Alonso megköszönte Buttonnek

írta: M4Sport
2016. június 11. 23:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kellemes meglepetés érte Fernando Alonsót, aki zsinórban harmadszor jutott be az időmérő edzés utolsó szakaszába, később pedig köszönetet mondott csapattársának, a kedvező szélárnyékért. Jenson Button eközben pont ezt hiányolta a kvalifikáció után…

Alonso a csapattárs mögött kezdte meg utolsó gyors körét a Q2-ben, amivel végül kiharcolta a továbbjutást, ehhez azonban – többek között – a csapattárs „segítségére” is szüksége volt, a tőle kapott szélárnyék ugyanis több tizedmásodpercet hozott a konyhára. Az utolsó szakaszban végül a 10. helyet szerezte meg, azt azonban, hogy sikerült bekerülnie a legjobbak közé már önmagában pozitív meglepetésnek tartja, hiszen a mezőny most egy klasszikus erőpályán vendégeskedik.

„A szélárnyék másfél-két tizedmásodpercet hozott, és ahogyan azt a szabadedzésen, valamint az időmérő első szakaszában is láthattuk, két tized itt akár öt pozíciót is jelenthet. Ezért jó volt, hogy kaptam tőle egy kis szélárnyékot az utolsó körben, ezzel együtt elég jó volt a köröm ahhoz, hogy bejussak a Q3-ba. Köszönettel tartozom neki” – mondta a spanyol klasszis a leintés után, majd a verseny kapcsán hozzátette, egyelőre nincsenek illúzió.

„Kellemes meglepetés, hogy ott lehettünk a Q3-ban, hiszen ezen a pályán nem számíthattunk arra, hogy versenyképesek leszünk, tehát ez egy szép ajándék volt. Majd meglátjuk, mi lesz holnap. Két lábbal kell állunk a földön, még akkor is, ha most ott lehettünk az utolsó szakaszban. Az egyenesben még mindig nem túl jó a sebességünk, ez pedig hátrány lehet a csaták során. Ráadásul az egyenes miatt itt többet kell spórolni az üzemanyaggal, ami a mi esetünkben még több lesz, mint az ellenfelekében. A kanyarokban versenyképesebbek vagyunk, szóval Kanada a hosszú egyenessel és a kigyorsításokkal nem a legkedvezőbb a mi motorunknak” – magyarázta.

Noha a futammal kapcsolatban nem volt túl magabiztos, magát a csapatot ismét dicséretben részesítette, mondván az, hogy zsinórban harmadszor is ott lehet a Q3-ban jól bizonyítja, hogy a McLaren-Honda komoly előrelépéseket tett. „Kellemes meglepetés, hogy versenyképesek voltunk, és lesz még néhány pálya, ahol még versenyképesebbek leszünk. Ez egy jó jel, és jól mutatja, hogy megfelelő irányba haladunk. Az új turbó előny lehet a futamon; az időmérőn nem annyira, viszont a versenyen jobb lehet. Most minden sokkal ígéretesebb, mint 12 hónappal korábban, szóval, meg kell tartanunk ezt a lendületet” – zárta gondolatát.

Miközben Alonso elismerte, a csapattárs szélárnyékára is szüksége volt, Button pont ennek hiányáról beszélt az időmérő után. „A hajtűkanyarban mindig blokkoltak a kerekeim, az utolsó körömön viszont gyorsabb voltam. Az egyenesben veszítettem sokat Fernandóhoz képest, ő viszont nagyon jó szélárnyékot kapott tőlem, amivel nyert vagy két tizedmásodpercet az utolsó szektorban. Holnap új gumikon startolhatunk. Igyekszünk a lehető legjobbat kihozni ebből a futamból. Ha vizes lesz a pálya, akkor rendben lehetünk” – mondta, majd amikor megkérdezték, ha ő is kapott volna szélárnyékot, hol végzett volna, elmondta: „Talán ott, ahol Fernando. A 10. helyen.”

Végül szót ejtett a McLaren egyik problémájáról is, ami eddig jellemző a csapat 2016-os évére. „Az szabadedzéseken mindig gyorsabbnak tűnünk kicsit. Nem tudom, mi futunk-e kevesebb üzemanyaggal, vagy a többiek tekerik fel jobban az erőforrásaikat az időmérőre. De, itt tartunk, és néhány verseny óta már itt vagyunk. Szerettünk volna javítani, de nem javultunk túl sokat, igaz, senki sem számított arra, hogy ezen a pályán olyan versenyképesek leszünk, mint Monacóban voltunk. Holnap szeretnénk pontot szerezni, ha száraz a pálya. Ha vizes? Ki tudja. Stratégia tekintetében azt hiszem, egészen jók vagyunk” – jelezte sejtelmesen.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Ba Ricky
#5 Ba Ricky 2016. június 12. 13:41  
Kepano:
De száni...

én is annak tartottam kapásból:D

HannaLill
#4 HannaLill 2016. június 12. 12:55  

Sajnos a Honda magas fogyasztása miatt szívni fognak a futamon.

Kepano
#3 Kepano 2016. június 12. 10:00  
Ba Ricky:
az első nyilatkozat biztosítéknak volt, hogy ha mégse jönne össze a Q3....

De száni...

Ba Ricky
#2 Ba Ricky 2016. június 12. 09:08  

az első nyilatkozat biztosítéknak volt, hogy ha mégse jönne össze a Q3....

trialboj
#1 trialboj 2016. június 12. 07:59  

1 napja sincs hogy azt nyilatkozta jobban járnak egy 11-12. hellyel... nem értem akkor miért izzadt annyira a 10.ért. Ez jobb képet mutat a részvényesek felé?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt