Alonso nem luxusnyugdíjas

írta: M4Sport
2016. július 13. 11:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem érti, miért tartják őt tragikus hősnek vagy „luxusnyugdíjasnak” – Fernando Alonso jelezte, nagyon is van türelme kivárni az újabb sikeres időszakot!

Peches csapatváltásai, a McLaren-Honda szenvedése miatt gyakran szokás mostanság amolyan tragikus hősként emlegetni Fernando Alonsót. A mezőny egyik legelismertebb versenyzője utoljára tíz éve nyert bajnoki címet, futamot pedig 2013 tavaszán. És mostani csapata helyzetében nagy bátorság lenne arra fogadni, hogy még válhat belőle háromszoros világbajnok. Ő azonban nem foglalkozik balszerencsével, sem baljós előjelekkel, továbbra is higgadtan várja a nagy lehetőséget.

Nagy kérdés, hogy meddig. Többen fogalmaztak már meg olyan véleményt a paddockban, hogy a spanyol jobban járna, ha már hátat fordítana az F1-nek, és inkább célba venné Le Mans-i álmát. A közelmúltban menedzsere és korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore is pesszimistán beszélt kilátásairól, és kijelentette, Alonso jól megfizetett luxusnyugdíjasnak tűnik csupán a McLarennél.

„Fogalmam sincs, miért mondta ezt” – reagált egykori főnöke szavaira a Sky Sportsnak. „Ő is azok egyike volt, aki arra ösztönzött, vágjak bele ebbe a projektbe. Nyilván mindannyian azt reméltük, hogy gyorsabban haladunk majd. Mindig nyerni akarok és gyors lenni. Ha néha szomorú vagyok, csak azt mondom magamnak: »Van két bajnoki címed, sok győzelmed, nem panaszkodhatsz.« Ezzel valóban nem lehet letörtnek lenni.”

Alonso persze nem elégszik meg a múlt eredményeivel. „Még ha második volnék, sem lennék elégedett. Mihelyst vége lenne a versenynek, már a következőt várnám, hogy visszavághassak. A csapatnak irányt mutatok, ahol csak tudok. Például a ferraris időszakomból is magammal hoztam bizonyos dolgokat. Hajtom a csapatot előre, hogy senki se menjen túl sokáig szabadságra. Végső soron én sem engedek ki soha.”

Alonso a róla kialakult balszerencsés képet sem tartja hitelesnek. „Vegyük csak Nico Hülkenberget! Ausztriában a második helyről rajtolt, abban a reményben, hogy végre talán meglesz az első dobogója. És nem sikerült neki. Pedig annyira tehetséges versenyző. Ezt látva én nem panaszkodhatok” – mutatott rá.

Alonso visszavonulás helyett továbbra is éjjel-nappal a McLaren fejlődésén gondolkodik. „Az egész struktúra sokkal ésszerűbbé vált. Ilyen egy valódi versenycsapat, már sokkal jobban felkészültünk a ránk váró kihívásra. És látható is ez: még csak három motort használtunk el, annyit, mint a Mercedes. Ki hitte volna mindezt? Én őszintén szólva meglepődtem” – mutatott rá az elmúlt szezon óta tett előrelépésükre.

Erre alapozva hiszi, szerződése utolsó évétől még többet remélhet. Főnöke, Éric Boullier szerint Alonso határozottan távol van még a nyugdíjtól. „Még nem áll készen erre. Ha továbbra is hisz a McLaren-Honda projektjében, akkor egyszer újra világbajnok lesz. Én is hiszek ebben, és látom az előrelépést. A McLaren készen áll. Mihelyst jó lesz a teljes csomag, elöl leszünk. Nagyon is hiszem, hogy ezt Fernandóval fogjuk elérni” – jelentette ki a versenyigazgató.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#2 albutr 2016. július 13. 18:18  

isten éltessen Jarno Trulli.

albutr
#1 albutr 2016. július 13. 14:56  

már csak egy jó autó kéne.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"