Alonso szerint nem volt meg a tempó, Button reméli, „csak eltaktikázták”

írta: M4Sport
2016. április 17. 13:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem jöttek be a csapat taktikai húzásai, de Fernando Alonso szerint ma a McLaren-Honda tempója sem volt jó a pontszerzéshez, noha az időmérő után még úgy érezte, végre ott lehet a legjobb tíz között. Jenson Button reméli ez, csak a hibás stratégiai döntések miatt tűnt így.

Bár voltak jó pillanatai a csapatnak, a kínai futam sem marad emlékezetes a McLaren számára, versenyzői ugyanis pont nélkül zártak. Azon túl, hogy a biztonsági autó keresztülhúzta a csapat számításait, Alonso szerint a tempó sem volt jó ahhoz, hogy bekerüljenek a legjobb 10 közé, az eredmény tehát – főleg az időmérős teljesítmény után – mindenképpen csalódást keltő.

„Érdekes volt látni a különböző döntéseket, és a sokszínűséget a rajtrácson. A szurkolók számára biztosan szórakoztató volt a dolog, mi viszont néha eléggé nehezen tudtuk értelmezni, hiszen sok volt az eltérő stratégia” – kezdte a spanyol, majd saját taktikájáról is szólt. „Mi két kiállást választottunk, míg a többiek hármat. Ez most nem segítette a csapatot; általában ilyenkor próbálod megúszni a 26 másodpercet, amit egy csere igénybe vesz, a biztonsági autó miatt a többiek nem veszítették el ezt az időt, hiszen a mezőny ismét összerázódott. Ma azonban egyébként sem volt meg a tempónk a pontszerzéshez. Kár érte; talán egy kicsivel többet vártunk. Fejlődnünk kell a következő versenyig!”

Ahogyan a spanyol is említett, a biztonsági autó elvette stratégiai előnyüket, ám érzése szerint „normál esetben” sem tudtak volna bekerülni a legjobb 10 közé. „Való igaz, hogy nem segített rajtunk, de mint mondtam, egyébként sem voltunk elég gyorsak. Most ki kell elemeznünk, mi történt ezen a futamon, és min tudunk javítani. Legalább megtudhatjuk, melyek az autó erőssége, és gyengéi. Számomra hasznos volt a verseny, mert a teszteken nem tudtunk ennyi kört menni, Ausztráliában a baleset hátráltatott, Bahreinben pedig nem indulhattam. Hasznos információkat gyűjtöttünk, mert először mehettünk ilyen sokat” – zárta gondolatát.

Maga a futam Jenson Button szerint is élvezetes volt, igaz, azt ő sem jelentené ki, hogy a McLaren is annyira szórakoztatónak tartotta, mint a nézők. „Élvezetes volt… az első etapig” – kezdte kissé csalódottan. „A rajtnál elég sok helyet nyertünk, ha minden igaz ott voltam a legjobb 10 között. Jó kis előzéseket hajtottunk végre, és a tempónk is jó volt, a biztonsági autó után azonban a közepes keverékeket tettük fel. Nem vagyok biztos abban, hogy ez volt a helyes döntés” – folytatta 2009 bajnoka, aki a spanyolhoz hasonlóan sok időt veszített a legkeményebb abroncsokon.

Button egyetért csapattársával abban, hogy a McLaren-Honda tempója Kínában nem volt elég jó a pontszerzéshez, viszont reméli, ez csak a hibás stratégiai döntések miatt tűnik így. „Minden a lágyabb abroncsokon volt, szóval nehéz helyzetben volt, eléggé nehéz helyzetben. Nagyon remélem, hogy csak rossz döntést hoztunk a közepes abronccsal, mert ha nem, akkor az azt jelenti, hogy nem elég jó a tempónk a pontszerzéshez. Semmi mással nem volt most probléma, szóval nagyon remélem, hogy csak rosszul döntöttünk” – nyomatékosította.

Oszd meg!

