Alonso most inkább nem jutna a Q3-ba

írta: M4Sport
2016. június 11. 09:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Top 10-es eredményekkel nyitotta hétvégéjét a McLaren Kanadában. Fernando Alonso ennek ellenére bravúrnak tartaná a Q3-ba kerülést az időmérőn – igaz, nem is bánná, ha nem sikerülne.

Az első szabadedzésen Fernando Alonso a 10. lett, a másodikon Jenson Button 7.-ként zárt – biztató kezdés a McLaren részéről, gondolhatnánk. A Montrealban új turbófeltöltőt használó wokingiak napja ugyanakkor nem volt problémáktól mentes. Button mindkét edzésen sok időt veszített el egy olajszivárgással kapcsolatos probléma miatt. Csapatának a két edzés között a motorját is ki kellett cserélnie.

Hogy végül a 7. legjobb kört autózta, részben annak is köszönhető, hogy a szerelési munkálatok miatt a többieknél később vágott neki időmérő-szimulációnak. „A délután rendben volt, visszaszerelték a régi motort az autóba, amivel nem is volt gondom” – értékelt Button, aki monacói V6-osával, de továbbra is az új turbóval körözött délután. „Most el kell döntenünk, melyik motorral versenyezzünk szombaton. Vagy betesszük az új motort, amit most használtunk, vagy azt használjuk, amit már az előző három versenyen is.”

Button ettől függetlenül nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a McLaren Barcelona és Monaco után sorozatban harmadszor is az időmérő utolsó felvonásába jusson. „Meglátjuk. Nagyratörő célokat kell kitűznünk magunk elé” – mondta.

Csapattársa, a délután 11. időt autózó Fernando Alonso eközben abban sem olyan biztos, hogy mindenképpen a legjobb tízbe kerülésnek kell lenni a céljuknak. „Ez egy jó péntek volt, de a szombat más lesz, mivel a Mercedes-motoros csapatoktól nagy előrelépést várok – főleg a Williams és a Force India lehet versenyképes” – vélekedett. „És ha a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt is hozzávesszük, valamint a Toro Rossóról sem feledkezünk meg, akik szintén rendszeresen a Q3-ban vannak, nehezebb dolgunk lesz, mint Barcelonában és Monacóban.”

„Megpróbáljuk megcsinálni, de ezen a versenyen talán az jelent előnyt, ha nem jutsz a Q3-ba, mert így magad választod meg, milyen gumin rajtolsz. Most tizenegyedik voltam, és szombaton is ez lehet a legjobb helyezés, mivel a Q3-ba kerülés azt jelentené, hogy az ultralágy gumin kell rajtolnunk, ami hátrány lehet.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.