Alonso nem úgy értette

írta: M4Sport
2016. június 13. 11:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár rádióüzenete úgy hangzott, Fernando Alonsónak eszében sem volt föladni a Kanadai Nagydíjat. Elmondta, mi történt.

„Megállhatok most?” – tette föl a kérdést Fernando Alonso a Kanadai Nagydíj hajrájában kissé elégedetlen hanglejtéssel. Talán csak az egy évvel épp ugyanitt elhangzott emlékezetes rádiós üzenetnek („Amatőrnek nézünk ki”) köszönhető, de e szavak kissé félreérthetőek voltak. A múlt történéseit ismerve, Jenson Button 10. körben történt elfüstölős kiesése után akár arra is következtethettünk, a kétszeres bajnoknak elege van a szenvedésből, és fel akarja adni a versenyt.

A leintés után azonban tisztázta, ilyesmiről szó sem volt. „Már nem voltunk pontszerző helyen, vagy ötvenöt kört tettem már meg azzal a szett lágy gumival, ezért elég nehéz volt a pályán tartani az autót. Talán lett volna esélyünk csinálni a szabad kiállást, amivel nem veszíthettünk pontokat, és talán gyorsabbá váltunk volna a végén, és élvezhettem volna az utolsó köröket. De kissé kockázatos volt, mert még így is a pontzónában találhattuk volna magunkat” – nyilatkozta a végül a 11. helyen célba érő spanyol.

Elárulta, cseppet sem élvezte az idő nagy részében magányos futamát. „A kiállásomnál problémák adódtak, mivel nem működtek a jelzőlámpák. Több helyezést is buktam ezzel, és amikor a tizennegyedik helyen álltam, biztosra vettem, hogy már nem lesz biztonsági autós fázis, így semmi sem fog már történni. Ez volt a világ legunalmasabb versenye.”

Hiába a sorozatban harmadik Q3-as szereplés, valamint az új turbófeltöltő révén hatékonyabbá tett energia-visszanyerési folyamat, a csapat az erőpályán nem tudott akkorát javulni a versenyen, hogy ezzel pontot szerezzen. „Javítanunk kell a versenytempónkon, mert ma nem volt elég jó. Tudtuk, hogy nehéz pálya lesz ez számunkra. Nem volt könnyű verseny. Nem voltunk elég versenyképesek, de mindent megtetszünk, hogy javítsunk a következő futamra.”

Ami Bakut illeti, bár utcai pályáról van szó, a hosszú egyenesek és derékszögű kanyarok sem feltétlenül kedveznek majd a McLarennek. „Jövő héten talán még rosszabb lesz a helyzetünk, mivel egy nagyon gyors pályáról van szó. Muszáj javulnunk” – állapította meg az azerbajdzsáni futam nagyköveteként az új pályát minden társnál hamarabb szemügyre vevő Alonso.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

can-tah
#6 can-tah 2016. június 14. 09:51  
bandita:
kedves alo! takarodj el a picsába a kis büntetésed miatt és utána minden megváltozik. Azonban remélem még pár évig így látlak sz.pni azért a sok pénzért amit miattad volt a csapat kénytelen kiadni.

Sajnálom, hogy ilyen silány az életed.

bandita
#5 bandita 2016. június 13. 22:33  

kedves alo!
takarodj el a picsába a kis büntetésed miatt és utána minden megváltozik. Azonban remélem még pár évig így látlak sz.pni azért a sok pénzért amit miattad volt a csapat kénytelen kiadni.

Thibczy
#4 Thibczy 2016. június 13. 13:37  
missvicky:
Ne mondd ezt! Tavaly egész szezonra biztos helyük volt az utolsó két rajtkocka. Idén azért ennél egy picivel jobb a helyzet. Persze, még mindig fényévekre vagyunk az elégedettségtől... Azt nagyon bírtam, mikor azt mondja, hogy a következő pálya sem kedvez a Mekinek. Kérdem én: Miért? Melyik kedvez? Tulajdonképpen, bármi, csak ne kelljen gyorsan menni rajta, nem? :D

Én azt látom, hogy nincsenek kiugróan jó pályáik, de olyan nagyon talán kiugróan rosszak se (eddig legalábbis). Bár Spa és Monza szerintem idén is szenvedés lesz.

Szerintem a Ringen jók lehetnek, ott talán hála istennek nem az ultrák lesznek (ezekkel a gumikkal valahogy nem bírnak), meg talán Abu Dhabit mondanám, ott a végén a sok egymásba fűzött kanyar talán fekszik nekik.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. június 13. 13:21  
HannaLill:
Ez az autó ugyanolyan szar mint volt egy éve, most is lassú és megbízhatatlan is . Ez a teljesítmény szégyen és gyalázat .

Nem értem, miért kell ugyanazt a baromságot bemásolni minden cikk alá!

Én is többet vártam tőlük az idei évre, de rengeteget javultak így is. Csak sajnos a többiek is. Idén eddig minden időmérőn a Q3-ba jutásért küzdöttek, versenyeken pedig a pontokért. Ha mondjuk vernék legalább a Torot meg FI-t az már jó lenne, de el kell fogadni, hogy onnan ahol tavaly voltak, nem lehet hirtelen előrelépni a dobogóra. Mindenen kell javítani, a megbízhatóságon is, de egyáltalán nem látom olyan drámainak a helyzetet. A Mercinek és a Ferrarinak is bőven van, volt problémájuk az idei motorokkal, pedig nekik csak a tavalyin kellett egy kicsit polírozni.

missvicky
#2 missvicky 2016. június 13. 13:21  

Ne mondd ezt! Tavaly egész szezonra biztos helyük volt az utolsó két rajtkocka. Idén azért ennél egy picivel jobb a helyzet. Persze, még mindig fényévekre vagyunk az elégedettségtől...

Azt nagyon bírtam, mikor azt mondja, hogy a következő pálya sem kedvez a Mekinek. Kérdem én: Miért? Melyik kedvez? Tulajdonképpen, bármi, csak ne kelljen gyorsan menni rajta, nem? :D

HannaLill
#1 HannaLill 2016. június 13. 12:39  

Ez az autó ugyanolyan szar mint volt egy éve, most is lassú és megbízhatatlan is .
Ez a teljesítmény szégyen és gyalázat .

HairHungary