26 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Safrane2.5
#26 Safrane2.5 2016. április 18. 10:19  
Dobi83:
Jelenleg kb egy szinten van a Renault-val, de nem a Honda-hoz hanem Merci illetve Ferrarihoz képest gondoltam a "gyengébb" jelzőt és arra próbáltam rávilágítani, hogy egy ütős kasztni sok mindent tud ellensúlyozni. Nézd meg a gyári Renault és Red Bull közötti különbséget "ugyanazzal" a motorral. Ezek alapján nagyon messze van a McLaren kasztni.

Egyetértek veled,de szerintem helyesebben fogalmazva : Szar kaszni - szar gyenge motor = 0 pont. :(

Dobi83
#25 Dobi83 2016. április 18. 08:17  
HannaLill:
Honnan veszed hogy a Renault motor gyengébb mint a Honda?

Jelenleg kb egy szinten van a Renault-val, de nem a Honda-hoz hanem Merci illetve Ferrarihoz képest gondoltam a "gyengébb" jelzőt és arra próbáltam rávilágítani, hogy egy ütős kasztni sok mindent tud ellensúlyozni. Nézd meg a gyári Renault és Red Bull közötti különbséget "ugyanazzal" a motorral. Ezek alapján nagyon messze van a McLaren kasztni.

Zasalamel
#24 Zasalamel 2016. április 17. 22:21  
Osvát:
A legszomorúbb az egészben, hogy - szerintem - itt van nekünk a Forma 1 történetének valaha volt legerősebb mezőnye, erre ennek a rettenetesen szervezett csapatnak hála van 2 világbajnok a mezőnyben akik a mezőny pofozózsákjai lettek és egészen egyszerűen semmi esélyük megmutatni a tudásukat, se esőben, se szárazon, úgy egyáltalán semmilyen körülmények között sem. Nincs az a kaotikus futam ami ellensúlyozhatná ezt a technikai lemaradást és gyenge vezetőséget. Őszintén szólva fel sem tudom fogni hogyan lehetne napjainkban sikeresen felvenni a kesztyűt pl a Mercedes vagy Ferrari szervezeti sturktúrájával (ahol ha jól tudom autó-motor gyártása integráltan történik, tán fizikailag is egy helyen) egy Mclaren-Honda féle megközelítéssel, ahol nem csak 2 teljesen eltérő kultúra az akadály, hanem hogy térben és időben is totál különböző helyen operál a motor és a többi részleg. Már csak belegondolva, ha Wokingban valami felvetődik, kit hívnak fel a Hondánál, az éjjeli műszakos portást?? Nyilván semmi belelátásom és elképzeni sem tudom pontosan hogyan működik de már csak az időeltolódás sok hétköznapi problémát vethet fel, nem beszélve a mára abszolút elavult japán kultúráról. Mint a gazdaságilag elveszett évtizedeik is mutatják, még ha szuper fejlettek is...

Véleményem szerint ha jó a konstrukció és a motor is, akkor mégcsak nem is kell h teljesen passzoljon a kettő egymáshoz, elég visszaemlékezni a brawn gp-re, vagy a RB-ra.....

Csak valahogy képtelenek a japcsik egy normális motort összerakni (de más szériákban sem), továbbá a meki se túlzottan áll a helyzet magaslatán a koncepció terén.

A japánok rendesen visszaestek a technikai sportban.

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 22:22

Osvát
#23 Osvát 2016. április 17. 21:04  

A legszomorúbb az egészben, hogy - szerintem - itt van nekünk a Forma 1 történetének valaha volt legerősebb mezőnye, erre ennek a rettenetesen szervezett csapatnak hála van 2 világbajnok a mezőnyben akik a mezőny pofozózsákjai lettek és egészen egyszerűen semmi esélyük megmutatni a tudásukat, se esőben, se szárazon, úgy egyáltalán semmilyen körülmények között sem. Nincs az a kaotikus futam ami ellensúlyozhatná ezt a technikai lemaradást és gyenge vezetőséget.
Őszintén szólva fel sem tudom fogni hogyan lehetne napjainkban sikeresen felvenni a kesztyűt pl a Mercedes vagy Ferrari szervezeti sturktúrájával (ahol ha jól tudom autó-motor gyártása integráltan történik, tán fizikailag is egy helyen) egy Mclaren-Honda féle megközelítéssel, ahol nem csak 2 teljesen eltérő kultúra az akadály, hanem hogy térben és időben is totál különböző helyen operál a motor és a többi részleg. Már csak belegondolva, ha Wokingban valami felvetődik, kit hívnak fel a Hondánál, az éjjeli műszakos portást?? Nyilván semmi belelátásom és elképzeni sem tudom pontosan hogyan működik de már csak az időeltolódás sok hétköznapi problémát vethet fel, nem beszélve a mára abszolút elavult japán kultúráról. Mint a gazdaságilag elveszett évtizedeik is mutatják, még ha szuper fejlettek is...

HannaLill
#22 HannaLill 2016. április 17. 20:49  
Dobi83:
A motorra való mutogatás helyett ideje lenne a Mclarennek a kasztnin dolgozni. Tanulhatnának a Red Bull-tól, hogy kell egy gyengébb motorral tisztességes eredményeket elérni.

Honnan veszed hogy a Renault motor gyengébb mint a Honda?

bandita
#21 bandita 2016. április 17. 20:42  

két pancser már nem tudja mit nyilatkozzon :) jöhet vissza a kis kezdő majd ő hoz pontokat

Wili
#20 Wili 2016. április 17. 20:29  
Thibczy:
A Ferrari meg a Merci elhalászta a szakembereiket, amiket azóta se sikerült pótolni, hogy miért azt nem tudom. A kasztninál szerintem az van, hogy el akarták kerülni a tavalyi blamát, így valamivel konzervatívabb utat választottak, és kevésbé feszegették a határokat. Szocsiban többet várok tőlük, itt tavaly is egy viszonylag jó futamuk volt, illetve a derékszögű kanyarok talán jobban fekszenek az autónak, mint az itteni sok gyors és elnyújtott kanyar.

Igen, elég sok kulcsfontosságú szakembert vesztettek az utóbbi időben, míg ők alig tudtak pár neves szakit magukhoz csábítani. Emellett nem véletlen, hogy még mindig nincs névadó szponzoruk. Dennis kivárt, mert azt hitte a Vodafone szakítás utáni kisebb hullámvölgyön hamar túllesznek, de az egész visszafele sült el. Most már annyi pénzt egyetlen cég sem akar fizetni ilyen teljesítményért (és TV-s adásidőért), amit ma a McLaren fel tud mutatni. Így visszagondolva ott ment el az egész nagyon rossz irányba, amikor a 2012-es baromi jó év végi autót totál szétbarmolták és teljesen új szemlélet alapján újat építettek... Na onnantól kezdve nem volt visszaút, hibát hibára halmoztak és egyik autójuk sem sikerült túl ütősre. Tavalyi mélypont után talán van némi fény az alagút végén, de valóban radikális szerkezeti átalakítás kellene a vezetőségben és a mérnöki gárdában, különben nagyon sokáig a középmezőnyben lesznek még.

Thibczy
#19 Thibczy 2016. április 17. 19:47  
Zasalamel:
Igazából erről beszéltem tavaly is, hogy 2013-ban történt valami a mekinél ugyanis merci motorral sem voltak versenyképesek. Valszeg idén se 100 % a honda motornak köszönhető, a konstrukció terén sincs minden rendben szvsz. Viszont az utolsó pontszerző helyeket eltudták volna csípni, csak elbarmolták ezzel a mediumos taktikával.

A Ferrari meg a Merci elhalászta a szakembereiket, amiket azóta se sikerült pótolni, hogy miért azt nem tudom. A kasztninál szerintem az van, hogy el akarták kerülni a tavalyi blamát, így valamivel konzervatívabb utat választottak, és kevésbé feszegették a határokat.

Szocsiban többet várok tőlük, itt tavaly is egy viszonylag jó futamuk volt, illetve a derékszögű kanyarok talán jobban fekszenek az autónak, mint az itteni sok gyors és elnyújtott kanyar.

trialboj
#18 trialboj 2016. április 17. 19:36  

Azért többen mondták hogy ez egy olyan pálya ahol kell a motor erő, szóval elég fura hogy pont itt akartak bizonyítani. Én szeretném azt hinni hogy nem ezen futam eredménye alapján kell belőni az idei erősorrendet, mert ha igen, akkor kb ott vannak mit tavaly, csak most végig tudnak menni, de ugyanúgy nem kapnak érte sem pontot sem különösebb dicséretet.

Zasalamel
#17 Zasalamel 2016. április 17. 19:06  
GreenHonda:
Azt is tegyük hozzá, hogy most nem esett ki senki, ami kb szökőévente van, ha kiestek volna 4-5-an és vannak pontok akkor kicsit más lenne a felfogás De amit észreveszek, itt hiába a Honda motor szidása, tegyük fel olyan erős lenne, mint a Mercedes motorja, akkor is csak dobogókat tudnának szerezni, azt is inkább jobb napokon. Valami nagyon elromlott a McLarennél, és nem látom, milyen átszervezésekbe kezdtek volna, mert ahogy mondtam, nem csak a motor gyenge

Igazából erről beszéltem tavaly is, hogy 2013-ban történt valami a mekinél ugyanis merci motorral sem voltak versenyképesek. Valszeg idén se 100 % a honda motornak köszönhető, a konstrukció terén sincs minden rendben szvsz.

Viszont az utolsó pontszerző helyeket eltudták volna csípni, csak elbarmolták ezzel a mediumos taktikával.

GreenHonda
#16 GreenHonda 2016. április 17. 17:43  

Azt is tegyük hozzá, hogy most nem esett ki senki, ami kb szökőévente van, ha kiestek volna 4-5-an és vannak pontok akkor kicsit más lenne a felfogás

De amit észreveszek, itt hiába a Honda motor szidása, tegyük fel olyan erős lenne, mint a Mercedes motorja, akkor is csak dobogókat tudnának szerezni, azt is inkább jobb napokon. Valami nagyon elromlott a McLarennél, és nem látom, milyen átszervezésekbe kezdtek volna, mert ahogy mondtam, nem csak a motor gyenge

Wili
#15 Wili 2016. április 17. 17:36  
Dobi83:
A motorra való mutogatás helyett ideje lenne a Mclarennek a kasztnin dolgozni. Tanulhatnának a Red Bull-tól, hogy kell egy gyengébb motorral tisztességes eredményeket elérni.

Nem egy világverő kasztni, de biztos, hogy nem emiatt van ekkora hátrányuk az egyenesekben... A Renault motor idén sokat fejlődött, az RB kasztnija pedig tényleg a legjobbak között van. De hogy a Mekinek nem a kasztni a legfőbb problémája, az szinte 100%. Egyszerűen lehetetlen azt a 2 év lemaradást behozni és ezen semmit nem fog segíteni, ha jövőre új szabályok lesznek érvényben. A fejlesztési időt még sok pénzzel sem lehet egyensúlyozni, főleg ilyen fafejű, maradi japán gondolkodásmóddal...

Safrane2.5
#14 Safrane2.5 2016. április 17. 17:28  

Szerintem ha más gumitaktikát választottak volna Alonsonál,akkor előrébb végzett volna,de mondom "szerintem".... de ami biztos , a motor is gyengusz és a kaszni is! Ez nem elég ,sajnos ilyen pályákon mint a mai ,ami erőt és sebességet kíván,itt látszik hogy van még hova fejlődni.... De,legalább látszik a fény az alagút végén,már ez is valami. Végig ment mind a 2 autó , csatáztak, erőből már kezdik oda tenni magukat,és senki nem esett ki előlük,tehát fejlődés van és látszik is, de sajna kevés! De,ha fejben is ott lesznek a mérnökök akkor év végére jó lesz a kocsi az 5-6 helyekre....

Lewisthebest
#13 Lewisthebest 2016. április 17. 16:39  
ann23:
Na ja, de ez a McLaren nem arra hivatott, h a 3. helyet tudja tartani. :D Aztán 5.-ről visszaesett 17.-nek, és küzdhetett a fehér gumin, mint disznó a jégen.

Szerintem már gyengébb helyen állt az 5.-nél amikor cseréltek, ha azt tudja tartani akkor nem hiszem, hogy annyira kapkodtak volna hiszen az most kb egy csodával ér fel a Mclarennél :D De majd megnézem, ha feltöltik végre ide a verseny összes köridejét: http://en.mclarenf-1.com/

Dobi83
#12 Dobi83 2016. április 17. 16:12  

A motorra való mutogatás helyett ideje lenne a Mclarennek a kasztnin dolgozni. Tanulhatnának a Red Bull-tól, hogy kell egy gyengébb motorral tisztességes eredményeket elérni.

Masters_Of_Hardcore
#11 Masters_Of_Hardcore 2016. április 17. 15:51  
Lundgren:
Az egyetlen potitívum, hogy legalább már végig bírnak menni technikai hiba nélkül. Az szerintem mindent elmond, hogy 3 futam alatt 1 pontot bírtak szerezni, azt is a beugró tartalékpilóta révén. Ez egy történelmi csapatnak, kizárólagos gyári támogatással, 2 vb pilótával egyszerűen minősíthetetlen.

És azt is csak Vettel kiesésével!

velorex
#10 velorex 2016. április 17. 15:34  

Ez a mai teljesítmény a McLaren-Honda valós erejét -/gyengeségét/ mutatta. Az előző futamokat követő, a nem valós, az elszalasztott lehetőségének sirámait, lőzungjait a kínai futam eredménye annullálta , miszerint a McLaren-Honda önerőből nem képes a pontszerzésre.
Nekem ez nem volt meglepetés, mert az újonc pontszerzése is csak a vak véletlen műve volt a bahreini futamon. A kínai futam eltérő taktikán való teljesítése is bizonyítja azt, hogy ez a McLaren-Honda irtózatosan gyenge annak ellenére, hogy fejlődést mutat. Nem is értem miért kell Alonsonak is beállni a lufi fújók sorába , amikor ennek az elvárásoknak köze sincs a valósághoz.

ann23
#9 ann23 2016. április 17. 14:38  
Lewisthebest:
Szerintem meg nem szívták meg. Azzal, hogy gyakorlatilag a 2. körben mindenki berohant a boxba és rakták fel a lágyat szinte azonos gumin voltak Alonsoval tehát a 4. helye az neki valós pozíció volt. Szóval innentől kezdve "csak" tartani kellett volna azt ami az ölébe hullott, de ez az ami nem ment. Kb 10 kör után már a top 10 végén volt Alonso megelőzte Kvyat, a Williamsek, Vettel, Force Indiák és utána hívták be ha jól emlékszem a közepesre mert gondolom ezek után, hogy látták, hogy megint csak mozgó sikánként üzemelnek a pályán próbáltak eltérni a többiek stratégiájától hátha mákjuk lesz vele és így valahogy bent maradnak a top 10-ben. A Haasnak meg valóban mákja volt Melbourneben, de ők legalább azt kitudták használni. Bahreinben meg erőből lett Grosjean 5. szóval ott megerősítették, hogy nem csak a lepattanókra tudnak menni hanem maguktól is betudnak kerülni a top 10-be. Itt most elállíthattak valamit mint pl tavaly Szingapúrban a Mercedes mert Grosjean is végig azt mondta, hogy az autó borzalmas, Bahreinben meg ez volt a legjobb amit életében vezetett.

Na ja, de ez a McLaren nem arra hivatott, h a 3. helyet tudja tartani. :D Aztán 5.-ről visszaesett 17.-nek, és küzdhetett a fehér gumin, mint disznó a jégen.

Lewisthebest
#8 Lewisthebest 2016. április 17. 14:10  
ann23:
Pont elmondja ő is, hogy a SC-ral szívta meg, hiszen így mindenki bónuszként cserélhetett előtte, így az eggyel kevesebb kiállásos taktika innentől abszolút bukó volt. Ráadásul mindig lassabb gumi volt rajta. Előtte mögötte pirossal rajtoltak, neki sárgával kellett, ez már hátrányosan érintette. Aztán meg a 2x feltett fehér totál értelmetlen volt. Lehet, h lassabbak voltak, de h a gumiválasztással még rosszabb helyzetbe hozták magukat, az is biztos. Ahelyett, h kapott volna pirosat és kicsit nagyobb eséllyel vehetett volna részt a rajtban és a csatákban, megint csak azt láttuk, h folyton előzik le a gyorsabb és frissebb gumikkal. Ha tegnap nem szívják meg a Q2-ben, ma teljesen más versenyt is futhattak volna, így csak maradt a próba-szerencse esete. Azért a Haas megevett a szezon elején egy jó nagy adag mákos tésztát is...

Szerintem meg nem szívták meg. Azzal, hogy gyakorlatilag a 2. körben mindenki berohant a boxba és rakták fel a lágyat szinte azonos gumin voltak Alonsoval tehát a 4. helye az neki valós pozíció volt. Szóval innentől kezdve "csak" tartani kellett volna azt ami az ölébe hullott, de ez az ami nem ment. Kb 10 kör után már a top 10 végén volt Alonso megelőzte Kvyat, a Williamsek, Vettel, Force Indiák és utána hívták be ha jól emlékszem a közepesre mert gondolom ezek után, hogy látták, hogy megint csak mozgó sikánként üzemelnek a pályán próbáltak eltérni a többiek stratégiájától hátha mákjuk lesz vele és így valahogy bent maradnak a top 10-ben. A Haasnak meg valóban mákja volt Melbourneben, de ők legalább azt kitudták használni. Bahreinben meg erőből lett Grosjean 5. szóval ott megerősítették, hogy nem csak a lepattanókra tudnak menni hanem maguktól is betudnak kerülni a top 10-be. Itt most elállíthattak valamit mint pl tavaly Szingapúrban a Mercedes mert Grosjean is végig azt mondta, hogy az autó borzalmas, Bahreinben meg ez volt a legjobb amit életében vezetett.

Wili
#7 Wili 2016. április 17. 14:02  

Nekem úgy tűnt, hogy az egyenesekben még mindig sokat veszítenek a többiekhez képest, ami nagy valószínűséggel még mindig az energiavisszanyerő renszer gyengesége. Szimplán 2 évnyi hátrányban vannak, amit nem hiszem, hogy a jelenlegi szabályrendszerben valaha is le lehet dolgozni, főleg ezzel a japán "nem kérünk külső segítséget, megoldjuk házon belül" mentalitással. Fel kéne fogni végre, hogy ez már nem a 90-es évek. A Meki is nagyon sokat hibázik, ez tény, de a motor még mindig nagyon gyenge...

HannaLill
#6 HannaLill 2016. április 17. 13:59  

Honda motor gyenge mint a lepkefing.
Bulliétől meg mit várnak Ő is gyenge mint a lepkefing, Ross Brawn-t kellene megszerezni minél előbb!!!!

ann23
#5 ann23 2016. április 17. 13:59  
Lewisthebest:
Szerintem taktikától függetlenül nem volt tempójuk. Alonsonak k*rva jól jött ki az SC fázis 4. helyre került úgy, hogy kb volt 2 db kör a gumijaiban és légüres térben autózhatott mert előtte csak gyorsabb autók voltak aztán szépen lassan átlépte mindenki. Ez meg mindenképpen csalódást keltő ha azt nézzük, hogy tegnap beakartak kerülni a Q3-ba és Button szerint ez a legjobb Mclaren 2012-óta. Egyelőre biztosan előttük van a Merci, Ferka, RB, TR, Williams és, ha csak ezeket vesszük akkor már legjobb esetben is csak 11. 12.-ek lehetnek ha a jobb autók nem esnek ki. De igazából simán előttük van a Haas is persze ezen a hétvégén elcsesztek valamit, de eddig 3-ból 2 alakalommal könnyedén verték a Mekit.

Pont elmondja ő is, hogy a SC-ral szívta meg, hiszen így mindenki bónuszként cserélhetett előtte, így az eggyel kevesebb kiállásos taktika innentől abszolút bukó volt. Ráadásul mindig lassabb gumi volt rajta. Előtte mögötte pirossal rajtoltak, neki sárgával kellett, ez már hátrányosan érintette. Aztán meg a 2x feltett fehér totál értelmetlen volt. Lehet, h lassabbak voltak, de h a gumiválasztással még rosszabb helyzetbe hozták magukat, az is biztos. Ahelyett, h kapott volna pirosat és kicsit nagyobb eséllyel vehetett volna részt a rajtban és a csatákban, megint csak azt láttuk, h folyton előzik le a gyorsabb és frissebb gumikkal.
Ha tegnap nem szívják meg a Q2-ben, ma teljesen más versenyt is futhattak volna, így csak maradt a próba-szerencse esete.

Azért a Haas megevett a szezon elején egy jó nagy adag mákos tésztát is...

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. április 17. 13:47  

Szerintem taktikától függetlenül nem volt tempójuk. Alonsonak k*rva jól jött ki az SC fázis 4. helyre került úgy, hogy kb volt 2 db kör a gumijaiban és légüres térben autózhatott mert előtte csak gyorsabb autók voltak aztán szépen lassan átlépte mindenki. Ez meg mindenképpen csalódást keltő ha azt nézzük, hogy tegnap beakartak kerülni a Q3-ba és Button szerint ez a legjobb Mclaren 2012-óta. Egyelőre biztosan előttük van a Merci, Ferka, RB, TR, Williams és, ha csak ezeket vesszük akkor már legjobb esetben is csak 11. 12.-ek lehetnek ha a jobb autók nem esnek ki. De igazából simán előttük van a Haas is persze ezen a hétvégén elcsesztek valamit, de eddig 3-ból 2 alakalommal könnyedén verték a Mekit.

Utoljára módosítva: 2016. április 17. 13:47

Lundgren
#3 Lundgren 2016. április 17. 13:44  

Az egyetlen potitívum, hogy legalább már végig bírnak menni technikai hiba nélkül. Az szerintem mindent elmond, hogy 3 futam alatt 1 pontot bírtak szerezni, azt is a beugró tartalékpilóta révén. Ez egy történelmi csapatnak, kizárólagos gyári támogatással, 2 vb pilótával egyszerűen minősíthetetlen.

Tasi-r
#2 Tasi-r 2016. április 17. 13:33  

egyértelmű taktiaki hiba volt! és pont Szomabton írtam hogy Mclaren veeztőség egy NULLA lehet (még ) a Hondára fogni mindent de lassan jól látszik hogy a Honda zárkozik fel ,de Mc vezetők folyamat hibáznak ... Az meg hogy 3,3-4 Mp alatt cserélünk kereket az botrány már mindenki 2,6 ot nyom...

vandr
#1 vandr 2016. április 17. 13:22  

Ez aztán a fejlődés. Év végére talán meglesz egy gyenge 2002-es BAR-Honda szint.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást