Alonso: Ötszörös világbajnok is lehetnék

írta: M4Sport
2016. június 27. 10:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso úgy érzi, akár ötszörös világbajnokként is emlegethetnénk. A rossz választásairól híres spanyol ennek ellenére nem érzi úgy, hogy szégyenkeznivalója lenne – sőt, elmondása szerint jobb versenyző, mint valaha!

Tíz év telt el a legutóbbi bajnoki sikere, három év a legutóbbi futamgyőzelme óta. És senki sem tudhatja, láthatjuk-e még valaha is a dobogó tetején. Fernando Alonsót egyre többször szokás az F1 egyik legpechesebb versenyzőjeként emlegetni, aki arról híres, hogy „mindig rosszkor van rossz helyen”.

„Nem gondolkodom ezen. Tisztában vagyok ezzel, de ha pár szezonban csak egy-két ponttal többet szerzek, most ötszörös világbajnok is lehetnék” – nyilatkozta balszerencséje kapcsán a spanyol. „Büszke vagyok arra, amit elértem, de voltak balszerencsés helyzetek és hibák, amiknek nem kellett volna megtörténniük, és amiknek nem feltétlenül volt konkrét oka. Olykor az adott pillanatban nem érted ezt, mert szomorú vagy, de később meg fogod érteni, miért történt.”

Alonsót az ugyanakkor egy kicsit bosszantja, hogy eredményessége ilyen mértékben függ az általa használt technikától. „Igen, ez szomorú. De ebben a sportágban már csak így megy. Ez nem újdonság, mindig is így volt, ezért megtanulsz együtt élni vele. Ha a kerékpársportban nem vagy elég erős, nem fogod megnyerni a Tour de France-t. A teniszben akkor nyerhetsz, ha keményen edzel. Ha az NBA-ben van egy fantasztikus estéd, és elérsz nyolcvan pontot, megnyered a meccset. Én ezzel szemben holnap beülhetek és életem legjobb körét futhatom, senki még csak észre sem fogja venni. Ahelyett, hogy tizenkettedik vagyok, leszek kilencedik. Ekkora előnyt jelent csupán. Más sportágakat is szem előtt tartva ez kissé bosszantó, ugyanakkor a Forma–1 mindig ilyen volt. Mindig tovább kellett fejlődni, és nemcsak a vezetésben, de az autó fejlesztésében, építésében, a csapatépítésben is.”

Alonso elárulta, nem mindig kezelte ilyen jól a kudarcokat és vereségeket. Elmondása szerint a versenyszellem olyan erősen dolgozott benne gyerekként, hogy szüleinek sokszor kifogásokat kellett kitalálniuk ahhoz, hogy megőrizzék fiuk nyugalmát a vereségek után. „Úgy tizenegy-tizenkét éves lehettem, amikor a barátaim és a szüleim elkezdték mondogatni, hogy én nyertem, mert tudták, hogy ez az egyetlen mód arra, hogy a következő napunk jó egyen. Ha negyedik lettem, akkor is azt mondták, a többi hármat kizárták a gépátvétel után, és mégis én nyertem. Idővel persze jobban megérted, miről szól a sport. De azért még most is fáj, amikor minden tőlem telhetőt megteszek, mégsem nyerek. Ezeket a negatív érzéseket aztán kihasználom arra, hogy a következő lehetőség felkészültebben érjen.”

Bár a McLarennel eddig nagy lehetőségek nem keresztezték az útját, Alonso mégis úgy érzi, még mindig a mezőny legjobbjainak egyike. „Igen, úgy gondolom, benne vagyok a legjobb háromban. Minden egyes hétvégén van valami, ami miatt büszke lehetek, vagy érezhetem, hogy még mindig csúcsteljesítményt nyújtok. Ebből tudod, hogy még mindig jó vagy, csak várod a lehetőséget.”

„És amíg arra vársz arra, hogy versenyképes legyél és nyerhess, újabb dolgokat tanulsz meg. Ha érkezik a lehetőség, ennek köszönhetően csak még jobban felkészült leszel. Én várom a lehetőséget, hogy megmutathassam, hogy nemcsak ugyanolyan jó vagyok, mint két-három évvel ezelőtt, hanem még sokkal jobb is! Ha kellően motivált vagy és megvan a megfelelő hozzáállásod, határtalan lehet a fejlődésed. Természetesen nem könnyű folyamatosan javulni, ha nem a legjobb eredményekért harcolhatsz, vagy ha egyre idősebb leszel és más dolgok foglalkoztatnak.”

A McLarennél bíznak benne, hogy még Alonsónak is lesz módja a jó eredményekért harcolni. A spanyol ugyanakkor úgy látja, még mindig túl nagy a lemaradásuk, amiből még idén faragniuk kell. „Nagyjából elégedettek lehetünk az előrelépéssel, amit az elmúlt tizenkét hónapban tettünk. A legfőbb korlátunkat az erőforrás jelenti – még mindig hiányzik pár lóerő. Muszáj lesz csökkenteni a lemaradásunkat, és a télen remélhetőleg el is tüntethetjük. Azonban ha a teljes szezon során ekkora marad a hátrányunk, akkor nehéz lesz egyetlen tél alatt mindet ledolgozni” – tekintett előre a spanyol, hozzátéve, a választott irányt jónak érzi, a következő szezont optimistán várja, ám a fejlesztés terén szerinte még gyorsulniuk kell.

Oszd meg!

78 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

frontember
#78 frontember 2016. június 28. 23:27  
kimi-sebfan:
Te meg ki vagy?Nem emlékszem,hogy írtam volna neked!De mivel így távolból te is nagyon raj vagy,úgy érezted,hogy be lehet szólni?

sztem higgadj le kicsit. Van úgy, hogy az ember belepuffogja magát egy sztoriba, aztán még sincs igaza, mint pl ebben az esetben neked. Nyilvánvaló butaság az az érvelés, hogy "tök mindegy, mi volt addig", nyilvánvaló a vak és felesleges dühöd Alonso felé, aki nyilvánvalóan kurvára megérdemelte mindkét VB címét.

Ezerszer leírtuk, aki szerint egy F1 VB címet meg lehet nyerni puszta mázlival, az annyira se tartja ezt a sportágat, mint a darab szart, és akkor felesleges nézni. 10 hónapon keresztül nem vezetsz több millió dolláros kocsikat 100 millió néző előtt 300 fölött, nem nyeregetsz 3-4-5-6 futamokat mázlival, és ha egy technikai sportban az ellenfeled technikája lerohad, az nem mázli, hanem a te mérnökeid ügyesebbek voltak.

Nem kell őrjöngeni. Egyáltalán semmi logika nem volt abban, amit itt fejtegettél egy napon át, de szerintem túl vagy rajta.

BP05
#77 BP05 2016. június 28. 22:35  
albutr:
de 2009-ben a Brawn csapat használhata a dupla diffúzort.

Javíts ki ha tévednék, de annak betiltásához a szabályokat is meg kellett változtatni ezért is maradhatott az a megoldás abban az évben.

vinyei93
#76 vinyei93 2016. június 28. 21:41  
chapman88:
Raj? Ne a telep haverjaidhoz mérj, bunkó!

Óvatosan az ilyen jelzőkkel. Ezt nem lehet csak úgy. Ha nem vagy rajta Mr. "94 óta nézem az F1-et" listáján, hogy kik szólhatnak hozzá, akkor értelemszerűen ilyen jelzővel sem illetheted.
Vagy ha lesüllyedsz a szintjére, akkor lehet h rákerülsz a listára...ja nem, ahhoz még kell az elvakultság is. Ja meg a szívből jövő Alonso gyűlölet. Na de hát ezek nagyon egyszerű kritériumok.....annyi h amíg nem ír, hogy hozzászólhatsz, addig nem írhatsz. Bár ez egyértelmű. Ha netán mégis megszegnéd ezt a nyilvánvaló pontot, akkor egy extra Alonso gyűlölettel máris kompenzálhatod. ;) Az is lehet, hogy mákod lesz, és kihagyja az elvakultságot a listára kerülés érdekében....várj, az nem jó, akkor hasonlítanál Alonsora, az viszont kiüti a szívből gyűlölést...akkor még hosszú az út...sok sikert ;)


U.I.: bocsánat az offért, de végigolvastam ezt a parádét amit leművelt, és egyszerűen lezsibbadt az agyam.

albutr
#75 albutr 2016. június 28. 19:35  
BP05:
Tudjuk, itt senkinek sincs fingja semmiről csak neked te nagyokos. Attól mert az FIA egy balf*sz és a hozzánemértésük miatt nem tudják már elsőre eldönteni hogy mi szabályos és mi nem, ezért utólag megváltoztatva az előzetes megítélésüket megszivathatnak egyes csapatokat az elég szomorú hogy egyáltalán ilyen megtörténhet de az nem is az 1. és nem is az utolsó eset volt. Azt is bármibe le merném fogadni hogy ha nem az FIA-sok nézték volna be a dolgot, akkor még visszamenőleg is elvették volna a pontjaikat, de mivel az FIA-sok hibás megítélése miatt használhatták a megoldást ezért csak megtilthatták hogy tovább használják. Én nem a Renaultot hibáztatom hanem az FIA-t, hogy azt se tudták mire mondanak igent. A Renault csak hihasználta azt amit az FIA engedett nekik a hozzánemértésükkel. De ettől még nehogy már az legyen az unfair hogy nem hagyták nekik végigversenyezni az évet egy szabálytalan megoldással, mert az az igazán unfair a többiekkel szemben.

de 2009-ben a Brawn csapat használhata a dupla diffúzort.

albutr
#74 albutr 2016. június 28. 16:29  
BP05:
Az miért lenne unfair hogy nem használhatták tovább azt ami szabálytalan? Az nem volt unfair hogy addig is használhatták csakazért mert az FIA egy balf*sz módjára azt sem tudta megítélni hogy valami szabályos-e vagy sem. Inkább köszönjék meg az FIA-nak hogy nem hamarabb jöttek rá hogy hibáztak a döntésükkel.

de akkor ez vonatkozzon mindenkire.

F1890
#73 F1890 2016. június 28. 15:27  

mellesleg a fer mcl rb is hasznalta az ellensulyos lengescsillapitot sak nem volt az oveke annyira fejlett :)

F1890
#72 F1890 2016. június 28. 15:23  

nem csak en tudok dolgokat nalam okosabb emberek is vannak itt akik sokkalta jobban kepben vannak a mernoki dolgokkal mint en.pl brettshaw orom olvasni a kommentjeit mert teljesen mas megkozelitesbol sokkalta jobban atlatja az ilyen dolgokat mint itt a forumozok 99%a.

te nem tzdsz massal ervelni mint azzal h en nem birom msct es h ezert gondolom azt amit. pedig teljesen irrelevans egy ilyen technikai oldalrol megkozelitett dologba belevonni barkit is. az fia evelejen engedelyezett vmit majd evadkozben leginkabb rongy dennisnek koszonhetoen betiltottak ezt. nem volt fair a ronoval szemben ez a velemenyem.kovi evre kellett volna betiltani mint anno pl a dupladiffuzort es egyeb mas finomsagokat mint pl ebd es a tobbi es a tobbi. es a lengescsillapito nem volt szabalytalan mivel megfelelt az akkori szabalyoknak. aztan az fia megvaltoztatta a velemyet es ennyi.

reszemrol befejeztem a vitat.ujat ugysem tudunk egymasnak mondani.

autopeti
#71 autopeti 2016. június 28. 15:00  

Egy dolognak azért örülök a lenti kommentáradatot olvasva: jó látni hogy olyan sok "régi" rajongó van az oldalon, akik pontosan emlékeznek a 10 évvel ezelőtti történésekre. Lehethogy velem van a baj, de a legutóbbi 2-3 évet már nem tudom ilyen jól visszapörgetni a fejemben, ez a Hamilton-Rosberg vezette szürke pingpongbajnokság nem tud megmaradni a memóriámban. Lehethogy a korábbi években még volt hová raktároznom az eredményeket, mára viszont már összemosódik az egész. Ebben azért a FIA-nak is köze van, mert amióta zsákszámra osztogatják a pontokat a 10. helyig bezárólag, már lehetetlen fejben számolni kinek mennyi pontja van (régen minden top-pilóta pontjait össze tudtam adni a memorizált eredmények alapján). De erre megy ki a játék, a rajongó ne gondolkodjon sokat, csak nézze milyen szépen ki van világítva az Abu-Dhabi-i pálya...

BP05
#70 BP05 2016. június 28. 14:46  
F1890:
latszik h fingod sincs a mernoki vilagrol h hogyan mukodnek ezek a fejlesztesek. de akkor elarulom evelejen megkerdezik az fia-t h szabalyos e es akore tervezik a kocsit. na most ha evkozben azt mondjak h nem az akkor kurvara beszopatjak vele a cspaatot mivel az egesz kocsit tobbek kozott ekore terveztek. ja es engem baromira nem izgat ki csinalja. ha atmegy a mereseken akkor szabalyos. a szabalyok szellemisgevel nem egyezett meg ez is volt az indok.ez meg tipikusan olyan kartya amivel barmit belehet tiltani. a ferrari meg 99ben egyertelmuen megbukott malajzoaban a padlolemez kopasaval es ki is zartak oket. majd miutan eldolt a ket vb megis megtarthattak a ponrokat. sportpolitika az egesz. koze nincs ahhoz h szabalyos volt e vagy sem az ellensulyos lengescsillapito. arrol van szo h az FIA kenye kedve szerint beleszolhat a jatekba ha ugy kivanjak

Tudjuk, itt senkinek sincs fingja semmiről csak neked te nagyokos.
Attól mert az FIA egy balf*sz és a hozzánemértésük miatt nem tudják már elsőre eldönteni hogy mi szabályos és mi nem, ezért utólag megváltoztatva az előzetes megítélésüket megszivathatnak egyes csapatokat az elég szomorú hogy egyáltalán ilyen megtörténhet de az nem is az 1. és nem is az utolsó eset volt. Azt is bármibe le merném fogadni hogy ha nem az FIA-sok nézték volna be a dolgot, akkor még visszamenőleg is elvették volna a pontjaikat, de mivel az FIA-sok hibás megítélése miatt használhatták a megoldást ezért csak megtilthatták hogy tovább használják.
Én nem a Renaultot hibáztatom hanem az FIA-t, hogy azt se tudták mire mondanak igent. A Renault csak hihasználta azt amit az FIA engedett nekik a hozzánemértésükkel.
De ettől még nehogy már az legyen az unfair hogy nem hagyták nekik végigversenyezni az évet egy szabálytalan megoldással, mert az az igazán unfair a többiekkel szemben.


F1890
#69 F1890 2016. június 28. 14:21  

latszik h fingod sincs a mernoki vilagrol h hogyan mukodnek ezek a fejlesztesek. de akkor elarulom evelejen megkerdezik az fia-t h szabalyos e es akore tervezik a kocsit. na most ha evkozben azt mondjak h nem az akkor kurvara beszopatjak vele a cspaatot mivel az egesz kocsit tobbek kozott ekore terveztek.

ja es engem baromira nem izgat ki csinalja. ha atmegy a mereseken akkor szabalyos. a szabalyok szellemisgevel nem egyezett meg ez is volt az indok.ez meg tipikusan olyan kartya amivel barmit belehet tiltani. a ferrari meg 99ben egyertelmuen megbukott malajzoaban a padlolemez kopasaval es ki is zartak oket. majd miutan eldolt a ket vb megis megtarthattak a ponrokat. sportpolitika az egesz. koze nincs ahhoz h szabalyos volt e vagy sem az ellensulyos lengescsillapito. arrol van szo h az FIA kenye kedve szerint beleszolhat a jatekba ha ugy kivanjak

BP05
#68 BP05 2016. június 28. 13:47  
Zasalamel:
Pont ugyanez volt az ellensúlyos lengéscsillapító betiltása is, csak míg a lotus fékrendszerét szezon kezdete előtt addig az ellensúlyos lengéscsillapítót szezon közepén tiltották be. Unfair és meggondolatlan húzás volt az FIA-tól. A Brawn GP diffúzorát se tiltották be egyből, hanem végighúzták vele a szezont és majd jövőre tiltották be, ugyanezt kellett volna tenni a lengéscsillapítóval is.

Az miért lenne unfair hogy nem használhatták tovább azt ami szabálytalan? Az nem volt unfair hogy addig is használhatták csakazért mert az FIA egy balf*sz módjára azt sem tudta megítélni hogy valami szabályos-e vagy sem. Inkább köszönjék meg az FIA-nak hogy nem hamarabb jöttek rá hogy hibáztak a döntésükkel.

Zasalamel
#67 Zasalamel 2016. június 28. 13:14  
BP05:
Igen többek közt pont az ilyenekre gondoltam az FIA hozzánemértése alatt, mert ha jól rémlik bár ebben nem vagyok biztos de a Lotusos megoldásnál se változtattak a szabályokon ahhoz hogy be tudják tiltani csak egyszerűen megváltoztatták a véleményüket és amit korábban jóváhagytak azt betiltották.

Pont ugyanez volt az ellensúlyos lengéscsillapító betiltása is, csak míg a lotus fékrendszerét szezon kezdete előtt addig az ellensúlyos lengéscsillapítót szezon közepén tiltották be. Unfair és meggondolatlan húzás volt az FIA-tól.

A Brawn GP diffúzorát se tiltották be egyből, hanem végighúzták vele a szezont és majd jövőre tiltották be, ugyanezt kellett volna tenni a lengéscsillapítóval is.

Utoljára módosítva: 2016. június 28. 13:17

BP05
#66 BP05 2016. június 28. 12:58  
Zasalamel:
Azért az FIA-nak is vannak érdekes dolgai, gondolok arra amikor Lotus fékrendszerét kétszer is jóváhagyták, majd néhány csapat (főként a RB) pereskedés nyomására mégis betiltották azt.

Igen többek közt pont az ilyenekre gondoltam az FIA hozzánemértése alatt, mert ha jól rémlik bár ebben nem vagyok biztos de a Lotusos megoldásnál se változtattak a szabályokon ahhoz hogy be tudják tiltani csak egyszerűen megváltoztatták a véleményüket és amit korábban jóváhagytak azt betiltották.

BP05
#65 BP05 2016. június 28. 12:55  
F1890:
vagyis kulso benyomasra evadkozben valtoztattak. na nalam ez a nemfair kategoria. es szabalyt valtozrattak mivel nem lehetett ezentul alkalmazni.

Aha de ha a Ferrarit kapták volna rajta, akkor ment volna a sírás hogy még visszamenőleg is vegyék el a pontjaikat mi? Az lehet hogy megtiltották használni csakhogy a szabályokon ehhez nem kellett változtatniuk hogy betilthassák, és ha nem fogod fel hogy mi a különbség a 2 között akkor nincs is miröl tovább beszélnünk.

Zasalamel
#64 Zasalamel 2016. június 28. 12:54  
BP05:
Ha szabályt változtatnak akkor igen, csakhogy pont ezaz hogy ott nem változtattak a szabályokon, csak az FIA már akkor is bebizonyította a hozzánemértését, mint azóta elég sokszor hogy egyes megoldásokat előbb szabályosnak minősítenek aztán mikor valaki reklamálni kezd és elmagyarázza nekik annak a megoldásnak a lényegét, akkor meg fogják és betiltják azt amit korábban engedélyeztek úgy hogy a szabályokon se változtatnak.

Azért az FIA-nak is vannak érdekes dolgai, gondolok arra amikor Lotus fékrendszerét kétszer is jóváhagyták, majd néhány csapat (főként a RB) pereskedés nyomására mégis betiltották azt.

chapman88
#63 chapman88 2016. június 28. 12:41  
kimi-sebfan:
Te meg ki vagy?Nem emlékszem,hogy írtam volna neked!De mivel így távolból te is nagyon raj vagy,úgy érezted,hogy be lehet szólni?

Raj? Ne a telep haverjaidhoz mérj, bunkó!

F1890
#62 F1890 2016. június 28. 12:40  

vagyis kulso benyomasra evadkozben valtoztattak. na nalam ez a nemfair kategoria. es szabalyt valtozrattak mivel nem lehetett ezentul alkalmazni.

BP05
#61 BP05 2016. június 28. 12:32  
F1890:
minek oruljek?kurvara nem izgatott melyik nyer.igy hatradolve elveztem a showt.a szezont meg ne keverd a fazonnal.ha vmi atmegy a gepatvetelen majd a mereseknek a kesobbiekben akkor az az auto szabalyos.ha szabalyt valtoztatnak utana mar nem az

Ha szabályt változtatnak akkor igen, csakhogy pont ezaz hogy ott nem változtattak a szabályokon, csak az FIA már akkor is bebizonyította a hozzánemértését, mint azóta elég sokszor hogy egyes megoldásokat előbb szabályosnak minősítenek aztán mikor valaki reklamálni kezd és elmagyarázza nekik annak a megoldásnak a lényegét, akkor meg fogják és betiltják azt amit korábban engedélyeztek úgy hogy a szabályokon se változtatnak.

BP05
#60 BP05 2016. június 28. 12:21  
Zasalamel:
Ha már szabálytalanságról beszélünk, akkor ott volt Ferrari gyanúsan mozgó hátsó szárnya amit az FIA meg se vizsgált alaposan. Pedig véleményem szerint az még inkább szabályellenes volt. Egyértelműen arra játszottak h minél szorosabb legyen a vb a végére.

Betiltották? Szabálytalannak minősítették utólag? Nem, akkor miről beszélünk.

F1890
#59 F1890 2016. június 28. 12:19  

minek oruljek?kurvara nem izgatott melyik nyer.igy hatradolve elveztem a showt.a szezont meg ne keverd a fazonnal.ha vmi atmegy a gepatvetelen majd a mereseknek a kesobbiekben akkor az az auto szabalyos.ha szabalyt valtoztatnak utana mar nem az

BP05
#58 BP05 2016. június 28. 12:01  
F1890:
53 az massa futama volt jobb volt egesz hetvegen a lengescsillapito nem szabalytalan volt hanem egy kiskapu.evkozben meg bezarni ilyet elegge gerinctelen dolog sztem. mas h a palyan parkolsz le es acsorogsz minth a palyan kivul leallsz.

Nevezd aminek akarod, de ha a szabályt nem változtatták meg amiatt hogy betilthassák akkor az bizony addig is szabálytalan volt, úgyhogy mondom inkább örüljetek neki hogy addig is használhatták. Nem más mert mindkét esetben hibáztak és a többiek már nem tudnak emiatt gyors kört futni, szóval az a büntetés nem volt jogos.

GreenHonda
#57 GreenHonda 2016. június 28. 11:54  
F1890:
sajnalatos h a szulei nem keszitettek fel arra h bizony neha elverik. a kesobbiekben megfigyelheto h nem volt kepes feldolgozni ezt azt palyafutasa soran ami miatt rosszat huzorr. de a medija es a szurkolok martirra avattak mint fiatal koraban. 06hoz meg annyit h felvolt itt sorolva msc pechjei. akkor en meg sorolom h malajziaban elromlott a tankolo berendezes ezert kurvara megtankoltak alot. anelkul behuzta volna a futamot. olaszban a semmire bintettek. a lengescsiillapitott illegalissa minositettek. es ha az egesz evet nezzuk msc sajat hibabol is kiesett mint pl ausztralia. monacoban hibazott elfekezte a kanyart amiert megbintettek. ha szandekos volt ha nem benezte es jobban jart volna ha alo indul a polebol o meg 2. 3. helyrol. abban az evben alonso jobb volt szvsz. a ferrari tobbszor volt urhajo. ja es kinaban elbazilikaztak alonso guminyomasat ha mar a ringes szar taktikat a ferrarira kenjuk h amiatt bukott pontot .

+ Schumacher a ringen szárnyat tört

Zasalamel
#56 Zasalamel 2016. június 28. 11:51  
BP05:
A lengéscsillapítóval inkább ne nagyon védekezzetek, inkább annak örüljetek hogy addig használhatta a szabálytalan megoldást mivelhogy a szabályokon nem változttattak csak a megítélésen, ergó addig is szabálytalan volt amíg be nem tiltották csak addig máshogy ítélték meg(mint utólag kiderült rosszul). A monacoi büntetés pedig egyáltalán nem volt jogos, mivel a szándékosságot nem lehetett bizonyítani így mondvacsinált okokra hivatkozva büntették meg olyan hibáért amit pl. Rosberg is elkövetett 14-ben és láss csodát őt nem büntették meg ugyanazért. Szóval ennyit annak jogosságáról.

Ha már szabálytalanságról beszélünk, akkor ott volt Ferrari gyanúsan mozgó hátsó szárnya amit az FIA meg se vizsgált alaposan. Pedig véleményem szerint az még inkább szabályellenes volt. Egyértelműen arra játszottak h minél szorosabb legyen a vb a végére.

Utoljára módosítva: 2016. június 28. 11:56

F1890
#55 F1890 2016. június 28. 11:40  

53 az massa futama volt jobb volt egesz hetvegen

a lengescsillapito nem szabalytalan volt hanem egy kiskapu.evkozben meg bezarni ilyet elegge gerinctelen dolog sztem. mas h a palyan parkolsz le es acsorogsz minth a palyan kivul leallsz.

BP05
#54 BP05 2016. június 28. 11:37  
F1890:
sajnalatos h a szulei nem keszitettek fel arra h bizony neha elverik. a kesobbiekben megfigyelheto h nem volt kepes feldolgozni ezt azt palyafutasa soran ami miatt rosszat huzorr. de a medija es a szurkolok martirra avattak mint fiatal koraban. 06hoz meg annyit h felvolt itt sorolva msc pechjei. akkor en meg sorolom h malajziaban elromlott a tankolo berendezes ezert kurvara megtankoltak alot. anelkul behuzta volna a futamot. olaszban a semmire bintettek. a lengescsiillapitott illegalissa minositettek. es ha az egesz evet nezzuk msc sajat hibabol is kiesett mint pl ausztralia. monacoban hibazott elfekezte a kanyart amiert megbintettek. ha szandekos volt ha nem benezte es jobban jart volna ha alo indul a polebol o meg 2. 3. helyrol. abban az evben alonso jobb volt szvsz. a ferrari tobbszor volt urhajo. ja es kinaban elbazilikaztak alonso guminyomasat ha mar a ringes szar taktikat a ferrarira kenjuk h amiatt bukott pontot .

A lengéscsillapítóval inkább ne nagyon védekezzetek, inkább annak örüljetek hogy addig használhatta a szabálytalan megoldást mivelhogy a szabályokon nem változttattak csak a megítélésen, ergó addig is szabálytalan volt amíg be nem tiltották csak addig máshogy ítélték meg(mint utólag kiderült rosszul).

A monacoi büntetés pedig egyáltalán nem volt jogos, mivel a szándékosságot nem lehetett bizonyítani így mondvacsinált okokra hivatkozva büntették meg olyan hibáért amit pl. Rosberg is elkövetett 14-ben és láss csodát őt nem büntették meg ugyanazért. Szóval ennyit annak jogosságáról.

BP05
#53 BP05 2016. június 28. 11:29  
F1890:
torokben msc szelesen vette a 8as kanyart amivel 3 secet bukott es alonso ele ezert nem tudott visszaterni.

Az lehet de ha nem kellett volna várnia a boxban akkor meg simán elé hozzák vissza és nyerhetett volna.

F1890
#52 F1890 2016. június 28. 11:21  

torokben msc szelesen vette a 8as kanyart amivel 3 secet bukott es alonso ele ezert nem tudott visszaterni.

BP05
#51 BP05 2016. június 28. 10:45  
autopeti:
vigyázz, Brazíliában Schuminak nem +10 pont, hanem csak +5, mivel negyedikként ért célba, így ott nem nullázott!

Igaz, bocs mindjárt ki is javítom, viszont a Törököt el is felejtettem hogy a csapat ott is eltaktikázta magát amivel MS-nek ott ugrott egy futamgyőzelme és csak 3. lett.

Utoljára módosítva: 2016. június 28. 11:09

Raikkönen
#50 Raikkönen 2016. június 28. 10:35  
BP05:
Azt előre leszögezném hogy én nyilván jobban ör0Řltem volna ha 06-ban MS nyeri a címet, de Alonso is megérdemelten nyert. Viszont az nagy tévedés ha azt hiszitek hogy egyformán voltak pechesek vagy hogy Alonso volt a balszerencsésebb. Abban egyetértek veled hogy csak a Japán kiesés még nem lett volna elég MS-nek ahhoz hogy VB-t nyerjen, de úgy látok te se emlékszel mindenre mert bár Alonso beleszámítjátok a Magyar és az Olasz pontveszteségeit amivel nincs is baj, de MS nem csak Japánban veszített pontokat önhibán kívül, mert ahogy Alonsonak a Hungaroringen a csapata hibázott azzal hogy rosszul rögzítették a kerekét úgy akkor MS-nél is elsősorban a csapat hibázott azzal hogy hagyták kinn szenvedni és nem hozták ki kereket cserélni Heidfelddel egyszerre, amivel jó eséllyel a végéig elkaphatták volna még Heidfeldet mivel a kiállásakor kb. 1mp-re volt MS-től, de ha mégse sikerült volna akkor is még mindig bejöhetett volna Heidfeld mögött ami azt jelenti hogy ha Alonso meg is nyerte volna a futamot MS min. 5 lehetett volna. Továbbá úgy látom arra sem emlékszel már hogy Malajziában se a 14.-ről indult volna ha nincs a motorcsere, és azért a 4. helyről talán még Button fogható lett volna, de ha Button netán mégse viszont Montoya már simán meglehetett volna hisz a 14.-ről indulva sem volt már távol tőle szóval egy min. 4. helyet itt is hozhatott volna, Brazilba pedig a Q3-ban már nem is tudott mért kört futni mivel elromlott a kocsi, és tekintve hogy a Q2-ben kb. 4 tizeddel verte Massát és hogy 1:10-es időt más nem is futott így min. egy 2. rajthely simán meg lett volna onnan pedig sima futamgyőzelem lett volna ha mást nem akkor csapatutasítással bár nem hinném hogy szükség lett volna rá. Namost csak a mihez tartás végett ha ez alapján számolgatunk akkor jól látható hogy még óvatos becsléssel is MS-nek az önhibán kívüli pontveszteségekkel ment el a címe. Alonso: -Magyart megnyerhette volna vagyis +10 pont -Olaszban pedig a 3. hely meg lehetett volna ami + 6pont -Japánban csak második lett volna ha nincs MS kiesése ami -2 pont -Brazilt pedig ha a problémák nélkül MS behúzta volna akkor Alonso csak a 3. lett volna ami -2 pont Tehát 134+10+6-2-2=146 pont MS -Malajziában ha egy nagyon óvatos becsléssel is számolunk akkor Buttont már nem kapta volna el de Montoyát simán úgyhogy egy az a megszerzett 3 pontjához a 4. hely az +2 pont -Hungaroringen ha szintén nagyon óvatos becsléssel számolunk is akkor ha a csapat kihívja Heidfellel egyszerre kereket cserélni akkor simán bejöhetett volna min. Hedfeld mögött, ami egy Alonso győzelem esetén egy min. 5. helyet jelentette volna ami a megszerzett 1 pontjához képest még +3 pont -Törökön meg egy győzelem ment el azon hogy nem hozták ki hamarabb ami +4 pont -Japán sima győzelem lehetett volna ami +10 pont -Brazil szintén egy sima győzelem lehetett volna ami szintén +5 pont Tehát 121+2+3+4+10+5=145 Ahogy láthatod még nagyon óvatos becsléssel számolva is csak 1 pont lenne a különbség, szóval ha már csak vagy a Malájon vagy a Hungaroringen(vagy mindkettőn) nem számolnánk ennyire óvatos becsléssel akkor simán pontelőnnyel nyerhette volna a VB-t.

Brazilt felesleges úgy számolni, hogy sima győzelem lett volna.Technikai gondja volt, így a 4. hely volt a legtöbb, amit kihozhatott.

autopeti
#49 autopeti 2016. június 28. 10:25  
BP05:
Azt előre leszögezném hogy én nyilván jobban ör0Řltem volna ha 06-ban MS nyeri a címet, de Alonso is megérdemelten nyert. Viszont az nagy tévedés ha azt hiszitek hogy egyformán voltak pechesek vagy hogy Alonso volt a balszerencsésebb. Abban egyetértek veled hogy csak a Japán kiesés még nem lett volna elég MS-nek ahhoz hogy VB-t nyerjen, de úgy látok te se emlékszel mindenre mert bár Alonso beleszámítjátok a Magyar és az Olasz pontveszteségeit amivel nincs is baj, de MS nem csak Japánban veszített pontokat önhibán kívül, mert ahogy Alonsonak a Hungaroringen a csapata hibázott azzal hogy rosszul rögzítették a kerekét úgy akkor MS-nél is elsősorban a csapat hibázott azzal hogy hagyták kinn szenvedni és nem hozták ki kereket cserélni Heidfelddel egyszerre, amivel jó eséllyel a végéig elkaphatták volna még Heidfeldet mivel a kiállásakor kb. 1mp-re volt MS-től, de ha mégse sikerült volna akkor is még mindig bejöhetett volna Heidfeld mögött ami azt jelenti hogy ha Alonso meg is nyerte volna a futamot MS min. 5 lehetett volna. Továbbá úgy látom arra sem emlékszel már hogy Malajziában se a 14.-ről indult volna ha nincs a motorcsere, és azért a 4. helyről talán még Button fogható lett volna, de ha Button netán mégse viszont Montoya már simán meglehetett volna hisz a 14.-ről indulva sem volt már távol tőle szóval egy min. 4. helyet itt is hozhatott volna, Brazilba pedig a Q3-ban már nem is tudott mért kört futni mivel elromlott a kocsi, és tekintve hogy a Q2-ben kb. 4 tizeddel verte Massát és hogy 1:10-es időt más nem is futott így min. egy 2. rajthely simán meg lett volna onnan pedig sima futamgyőzelem lett volna ha mást nem akkor csapatutasítással bár nem hinném hogy szükség lett volna rá. Namost csak a mihez tartás végett ha ez alapján számolgatunk akkor jól látható hogy még óvatos becsléssel is MS-nek az önhibán kívüli pontveszteségekkel ment el a címe. Alonso: -Magyart megnyerhette volna vagyis +10 pont -Olaszban pedig a 3. hely meg lehetett volna ami + 6pont -Japánban csak második lett volna ha nincs MS kiesése ami -2 pont -Brazilt pedig ha a problémák nélkül MS behúzta volna akkor Alonso csak a 3. lett volna ami -2 pont Tehát 134+10+6-2-2=146 pont MS -Malajziában ha egy nagyon óvatos becsléssel is számolunk akkor Buttont már nem kapta volna el de Montoyát simán úgyhogy egy az a megszerzett 3 pontjához a 4. hely az +2 pont -Hungaroringen ha szintén nagyon óvatos becsléssel számolunk is akkor ha a csapat kihívja Heidfellel egyszerre kereket cserélni akkor simán bejöhetett volna min. Hedfeld mögött, ami egy Alonso győzelem esetén egy min. 5. helyet jelentette volna ami a megszerzett 1 pontjához képest még +3 pont -Törökön meg egy győzelem ment el azon hogy nem hozták ki hamarabb ami +4 pont -Japán sima győzelem lehetett volna ami +10 pont -Brazil szintén egy sima győzelem lehetett volna ami szintén +5 pont Tehát 121+2+3+4+10+5=145 Ahogy láthatod még nagyon óvatos becsléssel számolva is csak 1 pont lenne a különbség, szóval ha már csak vagy a Malájon vagy a Hungaroringen(vagy mindkettőn) nem számolnánk ennyire óvatos becsléssel akkor simán pontelőnnyel nyerhette volna a VB-t.

vigyázz, Brazíliában Schuminak nem +10 pont, hanem csak +5, mivel negyedikként ért célba, így ott nem nullázott!

can-tah
#48 can-tah 2016. június 28. 10:21  
kimi-sebfan:
Szerencsétlen? Akkor nem az a szerencsétlen,aki még este fél 12 kor is a gépet nyomkodja?Hadd adjak egy tanácsot!Inkább a nődet,vagy a fiúdat(valszeg ez van neked) nyomkodd este,többet ér hidd el!Bár neked lehet egyik sincs!

Csak a te kedvedért megnéztem, és tegnap az utolsó kommentem kemény 10 perccel később keletkezett, mint a tied.
Szóval, ez újfent csak elég nagy öngól volt, barátocskám.

F1890
#47 F1890 2016. június 28. 10:19  

sajnalatos h a szulei nem keszitettek fel arra h bizony neha elverik. a kesobbiekben megfigyelheto h nem volt kepes feldolgozni ezt azt palyafutasa soran ami miatt rosszat huzorr. de a medija es a szurkolok martirra avattak mint fiatal koraban.


06hoz meg annyit h felvolt itt sorolva msc pechjei. akkor en meg sorolom h malajziaban elromlott a tankolo berendezes ezert kurvara megtankoltak alot. anelkul behuzta volna a futamot. olaszban a semmire bintettek. a lengescsiillapitott illegalissa minositettek.

es ha az egesz evet nezzuk msc sajat hibabol is kiesett mint pl ausztralia. monacoban hibazott elfekezte a kanyart amiert megbintettek. ha szandekos volt ha nem benezte es jobban jart volna ha alo indul a polebol o meg 2. 3. helyrol.
abban az evben alonso jobb volt szvsz. a ferrari tobbszor volt urhajo. ja es kinaban elbazilikaztak alonso guminyomasat ha mar a ringes szar taktikat a ferrarira kenjuk h amiatt bukott pontot .

BP05
#46 BP05 2016. június 28. 10:05  
can-tah:
Amúgy komolyan, én sem értem a legkevésbé sem azokat az idiótákat, akik 2006-ból Japánnal jönnek, miközben ezekről "elfelejtkeznek" :D Politikusként jobban megállhatnák az ilyenek a helyüket, hiszen csak arra emlékeztetik a birka népet, amire szeretnék, aztán a nagy többség úgy se jön rá a turpisságra - de mi a fórumon azért emlékszünk, mik történtek pár éve...

Azt előre leszögezném hogy én nyilván jobban ör0Řltem volna ha 06-ban MS nyeri a címet, de Alonso is megérdemelten nyert. Viszont az nagy tévedés ha azt hiszitek hogy egyformán voltak pechesek vagy hogy Alonso volt a balszerencsésebb. Abban egyetértek veled hogy csak a Japán kiesés még nem lett volna elég MS-nek ahhoz hogy VB-t nyerjen, de úgy látok te se emlékszel mindenre mert bár Alonso beleszámítjátok a Magyar és az Olasz pontveszteségeit amivel nincs is baj, de MS nem csak Japánban veszített pontokat önhibán kívül, mert ahogy Alonsonak a Hungaroringen a csapata hibázott azzal hogy rosszul rögzítették a kerekét úgy akkor MS-nél is elsősorban a csapat hibázott azzal hogy hagyták kinn szenvedni és nem hozták ki kereket cserélni Heidfelddel egyszerre, amivel jó eséllyel a végéig elkaphatták volna még Heidfeldet mivel a kiállásakor kb. 1mp-re volt MS-től, de ha mégse sikerült volna akkor is még mindig bejöhetett volna Heidfeld mögött ami azt jelenti hogy ha Alonso meg is nyerte volna a futamot MS min. 5 lehetett volna. Továbbá úgy látom arra sem emlékszel már hogy Malajziában se a 14.-ről indult volna ha nincs a motorcsere, és azért a 4. helyről talán még Button fogható lett volna, de ha Button netán mégse viszont Montoya már simán meglehetett volna hisz a 14.-ről indulva sem volt már távol tőle szóval egy min. 4. helyet itt is hozhatott volna, Brazilba pedig a Q3-ban már nem is tudott mért kört futni mivel elromlott a kocsi, és tekintve hogy a Q2-ben kb. 4 tizeddel verte Massát és hogy 1:10-es időt más nem is futott így min. egy 2. rajthely simán meg lett volna onnan pedig sima futamgyőzelem lett volna ha mást nem akkor csapatutasítással bár nem hinném hogy szükség lett volna rá.

Namost csak a mihez tartás végett ha ez alapján számolgatunk akkor jól látható hogy még óvatos becsléssel is MS-nek az önhibán kívüli pontveszteségekkel ment el a címe.

Alonso:
-Magyart megnyerhette volna vagyis +10 pont
-Olaszban pedig a 3. hely meg lehetett volna ami + 6pont
-Japánban csak második lett volna ha nincs MS kiesése ami -2 pont
-Brazilt pedig ha a problémák nélkül MS behúzta volna akkor Alonso csak a 3. lett volna ami -2 pont
Tehát 134+10+6-2-2=146 pont

MS
-Malajziában ha egy nagyon óvatos becsléssel is számolunk akkor Buttont már nem kapta volna el de Montoyát simán úgyhogy egy az a megszerzett 3 pontjához a 4. hely az +2 pont
-Hungaroringen ha szintén nagyon óvatos becsléssel számolunk is akkor ha a csapat kihívja Heidfellel egyszerre kereket cserélni akkor simán bejöhetett volna min. Hedfeld mögött, ami egy Alonso győzelem esetén egy min. 5. helyet jelentette volna ami a megszerzett 1 pontjához képest még +3 pont
-Törökön meg egy győzelem ment el azon hogy nem hozták ki hamarabb ami +4 pont
-Japán sima győzelem lehetett volna ami +10 pont
-Brazil szintén egy sima győzelem lehetett volna ami szintén +5 pont
Tehát 121+2+3+4+10+5=145

Ahogy láthatod még nagyon óvatos becsléssel számolva is csak 1 pont lenne a különbség, szóval ha már csak vagy a Malájon vagy a Hungaroringen(vagy mindkettőn) nem számolnánk ennyire óvatos becsléssel akkor simán pontelőnnyel nyerhette volna a VB-t.

Utoljára módosítva: 2016. június 28. 11:08

kimi-sebfan
#45 kimi-sebfan 2016. június 28. 08:12  
chapman88:
Mr. "94 óta nézem az F1-et" azt hittem 39 évesen már benő a feje lágya egy embernek! :D

Te meg ki vagy?Nem emlékszem,hogy írtam volna neked!De mivel így távolból te is nagyon raj vagy,úgy érezted,hogy be lehet szólni?

SANI{Ó
#44 SANI{Ó 2016. június 28. 08:04  

nagyon nagyon szerény mint mindig....szerintem lenne az 15 is!
igaz ha levesszük amit "rásegítéssel" szerzett (pl kettős lengéscsillapító, 1x működő rajtszoftver, szélesedő misi gumik,, rekorder ölbepottyanó pontok stb stb), akkor valóban csak 13!

chapman88
#43 chapman88 2016. június 28. 07:03  
kimi-sebfan:
Már megint kezdi! Az eszébe se jut,ha nincs Kimi sok pechje 2005-ben,vagy Schumi motorhibája 2006-ban,akkor akár 0VB-je is lehetne?Nézőpont kérdése!

Mr. "94 óta nézem az F1-et" azt hittem 39 évesen már benő a feje lágya egy embernek! :D

kimi-sebfan
#42 kimi-sebfan 2016. június 28. 07:00  
can-tah:
És ebből szerinted mit ért meg ez a szerencsétlen ? :D

Szerencsétlen?
Akkor nem az a szerencsétlen,aki még este fél 12 kor is a gépet nyomkodja?Hadd adjak egy tanácsot!Inkább a nődet,vagy a fiúdat(valszeg ez van neked) nyomkodd este,többet ér hidd el!Bár neked lehet egyik sincs!

Thibczy
#41 Thibczy 2016. június 28. 00:25  
kimi-sebfan:
Tényleg nem lehet megérteni?Tök mindegy mi volt addig,a motorhiba döntött! Csak úgy,mint 2010-ben is az évad alatt volt Alonak pechje(de inkább mákja),meg volt Vettelnek is pancserkedése.De a végén az elhibázott Ferrari taktika döntött!Ennyi!

Nem, mert ott van a hiba, hogy "tök mindegy mi volt addig".

Szóval ilyen alapon tavaly Rosbergnek kellett volna a bajnoknak lennie, mert "tök mindegy mi volt" az utolsó 2-3 futam előtt.

Zasalamel
#40 Zasalamel 2016. június 27. 23:31  
autopeti:
ezt írtam a hozzászólásomban, amúgy pedig pontosítanék, hogy a kerék volt rosszul rögzítve, nem a gumi.

Arra gondoitam én is, de igaz rosszul fogalmaztam.

autopeti
#39 autopeti 2016. június 27. 23:28  
Zasalamel:
Nem beszélve a 2006 hungaroringi esetről is, amikor rosszul rögzített gumi miatt dobott el laza győzelmet alonso, de gondolom ez se számít kimisebfannak :D

ezt írtam a hozzászólásomban, amúgy pedig pontosítanék, hogy a kerék volt rosszul rögzítve, nem a gumi.

Zasalamel
#38 Zasalamel 2016. június 27. 23:22  
autopeti:
na igen, de egy vb-t nem az utolsó 2-3 verseny eseményei döntenek el, hanem 18-19 verseny összeredménye. Csak az utolsó futamok hibáira jobban odafigyel a közvélemény, míg az első versenyeken bekövetkezett vezetői és műszaki hibák szerepének nagyságát akkor még nem tudjuk eldönteni. Azt pedig ne feledd, hogy ALonsot az FIA botrányosan megbüntette Monzában mondván feltartotta Massát. A Hungaroringen a szerelői vettek el tőle egy győzelmet, és a kínai vereseégre is hatással volt hogy a szerelők elszúrták a keréknyomást (ebben nem vagyok teljesen biztos, Palik közvetített így, az meg olyan 50-50 százalék hogy igaz) Én akkoriban Schumi fan voltam, de el kell ismerni, hogy a monacói húzása Alonsót predesztinálta a VB erkölcsi győztesének.

Nem beszélve a 2006 hungaroringi esetről is, amikor rosszul rögzített gumi miatt dobott el laza győzelmet alonso, de gondolom ez se számít kimisebfannak :D

can-tah
#37 can-tah 2016. június 27. 23:19  
autopeti:
na igen, de egy vb-t nem az utolsó 2-3 verseny eseményei döntenek el, hanem 18-19 verseny összeredménye. Csak az utolsó futamok hibáira jobban odafigyel a közvélemény, míg az első versenyeken bekövetkezett vezetői és műszaki hibák szerepének nagyságát akkor még nem tudjuk eldönteni. Azt pedig ne feledd, hogy ALonsot az FIA botrányosan megbüntette Monzában mondván feltartotta Massát. A Hungaroringen a szerelői vettek el tőle egy győzelmet, és a kínai vereseégre is hatással volt hogy a szerelők elszúrták a keréknyomást (ebben nem vagyok teljesen biztos, Palik közvetített így, az meg olyan 50-50 százalék hogy igaz) Én akkoriban Schumi fan voltam, de el kell ismerni, hogy a monacói húzása Alonsót predesztinálta a VB erkölcsi győztesének.

És ebből szerinted mit ért meg ez a szerencsétlen ? :D

can-tah
#36 can-tah 2016. június 27. 23:18  
kimi-sebfan:
Akkor rosszul emlékeztem.Ezesetben még nagyobb mák volt Alonak a vége!:):):)

Nem nagyobb a mák, ugyanis "Tök mindegy mi volt addig..."
Vagyis a logikád alapján a szuzukai motorhiba egyáltalán nem számított.

autopeti
#35 autopeti 2016. június 27. 23:15  
kimi-sebfan:
Akkor rosszul emlékeztem.Ezesetben még nagyobb mák volt Alonak a vége!:):):)

na igen, de egy vb-t nem az utolsó 2-3 verseny eseményei döntenek el, hanem 18-19 verseny összeredménye. Csak az utolsó futamok hibáira jobban odafigyel a közvélemény, míg az első versenyeken bekövetkezett vezetői és műszaki hibák szerepének nagyságát akkor még nem tudjuk eldönteni. Azt pedig ne feledd, hogy ALonsot az FIA botrányosan megbüntette Monzában mondván feltartotta Massát. A Hungaroringen a szerelői vettek el tőle egy győzelmet, és a kínai vereseégre is hatással volt hogy a szerelők elszúrták a keréknyomást (ebben nem vagyok teljesen biztos, Palik közvetített így, az meg olyan 50-50 százalék hogy igaz)

Én akkoriban Schumi fan voltam, de el kell ismerni, hogy a monacói húzása Alonsót predesztinálta a VB erkölcsi győztesének.

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. június 27. 23:11  
kimi-sebfan:
Akkor rosszul emlékeztem.Ezesetben még nagyobb mák volt Alonak a vége!:):):)

Te neked akkor is mák vb lenne ha +100 pont előnnyel nyert volna Alo... :D

Inkább írd le egyszerűen h utálod mint a sz*r, nem kellenek ezek a kínos belemagyarázások.

Utoljára módosítva: 2016. június 27. 23:12

kimi-sebfan
#33 kimi-sebfan 2016. június 27. 23:09  
autopeti:
KIMI-SEBFAN: Schumacher 2006-ban Brazíliában nem azért indult hátulról, mert rajtbüntetést kapott a meghibásodott motor miatti cseréért, hanem mert a Q2-ben elromlott az üzemanyagszivattyúja. A suzukai motorhiba nem befolyásolta a brazil gp-t, ugyanaz lett volna az utolsó futam eredménye!!!

Akkor rosszul emlékeztem.Ezesetben még nagyobb mák volt Alonak a vége!:):):)

autopeti
#32 autopeti 2016. június 27. 23:05  

KIMI-SEBFAN: Schumacher 2006-ban Brazíliában nem azért indult hátulról, mert rajtbüntetést kapott a meghibásodott motor miatti cseréért, hanem mert a Q2-ben elromlott az üzemanyagszivattyúja. A suzukai motorhiba nem befolyásolta a brazil gp-t, ugyanaz lett volna az utolsó futam eredménye!!!

kimi-sebfan
#31 kimi-sebfan 2016. június 27. 23:02  
Zasalamel:
Értem tehát ha valaki fan, akkor legyen elvakult? Akkor Alonso monzai motor füstöléséhez mit mondasz? Csak mert laza 2 helyet, azaz 8 pontot bukott. Fárasztó? Magadat fárasztod le baromságaiddal. :D

Az elöbb már leírtam albutr-nak az érvem.Röviden egy évad alatt mindíg ide-oda pattan a labda.Ha az ucsó futamon döl el,akkor nem elvetendő szempont a közvetlen előzmény!

Zasalamel
#30 Zasalamel 2016. június 27. 22:56  
kimi-sebfan:
Na jó,ne fàrassz! Szerinted a bünti nélkül,a pole közeléböl indulva nem húzta volna be?Mint állítólagos Ferrari fanként ezt nem feltételezed?Massa is simán behúzta és akkor nem 2. lett volna Alo! Szép estét!

Értem tehát ha valaki fan, akkor legyen elvakult?

Akkor Alonso monzai motor füstöléséhez mit mondasz? Csak mert laza 2 helyet, azaz 8 pontot bukott. Fárasztó? Magadat fárasztod le baromságaiddal. :D

Utoljára módosítva: 2016. június 27. 22:59

kimi-sebfan
#29 kimi-sebfan 2016. június 27. 22:52  
Zasalamel:
Még mindig nem a suzukai motorhiba döntött, hisz 1 ponttal még mindig Alo vb :)

Na jó,ne fàrassz!
Szerinted a bünti nélkül,a pole közeléböl indulva nem húzta volna be?Mint állítólagos Ferrari fanként ezt nem feltételezed?Massa is simán behúzta és akkor nem 2. lett volna Alo!
Szép estét!

Utoljára módosítva: 2016. június 27. 22:56

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában