Alonso még nem adná fel

írta: M4Sport
2016. június 16. 17:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat spanyol versenyzője, Fernando Alonso a McLaren helyében semmiképpen sem adná fel a 2016-os évet és állna át a következőre, hanem folytatná a folyamatos fejlesztést, hogy az alakulat jobb formában, több ponttal zárhassa a szezont.

Bár még messze van 2017, a csapatoknak már most el kell dönteniük, mekkora figyelmet fordítanak jövő évi autójuk fejlesztésére, és mennyit „adnak fel” ezért az idei évből. Mivel jövőre alaposan megváltoznak a szabályok, a középmezőnyben tanyázó McLarennek egyes vélemények szerint már csak a következő évre kellene összpontosítania, hiszen ahogyan azt a múltban már láthattuk, az üldözők ilyenkor jó lehetőséget kapnak a felzárkózásra – ezzel pedig élniük kéne!

Ahogy közeledünk a nyári szünethez és az év végéhez, a téma úgy fog egyre gyakrabban és gyakrabban előkerülni, Azerbajdzsánban például Alonsótól is megkérdezték, ő melyik projektre fordítana nagyobb figyelmet. „Azt hiszem, egy kicsit mindkettőre” – kezdte válaszát. „Természetesen harcolni szeretnénk a világbajnoki címért, és még nem vagyunk ilyen pozícióban, viszont folyamatosan haladunk, mégpedig a megfelelő irányba, hogy a jövőben elérjük ezt a célt. Viszont, még mindig hosszú út áll előttünk” – folytatta.

„Mindenképpen szem előtt kell tartanunk a jövő évi autót, hogy a folytatásban még versenyképesebbek legyünk, ám ezzel párhuzamosan a 2016-os évről sem szabad megfeledkeznünk. Még csak június van, szóval elég sok időnk maradt arra, hogy jobb helyre kerüljünk a konstruktőrök bajnokságában. Ezen felül néhány idei fejlesztés a következő szezonban is hasznos lehet – főleg az erőforrással kapcsolatosak. Továbbra is párhuzamosan dolgozunk a két projekten, és motiváltak vagyunk, hogy sok pontot szerzünk még ebben az évben” – magyarázta.

A McLarennél egyelőre arról sem született döntés, ki lesz Alonso csapattársa a 2017-es évben: a két jelölt – akárcsak az előző években – Jenson Button és Stoffel Vandoorne. Amikor arról kérdezték, ő kit látna szívesebben, a spanyol meglehetősen diplomatikusan válaszolt. „Bárhogy is döntsön a csapat, én elégedett leszek” – mondta a Sky Sportsnak. „Azt akarom, hogy a csapat szempontjából a lehető legjobb döntés szülessen. Ha Jenson, vagy ha Stoffel mellett döntenek az csak azért lesz, mert ők úgy vélik, ez a legmegfelelőbb az istálló számára. Az előző két évben remekül együttműködtünk Jensonnel, és valószínűleg ezt is figyelembe kell majd venni” – tette hozzá.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta