Alonso nem vesztegelne a királykategóriában

írta: M4Sport
2016. június 22. 21:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso érezni fogja, mikor jön el az ideje a visszavonulásnak. Elmondása szerint nem tervez túl sokáig a királykategóriában maradni.

2017-ben biztosan ott lesz a rajtrácson, mivel szerződés köti a McLaren-Hondához. Ami utána jön, az azonban egy nagy kérdőjel. Fernando Alonso jelezte, eszében sincs csak a mezőnyt gyarapítani – hagy úgy érzi, ez lenne a helyzet, távozna.

„Ha eljön az idő, elhagyom az F1-et, ezzel tisztában vagyok. Ha már nem vagy elég gyors, ha már nem szereted eléggé, ha már nem tudsz megfelelni a követelményeknek, tudod, hogy eljött az idő” – nyilatkozta Alonso a francia L’Equipe-nek.

„Ha most ránézek az olyan versenyzőkre, mint Räikkönen, Button vagy Massa, úgy érzem, ők akár örökre versenyezni tudnának. Én talán nem vagyok ilyen. Jelenleg úgy érzem, az álmom válik most valóra. Amikor kisfiú voltam, apám épített nekem egy olyan gokartot, amely a McLaren-Honda festésében pompázott. Most pedig a McLaren-Honda versenyzője vagyok. Az az érzésem, a kör romantikus módon zárul be.”

Hogy milyen eredményekkel, az még a jövő zenéje. Ahogy az is, mit csinál majd a 35 éves spanyol az F1 után. „Még korai beszélni arról, mit csinálok majd az F1 után. A versenyzők élete megterhelő. Én az év háromszázhatvanöt napjában az F1-re összpontosítok – akár az autó vezetéséről van szó, akár edzésről. Ha visszavonulok a sporttól, szerintem élvezni fogom, hogy visszatérhetek a normál életben. Ez lesz az első.”

„Aztán biztosan hiányozni fog majd a vezetés, a versengés, az adrenalin. Az életem erről szólt. Nagyon jó esély van rá, hogy más kategóriákban versenyzem majd – kevésbé időigényes sorozatban. Le Mans tökéletes lenne, hiszen úgy nem kell olyan sokat távol lenni otthonról” – tekintett a jövőbe a kétszeres bajnok.

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#9 albutr 2016. június 23. 22:08  
khristiank:
itt igazából talán nem is az a kérdés hogy mit fog csinálni Alo.. Elég ismert személy, elég tehetséges is, hogy pont Vele speciel nem lesz baj. Fog találni magának elég lehetőséget. Mindent elkövetett amit ellehet az utóbbi 3 csapatánál, h VALAMI legyen. De nem lett. És ez nem rá nézve ciki. Ez inkább a Honda-ra nézve az. Szerintem ha jövőre se áll össze a szajré és Alo tényleg otthagyja őket, szerintem a Honda akár be is fejezhetné ezt a csodás mélyrepülést. Én elhiszem, hogy reklám, de nekem ne mondja senki, h egy SZAR F1-es Hondamotor az milyen jó reklám az anyacégnek. Szóval itt ha valakiknek gondolkodni kellene a közeli jövőről, akkor az nem Alo, hanem a Honda... :D

sajnos így van.

khristiank
#8 khristiank 2016. június 23. 17:36  

itt igazából talán nem is az a kérdés hogy mit fog csinálni Alo.. Elég ismert személy, elég tehetséges is, hogy pont Vele speciel nem lesz baj. Fog találni magának elég lehetőséget. Mindent elkövetett amit ellehet az utóbbi 3 csapatánál, h VALAMI legyen. De nem lett. És ez nem rá nézve ciki. Ez inkább a Honda-ra nézve az. Szerintem ha jövőre se áll össze a szajré és Alo tényleg otthagyja őket, szerintem a Honda akár be is fejezhetné ezt a csodás mélyrepülést. Én elhiszem, hogy reklám, de nekem ne mondja senki, h egy SZAR F1-es Hondamotor az milyen jó reklám az anyacégnek. Szóval itt ha valakiknek gondolkodni kellene a közeli jövőről, akkor az nem Alo, hanem a Honda... :D

HumorHerold
#7 HumorHerold 2016. június 23. 12:56  

Ez már egy teljesen másik F1. Alonso büszke lehet, hogy még az eredeti F1-ben tudott nyerni, ráadásul kétszer egymás után, Schumacher ellen. A pályán mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy egy különleges versenyző. Nincs miért szégyenkeznie.

Vannak más szériák amelyekben szintén maradandót alkothat még a jövőben. De én azt is el tudom képzelni, hogy 1-2 év kihagyás után visszatérjen. Schumacher és Kimi is visszatért. Ki tudja mit hoz a jövő. :)

Jól teszi, hogy kivár még egy szezont.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. június 23. 11:37  
autopeti:
Nem értem miért kellett 2005-ben ficánkolnia, éppen világbajnok lett a Renault-val és máris aláírt a Mclarenhez 2007-re, úgy hogy a Renaultval még nyert egy címet 2006-ban. Szeretném tudni miért váltott csapatot amikor minden jól működött a Renaultnál, ha maradt volna talán 2007-re is átmentették volna a jó formát és képesek lettek volna még az azt követő években is elöl maradni. így viszont a Renault Alonso nélkül gyorsan hanyatlani kezdett, ezen már a visszatérése sem segített, ott egyértelműen elpazarolt két nagyon értékes évet. A Mclarennél befürdött, de ezt jórészt magának köszönheti, mert belemártotta magát a kémbotrányba és háborút indított Hamilton ellen (ha csak a képességeire hagytkozott volna és lojálisabb a csapathoz, az utolsó két versenyen behúzza a címet, tiszta sebességével és rutinjával, Hamilton ennek hiányába bukott bele) A Ferraris korszakkal kapcsolatban nehéz bármit is kifogásolni, az nem Fernandón múlott, amit tudott azt kihozta az autóból és tényleg csak egy kicsivel több szerencsére lett volna szüksége ahhoz, hogy ma négyszeres világbajnok legyen. Ha 2012-ben összejön neki a VB-cím, teljesen máshogy alakulhatott volna a jövője, de 2013 és 2014 után végleg kiábrándult a Ferrariból. Megjegyzem, talán Alonso személyiségében is keresendő a hiba, Schumival és Vettellel ellentétben talán kissé diktatórikus módon húzta rá személyiségét a csapatra, de ezt nyilván csak gondolom a nyilatkozatokból, cikkekből.

Az első Mclarenes váltással autó szempontjából pont szerencséje volt. Ha sikerült volna elintéznie, hogy De La Rosa legyen a csapattársa és nem Hamilton akkor most 4x-es vb lenne mert egy 2. számú versenyzővel az oldalán simán behúzza 07-et és 08-at is. A Renaultval kétlem, hogy néhány dobogónál többre futotta volna ezekben az években még akkor is, ha beleszámítjuk a tényt, hogy se Fissichella se Kovalainen nem volt egy nagy szám. A Ferraris váltás volt már inkább rossz döntés, ha azt nézzük, hogy a Red Bullra is válthatott volna, de hát ki gondolta volna 2008-ban vagy 2009-ben, hogy jobban megéri majd egy energiaital gyártóhoz szerződni mint az F1 legsikeresebb csapatához? Egyébként az első szezonjaiban szerintem Alonso ugyanúgy bele volt buzulva a Ferrariba mint most Vettel csak ahogy írod később kiábrándult mert hiába teljesített erőn felül nem sikerült kifejleszteni azt az autót amivel legalább 1x összejöhetett volna a vb cím. Előbb utóbb a Német is kifog akadni, ha nem látja a fejlődést és ő is új lehetőségek után fog nézni. Szóval itt elsősorban a csapatnak kell összekapnia magát. Rossi mondta még a Ducatis idejében a MotoGP-ben, hogy nem vagyok mérnök és nem tudom megoldani az összes problémát és ő már akkor is 9x-es bajnok volt szóval valamit biztos tudott. Egy versenyző segíthet a jó visszajelzéseivel és ösztönözheti a csapatot, de ez mind sz*rt se ér ha nincsenek ott olyan mérnökök akik ezekkel az információkkal és hozzáállással kezdeni tudnának valamit.

autopeti
#5 autopeti 2016. június 23. 10:42  

Nem értem miért kellett 2005-ben ficánkolnia, éppen világbajnok lett a Renault-val és máris aláírt a Mclarenhez 2007-re, úgy hogy a Renaultval még nyert egy címet 2006-ban. Szeretném tudni miért váltott csapatot amikor minden jól működött a Renaultnál, ha maradt volna talán 2007-re is átmentették volna a jó formát és képesek lettek volna még az azt követő években is elöl maradni. így viszont a Renault Alonso nélkül gyorsan hanyatlani kezdett, ezen már a visszatérése sem segített, ott egyértelműen elpazarolt két nagyon értékes évet. A Mclarennél befürdött, de ezt jórészt magának köszönheti, mert belemártotta magát a kémbotrányba és háborút indított Hamilton ellen (ha csak a képességeire hagytkozott volna és lojálisabb a csapathoz, az utolsó két versenyen behúzza a címet, tiszta sebességével és rutinjával, Hamilton ennek hiányába bukott bele)
A Ferraris korszakkal kapcsolatban nehéz bármit is kifogásolni, az nem Fernandón múlott, amit tudott azt kihozta az autóból és tényleg csak egy kicsivel több szerencsére lett volna szüksége ahhoz, hogy ma négyszeres világbajnok legyen. Ha 2012-ben összejön neki a VB-cím, teljesen máshogy alakulhatott volna a jövője, de 2013 és 2014 után végleg kiábrándult a Ferrariból. Megjegyzem, talán Alonso személyiségében is keresendő a hiba, Schumival és Vettellel ellentétben talán kissé diktatórikus módon húzta rá személyiségét a csapatra, de ezt nyilván csak gondolom a nyilatkozatokból, cikkekből.

Utoljára módosítva: 2016. június 23. 10:45

Raikkönen
#4 Raikkönen 2016. június 23. 08:43  

Nekem van egy olyan érzésem, hogy még 40 évesen is az F1-ben lesz, és ha valaki megérdemelne még egy két címet a mezőnyben, az Alonso.
A McLaren Honda nem tudom, mire lesz képes a következő 1-2 évben, de kívánom Neki, hogy egyre ütőképesebbé váljon a verda :)

grabowsky78
#3 grabowsky78 2016. június 22. 23:02  

Hát nem is méltó hozzá ez a fos mclaren! Sajnálom és hiányozni fog, de rossz nézni egy ekkora pilótát egy ilyen hitvány autóban!

velorex
#2 velorex 2016. június 22. 22:44  

E gondolatok alapján, ami ebben a cikkben elhangzott el lehet mondani: Alonso maga a versenyzés.

albutr
#1 albutr 2016. június 22. 22:33  

mindegy hol fog versenyezni csak legyen vb.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”