Alonso mosógépben érezte magát, Ricciardo látni sem akarta

írta: M4Sport
2016. március 23. 08:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a piros zászlós megszakítás után lett volna lehetősége informálódni, Daniel Ricciardo elárulta, nem akarta látni Fernando Alonso balesetét. A spanyol eközben a következő 24 órájáról mesélt, valamint arról, miért nem lesz benne félelem, ha visszaül a McLarenbe.

A wokingiak spanyol versenyzője az Ausztrál Nagydíj 17. körében repült hatalmasat, és bár sérülés nélkül megúszta a horrorisztikus balesetet, az FIA versenyirányítása egy kör után úgy döntött, meglendíti a piros zászlót, s leállítja a küzdelmet a pálya helyreállítási munkálatai, a sok törmelék miatt. Daniel Ricciardo ekkor a negyedik pozícióban sorakozott fel a boxutcában, és bár tisztában volt azzal, mi történt, elmondása szerint saját lelki egyensúlya megőrzése érdekében inkább elzárkózott tőle.

„Láttam, hogy ott van egy autó fejjel lefelé, és amikor a hármas kanyarhoz értünk, láthattuk azt is, hogy mindenütt törmelék hever a pályán. Mindenütt az esetet ismételték, de úgy gondoltam, én inkább csak a verseny után nézem meg a felvételeket” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes a Fox Sportsnak.

Hozzáállása remek példa arra, hogy egy versenyző, akitől minden pillanatban csúcsteljesítményt várnak el, miként tudja profi módon háttérbe szorítani érzelmeit. „Nem akarsz ilyesmit látni, és ha később esély van rá, hogy te is csinálsz egy hasonló manővert, nem akarsz kétszer elgondolkodni az előzésen. Nehéz döntés volt ez, de sikerült a versenyre összpontosítanom a figyelmemet, arra, amit csinálnom kell. Aztán utána megnéztem a visszajátszásokat.”

Fernando Alonso végül szerencsésen, pár karcolással megúszta a történteket. A spanyol Cadena Cope rádiónak elmondta: „Itt-ott még fáj, olyan volt, mintha egy mosógépbe ültettek volna. Nincsenek sebeim, nem dagadt be semmim, szóval az elmúlt huszonnégy órám egészen normálisan telt” – fogalmazott a kétszeres bajnok, akit a verseny másnapján még kötéssel a térdén fotóztak le.

Alonso többször is ütközött a fallal, de eközben mindvégig tudatában volt annak, mi történik. „Ilyenkor mindent érzékelsz. Látom a falat hátulról, érzékelem a sebességet, és csak arra gondolok: »Ez aztán igazán nagy ütközés lesz, remélem, nem fogok megsérülni.« Aztán amikor az autó végre megáll, azt sem tudja az ember, hol van. Balesetnél összehúztam magam, és próbáltam minél kisebbé válni. Minden nagyon gyorsan történik. Vagy elfogadod, vagy félsz. De az ember mindig arra gondol, hogy nem történhet igazán rossz dolog.”

Alonso végül elárulta, nem lesz benne félsz, amikor legközelebb visszaül McLarenjébe. Sőt! „Ha legközelebb autóba ülök, csak még jobban élvezni fogom. Ezáltal mindent sokkal elevenebbnek érzel” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá