Alonso: Most vagyok a legmagasabb szinten

írta: M4Sport
2016. augusztus 04. 13:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Teljes az összhang a McLaren bajnokai között. Miközben Jenson Button úgy véli, a tapasztalata többet ér a fiatalok gyorsaságánál, Fernando Alonso úgy érzi, a korral egyre csak jobb lesz.

Jó az öreg a háznál. E mondás igazságát hangsúlyozta a McLaren, amikor 2014 végén bejelentette, Kevin Magnussen helyett Jenson Buttont választotta Fernando Alonso csapattársának, majd akkor is, amikor a múlt évben újabb egy évvel meghosszabbította a brit szerződését.

Éric Boullier versenyigazgató a közelmúltban azonban tett olyan nyilatkozatot, amelye előrebocsátotta, az eddig tudatosan két rutinos versenyzőre építő McLaren talán most már szükségét érzi a házon belüli küzdelem felpezsdítésének, és szívesen kipróbálná, hogyan hat Fernando Alonsóra, ha egy ifjú reménység, Stoffel Vandoorne hajtaná őt.

Button persze hallani sem akar nyugdíjazásáról, így aztán a fenti mondást mottójává emelve finoman jelezte, nehezen pótolható tapasztalattal rendelkezik. „Annyival többet tudunk a fiataloknál arról, hogyan reagál bizonyos helyzetekben az autó” – hívta föl a figyelmet, hozzátéve, most sem érzi még úgy, hogy elérte saját korlátait. „Ha az ember érzi az éhséget, nincs értelme abbahagynia. Az ember egyre csak tapasztaltabbá válik. A vezetésen kívül számos dolgot megtanulsz. Amikor a Forma–1-be érkeztem, azt gondoltam, minden csak arról szól, hogy minél gyorsabban menjek. De nem így van. És az teszi annyira izgalmassá a Forma–1-et, hogy folyton változik.”

Csapattársa, Fernando Alonso szintén a tapasztalat mellett foglalt állást, és nyomatékosította: ő bizony sosem volt még ennyire jó formában, mint most, 35 évesen. „Felkészültebb és jobb versenyző vagyok. Tavaly nem éreztem magam valami jól. Nem voltam elégedett a saját teljesítményemmel, mert nem hoztam ki magamból a maximumot. Idén azonban képes vagyok nyomni, és így visszatér az önbizalom is. Most vagyok a legmagasabb szinten” – vélekedett a kétszeres bajnok.

Az ifjúság mindeközben viszont már ott dörömböl az ajtón, s arra vár, hogy bizonyíthassa, így is képes tartani a lépést a rutinos rókákkal.

Oszd meg!

13 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#13 albutr 2016. augusztus 07. 20:53  
oltaag5:
Az is szép volt de szerintem ott még túl fiatal volt. 2011 és 2012ben minden szempontból csúcson volt. Rajt, első körös agresszívitások...:) őszintén remélem hogy jövőre a hondameki összerak valamit és végre vissza kerül az élmezőnybe ahová való :)

de jó ha újra vb lennnének.

Pendulum
#12 Pendulum 2016. augusztus 07. 19:53  
grabowsky78:
Ezek az önreklámok Alonso szájából szerintem elég szánalmasak! Mondom ezt úgy, hogy nincsen vele semmi bajom, de szerintem ez pont olyan szánalmas, mint a Mchondáról nyilatkozzák, hogy ilyen jó meg olyan jó! Ok mutasd meg, ja hogy az nem megy............

Annyit beszelsz osszevissza feleslegesen , majd megmutatjak jovore,semmivel sem szanalmasabb a Ferrarinal,akik jol beegtek,megkene erteni,hogy az a retkes Honda motor rohadtul gyenge meg es fejlodesre van szuksege,megkene erteni azt is,hogy Mclaren 2015-re lett ujjaszervezve ,strukturat valtottak a csapaton belul,ez nem ugyanaz a csapat,mint 2014-ben,megkell varni,hogy a mernoki garda osszeerjen,es mar vannak biztato jelek,ugyhogy egyalatan nem halad rosszul a McHonda projekt szerintem,meglatjuk jovore hova lepnek elore,ha mar a Ferrari szintjen lesznek akkor boven elegedett leszek,es nem egy elerhetetlen cel 7-8 tizedre vannak toluk koronkent,amibol a motor minimum 5 tized,szoval nem rossz ez.

grabowsky78
#11 grabowsky78 2016. augusztus 04. 22:40  

Ezek az önreklámok Alonso szájából szerintem elég szánalmasak! Mondom ezt úgy, hogy nincsen vele semmi bajom, de szerintem ez pont olyan szánalmas, mint a Mchondáról nyilatkozzák, hogy ilyen jó meg olyan jó! Ok mutasd meg, ja hogy az nem megy............

renault4
#10 renault4 2016. augusztus 04. 21:40  

Azért ez kicsit túlzás. Ezt annak ellenére mondom, hogy Hakkinen visszavonulásától fogva számomra Fernando sz 1. számú pilóta a jelenlegi mezőnyben. Button és Vandoorne egyszeri összecsapása beszédes , sokatmondó. Habár Vettel és Kimi sem egy korosztály, de a mostani idényben Kimi jóval meggyőzőbben teljesít, ami a Ferrari mostani problémáit nézve pont fordítva kellene, hogy legyen.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 05. 00:13

oltaag5
#9 oltaag5 2016. augusztus 04. 21:03  
albutr:
és 2006?

