Alonso már nem akar csapatot váltani

írta: M4Sport
2016. március 08. 16:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Bakuba látogató Fernando Alonso hivatalos sajtótájékoztatója után kijelentette, minden valószínűség szerint a McLaren-Honda lesz az utolsó Forma–1-es csapata, és ismét megerősítette, 2014-ben tárgyalt a Mercedes gyári alakulatával.

A spanyol világbajnok 2014 végén hároméves szerződést kötött a McLarennel, ám miután a csapat teljesítménye tavaly elmaradt a várttól, többször szóba került, idő előtt kiléphet az egyezményből. Felmerült például, hogy idővel visszatérhet a Renault-hoz, ahol korábban kétszer is felért a csúcsra (ez a gyár elnökének sem lenne ellenére), vagy átveheti Nico Rosberg helyét a Mercedesnél.

Ő rendre cáfolja a különböző híreszteléseket, az Európai Nagydíj új helyszínén, Bakuban – ahová a futam nagyköveteként látogatott – pedig igyekezett leszögezni, feltehetően a McLaren lesz az utolsó csapata a királykategóriában. „Őszintén mondom, szerintem csak a McLaren-Honda lehet a kihívója a Mercedesnek, és idővel csak ez a csapat állíthatja meg őket” – mondta a Sky Sportsnak. „Majd meglátjuk, mi történik a szabályváltozások után. Már nem vagyok fiatal, szóval remélem, hogy nyerhetek a McLaren-Hondával” – teszi hozzá, majd a gyorsan a lényegre tér.

„Egyre közelebb és közelebb kerülünk, 2017 után pedig meglátjuk, hogy a McLarennél maradok, vagy abbahagyom a Forma–1-et. Nem hiszem, hogy még egyszer csapatot fogok váltani” – magyarázta a spanyol, aki a napokban többször élesen kritizálta a jelenlegi szabályokat, 2017-ben viszont új korszak kezdődhet, ez pedig az ő lelkesedését is visszaadhatja. „Majd meglátjuk, mennyire élvezem az új autókat és tetszik-e az irány, amerre a sport fejlődik. Ha élvezem és harcolhatok a bajnoki címért, nem mondhatják, hogy ne hosszabbítsam meg a szerződésem; akkor hajtani fogok a harmadik diadalért. De ez még messze van. Még 2016 sem kezdődött el. Most erre az évre koncentrálok.”

Alonso 2015-ben tért vissza a McLarenhez, miután öt év alatt egyszer sem ért fel a csúcsra a Ferrarival (a vörösökkel háromszor lett második a pontversenyben), ám mielőtt aláírta szerződését a brit alakulattal, menedzsmentje a Mercedesszel is felvette a kapcsolatot. „Nem hivatalos találkozó volt ez, inkább egy kötetlen beszélgetés” – emlékezett vissza. „Nem hiszem, hogy komolyabb tárgyalás lett volna igazán komoly lehetőségekről. Egy gondolat volt csupán… akkoriban nem kerültünk olyan helyzetbe, és a McLaren-Honda volt a legjobb lehetőség” – folytatta.

Tavaly nagyon nehéz évet zárt a McLarennél, hiszen a Honda folyamatosan műszaki hibákkal küzdött, és az erőforrás teljesítménye is elmaradt az ellenfelekétől. Az előszezon most valamivel biztatóbb volt, a csapat pedig sokszor elmondta, sikerült megoldani a 2015-ös évre jellemző problémákat. Noha Alonso is látja az előrelépést, egyelőre nem hiszi, hogy már a szezon első versenyein a dobogóért harcolhat új autójával. „Nagyon elégedettek vagyunk az alapokkal, de a teljesítmény még elmarad attól, amire vágyunk, legalábbis a dobogós helyezések tekintetében, viszont sokat javulhatunk az év során. Hosszú az év, és sok újítás kerül fel az autóra. Reméljük, nagy változásokat hoznak.”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

athos777
#3 athos777 2016. március 10. 10:09  

hát, szerintem az évi 35 millájával elvan a mekinél. istenigazából nem is vesztett sokat, a ferka igyis csak a második erő, és idén sem lesz jobb a mercinél. Azon meg nem lennék meglepve, ha jövőre meg visszaelőzné őket a redbull.

Árnyék
#2 Árnyék 2016. március 09. 10:32  

ebből visszavonulás lesz... :D

Pifta
#1 Pifta 2016. március 09. 06:16  

Mivel onnan kapja a fizetését, jó hogy ezt mondja... Ha megemlítené, hogy élete álma a Mercedes, már a következő futamon se indulhatna a McLarennel. Hasonló sablonszöveg, mint mikor valaki azt nyilatkozza, hogy nyerni akar. Még jó hogy, Haryanto is azért van ott...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt