Alonso nem hiszi, hogy idén világbajnok lehet

írta: Motorsportal
2003. szeptember 03. 08:41
A 18. Magyar Nagydíj több okból is történelmi jelentőségű volt. Baumgartner Zsolt első magyarként állhatott rajthoz a Formula-1-es világbajnokság során, valamint a 22 esztendős Fernando Alonso megszerezte élete első győzelmét az autóversenyzés elit géposztályában, s ezzel ő lett minden idők legfiatalabb futamgyőztese.

A fiatal spanyol pilóta tehetségére még a spanyol király is felfigyelt. "Háromszor-négyszer telefonáltunk egymással. A király kedveli az autósportokat. Nagyon büszke volt rám, és hihetetlenül boldog volt, amikor felhangzott a spanyol himnusz. Sok sikert kívánt nekem a továbbiakban."

Alonso körül azóta felgyorsultak az események, amit a Renault versenyzője egy cseppet sem sajnál. "Pihenni talán a monzai teszteket követően lesz időm. Nemrég Lengyelországban voltam egy PR rendezvényen, majd hazautaztam Angliába. Szokásomhoz híven ellátogattam a csapat székhelyére, hogy tájékozódjak az aktuális újításokról."

Bár matematikailag még lenne esélye idén is a világbajnoki cím megszerzésére, Alonso azonban nem szeretne elrugaszkodni a valóság talajáról. "Matematikailag még lenne esélyem, de túl nagy a lemaradásom. A kitűzött célomat már sikerült elérnem, mivel arról álmodoztam, hogy sikerül ebben az esztendőben futamot nyernem. Most abban reménykedem, hogy az elkövetkezendő esztendőben fel tudom venni a világbajnoki címért folytatott küzdelmet. Ami a 2003-as bajnokságot illeti, az abroncsoknak döntő szerepe lesz. A Michelin gumik igen versenyképesek, ezért Montoyának és Kiminek van a legnagyobb esélye és folyamatosan jól teljesítenek. Jó példa erre a Magyar Nagydíj, ahol mindketten dobogós helyen végeztek. Az új pontrendszer miatt nem szabad kiesniük egyetlen versenyen sem, és ez Schumacherre is érvényes."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta