Alonso még idén megszorongatná a Ferrarit!

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 12:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Három év után először futotta meg a verseny leggyorsabb körét Fernando Alonso és a McLaren. A spanyol Monzát mihamarabb elfelejtené, és felkészülne a Ferrari szorongatására!

És akkor Fernando Alonso három körrel a verseny vége előtt megjelent a boxban. Miután sem sérülés, se műszaki probléma nem hátráltatta, a célja egyértelmű volt: a gyors szuperlágygumikon kihasználni a kevés üzemanyag előnyeit, és megfutni a verseny leggyorsabb körét. Korábbi tét nélkülivé vált versenyeiken már próbálkoztak ilyesmivel, ám akkor a McLaren rendre túl lassúnak bizonyult ahhoz, hogy a lista első helyén végezzen.

Ezúttal viszont sikerült, ezzel pedig számos rossz sorozat megszakadt. A McLaren utoljára három éve, a 2013-as Maláj Nagydíjon könyvelte el a vasárnap leggyorsabb körét Sergio Pérez révén – a Hondával karöltve pedig a mostani volt az első leggyorsabb körük az 1992-es Portugál Nagydíj óta (az Ayrton Senna nevéhez fűződött). Fernando Alonso eközben hasonlóan hosszú időszak végére tett pontot: ő a 2013-as Abu-dzabi Nagydíjon jegyezte a legjobb időt utoljára. A spanyolnak ez a 22. leggyorsabb köre volt pályafutása során – a 4. a McLaren színeiben.

Sovány vigasz volt ez a futam alatt elsősorban rádióüzeneteivel kitűnő kétszeres bajnok számára. Ingerültségéről mindent elmond, hogy amikor a verseny derekán mérnöke azt mondta neki, talán esélye nyílhat a tőle igencsak távol lévő Romain Grosjean utolérésére, ő nemes egyszerűséggel hangosan beleröhögött a rádióba. „Elkövettünk pár hibát, és összességében túl lassúak voltunk. Egyetlen körön keresztül sem álltunk pontszerző helyen” – állapította meg a leintést követően.

Gyorskörös akciójuk kapcsán hozzátette: „Volt még egy friss szett szuperlágy gumink, és ki akartunk próbálni valamit. Maximális tapadás, kevés üzemanyag a tankban – még sikerült összeraknom egy jó kört. De ez nem sokat változtat a hétvége összképén.”

Alonso most abban bízik, a soron következő pályák már kevésbé hangsúlyozzák ki az erőforrás terén meglévő hátrányukat. Sőt, kijelentette, a nekik kedvező pályákon már a Ferrarit veszik célba! „Szingapúrtól kezdve már rendszeres pontszerzők lehetünk. Egyes pályákon, mint Abu-Dzabiban és Austinban pedig a legjobb ötbe kerülésért harcolhatunk a Ferrarival! Szóval jó időszak következik” – mondta optimistán.

Oszd meg!

27 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

szabotor
#27 szabotor 2016. szeptember 07. 12:24  
sába:
A verseny vége előtt 3 körrel, szuperlágy gumin, üres tankkal egy 2x vb megfutja a verseny leggyorsabb körét a huszonegynehány körös lágy és közepes gumin csordogáló versenyzők között. Lehet ezt még fokozni? A ferraritól szégyen egy dobogó 3. helyezés, a mclarennek dicsőség a leggyorsabb kör, a bekapott plusz egy körtől tekintsünk el nyugodtan. :) A mclaren a ferrarival fog versenyezni az 5. helyért. :) Úgy látom Alonso egy tanfolyamra jár a versenymérnökével, az is ráküldte volna Gro-ra. :)

az egész azért lett téma, mert a végén lett egy lila kör. én inkább azt emelném ki, hogy eddig is próbáltak ilyet csinálni, csak eddig sose jött össze. a meki az év elejei bukdácsolás után mert a fi és w kihívója lett, gyakorlatilag pályától függően körbeverik egymást. én sem tartom elképzelhetetlennek, hogy lesz olyan pálya, ahol megcsíphetik a ferrarit. az se mellékes, hogy nem a rb-t mondta, szerintük is az rb lehet az erősebb.

de a lényeg az egészből, senki nem gondolta volna, se tavaly, se idén, de akár most sem, hogy a meki a ferak seggét nem lekörözéskor fogja látni. ha pedig egy ilyen szitu összejönne, azért szerintem az nem lenne kis fegyvertény. nincsenek olyan messze tőle, de azért kell hozzá egy jól passzoló pálya, tizedeket adó fejlesztések, meg egy jó verseny. lehet nem lesz belőle semmi, technikai sport, bármelyik összetevő hiánya borítja a plant. de én örülnék neki azért...

Masters_Of_Hardcore
#26 Masters_Of_Hardcore 2016. szeptember 07. 00:47  
cucli:
Lehet itt röhögni a Mekin...de csak azt próbáljátok elfedni, hogy mennyire egy nagy fos a ferka. Szánalmas úgy hogy van egy jó motorjuk. Bárkivel fogadok, hogy a meki komolyan fog az amerikai nagydíjon küzdeni a ferkával.... A tavalyi jóval fosabb autóval is viszonylag jók voltak...nézzétek csak vissza. Muhahah

3 SCvel könnyű benzint spórolni.. csoda ha ott jobban mentek?
+ Kiesett előlük Raikkönen, Kvyat, Ricciardo, Hülkenberg...
Idén ha hozzák szárazon a 7.8. helyet az már szép előrelépés.
2015-ben ha szárazon SC nélkül rendezték volna a futamot, nem lettek volna pontszerző helyen egy percig sem futam közben.

f1m12
#25 f1m12 2016. szeptember 06. 15:54  

én csak akkor hiszem el, ha látom. a jóslatokat, főként amiket Alonso vízionál nem vagyok képes elhinni. már csak azt, amit látok. és ez az itt fogunk küzdeni a ferrarival, meg ott leszünk pontszerzők, na meg a dobogós remények......biztos valószínűek, csak hát nem most

GreenHonda
#24 GreenHonda 2016. szeptember 05. 23:06  

Magyarul ki szerettek volna próbálni valamit az autón, itt is elmondta, és nem a gyors kör miatt jött ki.

Egyébként Button elérhetőnek tartotta a pontszerzést, szép versenyt futott.(Leszámítva a nagyon elronott rajtját, de onnan feljönni, és ne feledjük kiterelték az egyik Lesmoban utána, azért esett vissza utollsó helyre) Még miután megelőzte Alonsot a végén, ő sem tudta megelőzni Grosjeant, igaz sok ideje nem volt rá, de Alonso még utol sem tudta volna érni a franciát, nemhogy előzési helyzetre legyen esélye. Ezért röhögött

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 23:06

cucli
#23 cucli 2016. szeptember 05. 23:04  

Lehet itt röhögni a Mekin...de csak azt próbáljátok elfedni, hogy mennyire egy nagy fos a ferka. Szánalmas úgy hogy van egy jó motorjuk.
Bárkivel fogadok, hogy a meki komolyan fog az amerikai nagydíjon küzdeni a ferkával....
A tavalyi jóval fosabb autóval is viszonylag jók voltak...nézzétek csak vissza.
Muhahah

frontember
#22 frontember 2016. szeptember 05. 22:54  

Legyen mar itt az evvege, jöjjenek mar az új szabályok, keveredjenek mar a kártyák es az erőviszonyok, mert ez elviselhetetlen, ami harmadik éve zajlik. Idomerorol teljesen leszoktam, futamokba belealszom néha, teljes apàtia. Ez a McLaren pedig fos, ezzel semmiféle top 5 nem lesz, hacsak ki nem esnek tízen elölről.

sába
#21 sába 2016. szeptember 05. 21:07  

A verseny vége előtt 3 körrel, szuperlágy gumin, üres tankkal egy 2x vb megfutja a verseny leggyorsabb körét a huszonegynehány körös lágy és közepes gumin csordogáló versenyzők között. Lehet ezt még fokozni?
A ferraritól szégyen egy dobogó 3. helyezés, a mclarennek dicsőség a leggyorsabb kör, a bekapott plusz egy körtől tekintsünk el nyugodtan. :)
A mclaren a ferrarival fog versenyezni az 5. helyért. :) Úgy látom Alonso egy tanfolyamra jár a versenymérnökével, az is ráküldte volna Gro-ra. :)

jtfan
#20 jtfan 2016. szeptember 05. 20:13  

Az a megvető, gúnyos kacaj szépen kifejezi a McLaren Hondás időszakát.
Lovak nem nyerítenek így:)
Egy palik féle reakcióra kíváncsi lettem volna.

kayassine
#19 kayassine 2016. szeptember 05. 19:34  

Lehet, hogy standup comedy-vel szeretne később foglalkozni.
Előbb-utóbb 4. erő lesz a McLaren és, akkor jó eséllyel a Ferrarit fogják üldözni.

Go.Michael
#18 Go.Michael 2016. szeptember 05. 17:29  

Ez a leggyorsabb kör is kb. annyit ér mint egy szabadedzés. Alonso a sikeres futam után ismét elnyomott egy spanglit, határtalan a lelkesedés, de sajnos nem sajnos nagyon messze vannak az élbolytól. Lehet éppenséggel Button is ezért adta be a törülközőt, elege lett a sikertelenségből.

p4x-639
#17 p4x-639 2016. szeptember 05. 17:02  
Zasalamel:
Ha jól tudom még belgában pakolta fel az utolsó Allison által tervezett update-t , valamint most monzára használták el az utolsó zsetonokat is a ferrari, így már nem fognak fejlesztéseket pakolni, szal egy jó fejlesztéssel jó esélyük van utolérni őket.

mennyit fognak gyorsulni "egy jó fejlesztéstől"? (kéne legalább 6-8 tizedet) csak mert Monacoban kapott bő 1 percet Alonso Vetteltől pedig ott aztán lehetett volna brillírozni egy gyengébb motorral is.
El kéne már ismerni, hogy egy rakás kaki az autó és nem hülyeségeket nyilatkozni, mert se a Honda se a McLaren nincs a közelében se a Ferrari teljesítményének.(ami még mindig sajnos messze van az éltől)

Zasalamel
#16 Zasalamel 2016. szeptember 05. 16:16  
Hombre B:
Semmit, GT és széria autókon dolgozott, nem tudom megmondani, hogy ez a tudás mennyire lesz elég az F1-ben.

Én kiakadtam :D F-ben sokkal jobban kivan hangsúlyozva az aero mint GT-nél, továbbá évek kellenek mire egy teljesen új mérnök átálljon az új szabályokba.

Hombre B
#15 Hombre B 2016. szeptember 05. 16:07  
Zasalamel:
Hombre te tudsz valamit az új GT aero tervezőről? Próbáltam utánanézni az életrajzát de semmit se találtam. :/

Semmit, GT és széria autókon dolgozott, nem tudom megmondani, hogy ez a tudás mennyire lesz elég az F1-ben.

can-tah
#14 can-tah 2016. szeptember 05. 15:55  

2009-ben a NÉmet GP-n is megfutotta a faszteszt lapot a gyengécske Renault-val.

Zasalamel
#13 Zasalamel 2016. szeptember 05. 15:33  
Hombre B:
Szerintem nem nagyon lesznek már fejlesztések. Bár lehet Binotto átnézte a dolgokat és jóváhagyott pár fejlesztést még az idei évre, ami jövőre is hasznos lehet.

Hombre te tudsz valamit az új GT aero tervezőről? Próbáltam utánanézni az életrajzát de semmit se találtam. :/

Hombre B
#12 Hombre B 2016. szeptember 05. 15:31  
Zasalamel:
Mondjuk az se kizárt h csúsznak a fejlesztésekkel és ezáltal a végleges időpont is.

Szerintem nem nagyon lesznek már fejlesztések.

Bár lehet Binotto átnézte a dolgokat és jóváhagyott pár fejlesztést még az idei évre, ami jövőre is hasznos lehet.

Zasalamel
#11 Zasalamel 2016. szeptember 05. 14:46  
andrea1:
Elvileg Japánba. Ezek is megint kis infok innen-onnan szedett forrásokból.

Mondjuk az se kizárt h csúsznak a fejlesztésekkel és ezáltal a végleges időpont is.

andrea1
#10 andrea1 2016. szeptember 05. 14:42  
Zasalamel:
Érdekes, mert olvastam olyat is h nem terveznek sokáig ezzel az autóval foglalkozni, beszélnek ezek összevissza. Lehet tudni milyen fejlesztések lesznek még?

Elvileg Japánba. Ezek is megint kis infok innen-onnan szedett forrásokból.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 14:43

Zasalamel
#9 Zasalamel 2016. szeptember 05. 14:41  
andrea1:
MA : „Még fejleszteni fogjuk a mostani autónkat. tegnapi

Érdekes, mert olvastam olyat is h nem terveznek sokáig ezzel az autóval foglalkozni, beszélnek ezek összevissza.

Lehet tudni milyen fejlesztések lesznek még?

andrea1
#8 andrea1 2016. szeptember 05. 14:35  
Zasalamel:
Ha jól tudom még belgában pakolta fel az utolsó Allison által tervezett update-t , valamint most monzára használták el az utolsó zsetonokat is a ferrari, így már nem fognak fejlesztéseket pakolni, szal egy jó fejlesztéssel jó esélyük van utolérni őket.

MA : „Még fejleszteni fogjuk a mostani autónkat.

tegnapi

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 14:38

Zasalamel
#7 Zasalamel 2016. szeptember 05. 14:33  

Ha jól tudom még belgában pakolta fel az utolsó Allison által tervezett update-t , valamint most monzára használták el az utolsó zsetonokat is a ferrari, így már nem fognak fejlesztéseket pakolni, szal egy jó fejlesztéssel jó esélyük van utolérni őket.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 14:34

oltaag5
#6 oltaag5 2016. szeptember 05. 14:22  

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=a7Wci2uMvwA&t=7s
Az év legnagyobb rádiózása :D

Lewisthebest
#5 Lewisthebest 2016. szeptember 05. 14:13  

Szingapúrra kíváncsi leszek, ott összejöhet egy top 5, a többi nem reális hacsak nem vet be a Honda egy újabb motort.

sztárvorsz
#4 sztárvorsz 2016. szeptember 05. 14:05  

Toro vagy Haas Ferrari ? :p

csiga00
#3 csiga00 2016. szeptember 05. 13:47  

Ahogy beleröhögött a rádióba...lol :D Jó, amikor a pilóták a realitás talaján maradnak...mint amikor Vettel visszakédezett Németországban, hogy mégis kit akarnak megelőzni az elévágással, amikor kanyarban nincs senki? :D

albutr
#2 albutr 2016. szeptember 05. 13:40  

csak az a baj hogy erre semmi esély nincs.

fagyi
#1 fagyi 2016. szeptember 05. 13:28  

Ferrari meg az RBvel fog, az RB celba veszi a Mercit, szóval gyozhetnek is akar :D

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 05. 13:29

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa