volt hogy a ferkákkal csatáznak? :)
A ferkával karöltve ez a 2csapat világbajnok a nagyotmondásba...

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. szeptember 16. 15:38  

rajottek, hogy megint sehol nincsenek, csak szivatjak a szurkolokat.
1x bejohetne a tulontul optimista nyulatkozatok fele, mar boldog lennek
Go McLaren !!!FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