Az is szép volt de szerintem ott még túl fiatal volt. 2011 és 2012ben minden szempontból csúcson volt. Rajt, első körös agresszívitások...:) őszintén remélem hogy jövőre a hondameki összerak valamit és végre vissza kerül az élmezőnybe ahová való :)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 04. 21:06

GreenHonda
#8 GreenHonda 2016. augusztus 04. 20:48  
Thibczy:
Ebből a mezőnyből szerintem 40 évesen is bőven felvennék a versenyt a legjobbakkal.

Szerintem is. Schumacher is a kihagyás miatt nem volt ott, ahol, biztos vagyok benne, ha vévgigversenyzeni 07,08,09et nem így megy 10-ben...

de la Rosa semennyivel nem volt szarabb magánál 40 évesen, mint mikor a Jaguarnál v Arrowsnál ment

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 04. 20:48

albutr
#7 albutr 2016. augusztus 04. 20:01  
oltaag5:
Hatalmas rajongója vagyok de már nagyon unom hogy minden évben ezt nyilatkozza magáról. Személy szerint azt gondolom hogy 2011 és 2012ben volt a csúcson. Tény hogy még nincs kiöregedve de nem tudom hogy az akkori teljesítményét megtudná-e ismételni Továbbra is bízom benne hogy jövőre is Button marad a csapattársa úgy tűnik kölcsönösen tisztelik egymást és jó kapcsolatban vannak. Tempójáról meg felesleges is szót ejteni. Kizártnak tartom hogy Vandoorne ennél többet tudna nyújtani. Egy szó mint száz, semmi nem indokolja Button leváltását

és 2006?

Benhower
#6 Benhower 2016. augusztus 04. 19:50  
Balrog:
Én Stoffel debütálása mellett vagyok, de abból a szempontból Button maradása is érdekes lenne, hogy a veteránok közül ki hogyan teljesít majd az új szabályok mellett. Nekem csak az nem szimpatikus, hogy állítólag a McLaren tartalékpilótaként is megpróbálná magához láncolni Vandoorne-t adott esetben, pont a legjobb éveit kell arra pazarolnia, hogy Japánban bohóckodjon.

Neis mond... Nem hiszem el hogy nem bírták volna befizetni idénre is a manorba pl... Szánalmas ami a Meki pilótáival folyik az utóbbi pár évben.

Thibczy
#5 Thibczy 2016. augusztus 04. 15:19  
Tasi-r:
nem értem 35-36 éves emberekről beszélünk... ÖREGEK ? :D hova ? JB jobb kondiban van mint valaha, Alonso szintén ... Ezek még fiatal emberek simán bennük van 2-4 év ...

Ebből a mezőnyből szerintem 40 évesen is bőven felvennék a versenyt a legjobbakkal.

fist1
#4 fist1 2016. augusztus 04. 14:28  
Tasi-r:
nem értem 35-36 éves emberekről beszélünk... ÖREGEK ? :D hova ? JB jobb kondiban van mint valaha, Alonso szintén ... Ezek még fiatal emberek simán bennük van 2-4 év ...

Nem öregek, csak már nem is huszonévesek, amikor a csúcson vannak.

Amúgy jövőre lesz érdekes a dolog, mikor jóval nagyobb terhelés fogja érni őket, jobb reakcióidőkre lesz szükség. Persze Alonso autóvezetői képességein aligha fog kifogni, de _önmagához_ képest biztosan lassabb lesz, mint huszonévesen lenne.

Tasi-r
#3 Tasi-r 2016. augusztus 04. 14:18  

nem értem 35-36 éves emberekről beszélünk... ÖREGEK ? :D hova ? JB jobb kondiban van mint valaha, Alonso szintén ...

Ezek még fiatal emberek simán bennük van 2-4 év ...

oltaag5
#2 oltaag5 2016. augusztus 04. 13:53  

Hatalmas rajongója vagyok de már nagyon unom hogy minden évben ezt nyilatkozza magáról. Személy szerint azt gondolom hogy 2011 és 2012ben volt a csúcson. Tény hogy még nincs kiöregedve de nem tudom hogy az akkori teljesítményét megtudná-e ismételni

Továbbra is bízom benne hogy jövőre is Button marad a csapattársa úgy tűnik kölcsönösen tisztelik egymást és jó kapcsolatban vannak. Tempójáról meg felesleges is szót ejteni. Kizártnak tartom hogy Vandoorne ennél többet tudna nyújtani. Egy szó mint száz, semmi nem indokolja Button leváltását

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 04. 13:55

Balrog
#1 Balrog 2016. augusztus 04. 13:48  

Én Stoffel debütálása mellett vagyok, de abból a szempontból Button maradása is érdekes lenne, hogy a veteránok közül ki hogyan teljesít majd az új szabályok mellett.

Nekem csak az nem szimpatikus, hogy állítólag a McLaren tartalékpilótaként is megpróbálná magához láncolni Vandoorne-t adott esetben, pont a legjobb éveit kell arra pazarolnia, hogy Japánban bohóckodjon.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 04. 13:48FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”