Alonso örül az eredménynek, de…

írta: M4Sport
2016. május 29. 18:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso örül a Monacói Nagydíjon szerzett ötödik helyezésnek és az azzal járó bajnoki pontoknak, a McLaren-Honda formájával viszont továbbra sincs megelégedve; úgy érzi, a csapat nem volt elég versenyképes a hétvégén.

Az eseménydús monacói futam végén Alonso legjobb 2016-os eredményének örülhetett, ami a tavalyi Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményével együtt eddigi legerősebb mclaren-hondás szereplése is volt. Noha értelemszerűen roppant elégedett ezzel a helyezéssel, és a futam alakulásával, a csapat teljesítményéről már nem tudta ugyanezt elmondani, autója kezelhetőségével ugyanis ma sem volt elégedett – akárcsak az edzések és az időmérő során.

„Persze, hogy elégedett vagyok, hiszen mindig jó érzés teljesíteni egy ilyen nehéz versenyt” – kezdte a kétszeres világbajnok. „A legjobb dolog az maga az ötödik helyezés. Nem számít, elégedett vagy-e a futamoddal, vagy sem, ha jön az eredmény. Sok következetést nem vonhatunk le ebből. A pálya nagyon egyedi, különböző a többitől, de ez az idei legjobb eredményünk. A versenyképességünk azonban nem volt tökéletes. Egész hétvégén szenvedtünk a tempóval, szóval még mindig elég sok dolog van, amin javítanunk kell” – tette hozzá, majd részletesebben beszélt a futamról.

„Egyértelmű, hogy mindig elégedettséggel tölt el egy nehéz futam befejezése – és ez egy volt azok közül a futamok közül. A biztonsági autó mögött semmit sem láttunk, amikor köztes gumikra váltottunk, csak találgatni tudunk arról, milyen lesz a tapadás, mert addig nem mentünk vizes pályán ezen a hétvégén. A legnehezebb a száraz gumikra való váltás volt, hiszen a pályán csak egy 1 méteres ív volt, és ha erről egy centivel is letértél volna, akkor összetöröd az autód – ez Monaco” – magyarázta a tapasztalat spanyol pilóta.

Noha Alonso kiemelte, van még tér a javításra, és ezzel a McLaren dolgozói is tisztában vannak, a csapatnál ma lehet ok az örömre, hiszen Jenson Button is pontszerző helyen zárt (ő 9. lett). Annak, hogy zsinórban harmadszor ott lehetett a legjobb 10 között, a korábbi világbajnoki is örült, magával az eredménnyel azonban ő már nem volt annyira elégedett, mint a márkatárs. „Jókor mentem ki kereket cserélni, a baj csak az volt, hogy a többiek is ugyanakkor álltak ki” – kezdte, majd tréfásan hozzátette: „Jól szoktam dönteni, de annyira azért, nem hogy mindenki lemásolja!”

„Nem volt túl jó a kommunikáció köztem és a csapat között. Valahogy a Manorok elé kellett volna keverednünk. Monacóban nem lehet előzni, még akkor, sem ha 4 másodperccel gyorsabb vagy egy körön. Ha ezt tudom, nem állok ki kereket cserélni. Ez hiba volt, de fontos pontokat szereztünk. Az első csere volt a legtrükkösebb, amikor Pascal (Wehrlein) mögött voltam. Szerintem a csapat arra számított, hogy ki fog menni, de nem ez történt. Ami a gumikat illeti, szerintem jó döntéseket hoztunk, a forgalommal kapcsolatban viszont nem. De szereztünk néhány pontot” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

15 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#15 Thibczy 2016. május 30. 18:58  
oltaag5:
Ha van egy csepp eszük telibe sz*rják az idei autót és teljes erőbedobással készülnek a jövőévi szabályváltozásokra.

Azért valamennyire kell ezzel is foglalkozni. 2013 óta egy olyan autót nem csináltak, ami ne lett volna kuka, így érdemes lenne rájönni, hogy mi ennek az oka, nehogy újra elkövessék a hibát.

HannaLill
#14 HannaLill 2016. május 30. 17:43  

Most kiderült hogy nem csak a motor gyenge és megbízhatatlan de a kasztni is egy rakás szar úgy ahogy van és amit eddig nyilatkoztak a kasztniról az nem igaz

oltaag5
#13 oltaag5 2016. május 30. 11:16  

Ha van egy csepp eszük telibe sz*rják az idei autót és teljes erőbedobással készülnek a jövőévi szabályváltozásokra.

szabotor
#12 szabotor 2016. május 29. 22:01  
can-tah:
A ’80-as évek végi McLaren-Honda számára egy 5. hely szégyent jelentett.

így múlik el a világ dicsősége... ;)

can-tah
#11 can-tah 2016. május 29. 21:56  

A ’80-as évek végi McLaren-Honda számára egy 5. hely szégyent jelentett.

szabotor
#10 szabotor 2016. május 29. 21:56  

futam közben arra gondoltam, hogy alonso sosem örül még ennyire az 5. helynek, epdig hányszor átkoztuk azt az 5-ös rajtkockát... :)

renault4
#9 renault4 2016. május 29. 21:21  

Fernando ebből a futamból kihozta a maximumot. Szerencsére jókor ment ki az kerékcserékre és jó gumit választottak a mérnökei. Ezzel az ötödik hellyel biztos kiegyezett volna az rajtot megelőzően, de a versenyt látva ez a csomag az eredménytől függetlenül rettentően harmatos és az is megvilágosodni látszik ,hogy a McLaren kasznija sehol sincs semmilyen téren. Button is nagyon jól teljesített, nagy kár lenne, ha a jövőjét érintő mostani mende-mondáknak valós alapja lenne .
Le lehet szokni az ujjal mutogatásról mind a McLaren, mind a Honda részéről , jobb lenne, ha elkezdenének a két pilótához méltó szinten dolgozni.

Dobi83
#8 Dobi83 2016. május 29. 21:15  
szabotor:
hát elég durva kontrasztot sikerült csinálni a hét elejei számolgatással. akár igaz is lehetett volna, de valszeg az történt, hogy egy számukra kedvező számból vontak le igenigen túlzó következtetéseket a többi, egyáltalán nem lényegtelen körülmény, figyelmen kívül hagyásával. szurkoltam alonsonak, örülök az 5. helynek, de ez bizony kurvagyenge. motortól függetlenül sem top3-as a csapat, ez most bizonyították. szar kasztnival meg extra turbós honda motorral sem fogják verni a mercit. azt kell mondjam, jó nagy tróger banda ez a meki. a honda ott sakkozik, hogy a cirka 50 zsetonnyi fejlesztéséből melyiket vesse be, melyik hoz többet és melyik ujjába harapjon, eközben a meki a korlátlan fejlesztési lehetőségével nincs a legjobb 3-ban. leginkább az első vagy legrosszabb esetben a második legjobb autót kéne adniuk a motor köré, én úgy érzem ezek után, hogy a honda közelebb van a kitűzött céljához, mint a meki az elvárt kasztnijával...

+1

velorex
#7 velorex 2016. május 29. 21:06  
Zasalamel:
Szép kis vonatot csinált Alonso ott elől, konkrétan neki köszönhetően majdnem lekörözték hamiék az egész mezőnyt.... :D

Nem Alonsonak, hanem a monacói pálya karakterisztikájának lehet köszönni!

szabotor
#6 szabotor 2016. május 29. 21:04  

hát elég durva kontrasztot sikerült csinálni a hét elejei számolgatással. akár igaz is lehetett volna, de valszeg az történt, hogy egy számukra kedvező számból vontak le igenigen túlzó következtetéseket a többi, egyáltalán nem lényegtelen körülmény, figyelmen kívül hagyásával. szurkoltam alonsonak, örülök az 5. helynek, de ez bizony kurvagyenge.

motortól függetlenül sem top3-as a csapat, ez most bizonyították. szar kasztnival meg extra turbós honda motorral sem fogják verni a mercit. azt kell mondjam, jó nagy tróger banda ez a meki. a honda ott sakkozik, hogy a cirka 50 zsetonnyi fejlesztéséből melyiket vesse be, melyik hoz többet és melyik ujjába harapjon, eközben a meki a korlátlan fejlesztési lehetőségével nincs a legjobb 3-ban.

leginkább az első vagy legrosszabb esetben a második legjobb autót kéne adniuk a motor köré, én úgy érzem ezek után, hogy a honda közelebb van a kitűzött céljához, mint a meki az elvárt kasztnijával...

khristiank
#5 khristiank 2016. május 29. 20:29  

lehet javítani a szajrén tovább és akkor még akármi is lehet! :D

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. május 29. 19:45  

Szép kis vonatot csinált Alonso ott elől, konkrétan neki köszönhetően majdnem lekörözték hamiék az egész mezőnyt.... :D

kayassine
#3 kayassine 2016. május 29. 19:42  
ann23:
F1 2016 Monaco GP - Fernando Alonso & Jenson Button Post Race Interview https://www.youtube.com/watch?v=34OUKuEJn8s

Köszi!

Még jobban tudtunk volna örülni, ha nincsenek az idióta nyilatkozatok a futam előtt.

ann23
#2 ann23 2016. május 29. 19:27  

F1 2016 Monaco GP - Fernando Alonso & Jenson Button Post Race Interview

https://www.youtube.com/watch?v=34OUKuEJn8s

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. május 29. 18:54  

Na jól van vannak itt gondok bőven kasztni és motor terén is ,de legalább kettőpontszerzés volt . Jöjjön za új motor de leginkább 2017

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál