„Alonso olyan, mintha egy GPS lenne a fejében”

írta: M4Sport
2016. június 24. 15:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier ezúttal sem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a csapat spanyol pilótájáról, Fernando Alonsóról kérdezték: versenytempóját hihetetlennek nevezte, akárcsak képességét, melynek köszönhetően „tökéletesen olvassa” az eseményeket.

Hiába űzi lassan tizedik éve pályafutása harmadik világbajnoki címét, Alonso továbbra is a mezőny legelismertebb versenyzői közé tartozik, ezért is sajnálják többen, hogy a McLaren-Honda egyelőre nem tudott győztes autót biztosítani számára. Korábban felmerültek olyan pletykák, melyek szerint a spanyol is kezdi unni a helyzetet, ő azonban rendre cáfolja ezeket.

Elmondta, 2017 végéig szerződött a csapathoz, és történjék bármi, eleget tesz vállalásának. Noha megérti, ha pilótája bosszús a hiányzó teljesítmény miatt, a McLaren versenyizgatója nemrég kijelentette, az elmúlt másfél évben egyszer sem tartott attól, hogy Alonso idő előtt felbontja szerződését. „Ez nem így működik” – mondta a Motorsportnak. „Azért csatlakozott a csapatunkhoz, mert hitt a projektben és ez a legfontosabb” – tette hozzá lelkesen.

„Nem várhatod el tőle, hogy boldog legyen, hiszen ő a világ egyik legjobb autóversenyzője, egy hihetetlenül erős kihívó. Én sem vagyok boldog, szóval a helyzet ugyanaz – jelezte, amikor szóba kerültek a teljesítmény miatti elégedetlenséggel kapcsolatos pletykák. „Én is azért vagyok itt, hogy versenyezzek és nyerjek, hogy próbáljak nyerni. Szeretném, hogy mi is esélyesek legyünk a győzelemre, akárcsak Fernando” – folytatta.

Bár a McLaren továbbra is elmarad az élmezőnytől, a csapattagok továbbra is töretlenül hisznek abban, hogy a folytatásban utolérhetik a legjobbakat. 2017 előtt elsősorban a szabályváltoztatásokban bíznak, melyek felkavarhatják az állóvizet, valamint a szabadabb motorfejlesztés engedélyezésében, ami a Hondának lehet nagy segítség.

Boullier ezeken a főként technikai jellegű tényezőkön felül az emberit is fontosnak tartja, vagyis elmondása szerint Alonsót is remek „eszköz” lehet a siker eléréséhez. „Hihetetlenül komplett versenyző. Gyors egy körön. Nagyon jól motiválja a csapatot és hajtja előre a srácokat; a versenytempója pedig hihetetlen. A versenyeken olyan érzése van az embernek, hogy egy GPS van a fejében, hiszen pontosan tudja, mi történik a versenypályán” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#4 fagyi 2016. június 27. 11:38  
Pendulum:
Mind dicserhetik,ha jovore nem kap egy dobogora eselyes autot,ev vegen elmegy az F1-bol szerintem.

Mondjuk azért érdekes az F1.

A Ferrari korszakban még Ő volt az Isten az F1-ben, manapság meg már arról beszélünk, hogy 17 után lehet elmegy ebből a szériából.

Azért ez valahol nagyon gáz a sport szempontjából. Konkrétan annyira tré a McLaren, hogy már én sem tartom nyilván különösebben Alo-t és Buttont. Pedig Nekik máshol lenne a helyük. Gáz a történet.

albutr
#3 albutr 2016. június 26. 20:08  

de jó lenne ha még nyerne legalább 1 vb címet.

albutr
#2 albutr 2016. június 26. 20:04  

hajrá Magyarok.

Pendulum
#1 Pendulum 2016. június 26. 11:08  

Mind dicserhetik,ha jovore nem kap egy dobogora eselyes autot,ev vegen elmegy az F1-bol szerintem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni