Alonso: Szomorú, hogy egy Manorral küzdünk

írta: M4Sport
2016. szeptember 04. 12:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso kissé szomorúnak találja, hogy Monzában a Manorokkal kell harcolniuk. A kiscsapat a megszokottnál előrébb a rajtrácson – de vajon lesz esélyük az újabb pontszerzésre?

McLaren-szendvicsbe került Pascal Wehrlein. A német versenyző szombaton idei második legjobb időmérő edzését futva a 13. rajtkockát szerezte meg, s ezzel Fernando Alonso mögül, de Jenson Button elől vághat neki a délutáni versenynek.

Miután a wokingi istálló nagyot fejlődött 2015-höz képest, kettejük tavalyról már ismerős csatája nem megszokott mostanság. Fernando Alonsót ezért egy kissé zavarja. „Nagyon gyorsak voltak Spában is, és most itt is ez a helyzet. Kicsit szomorú ez, ha arra gondolunk, hogy mi a McLaren-Honda vagyunk és egy Manorral kell harcolnunk. De ez most az ő lehetőségük. Szingapúrban több hellyel mögöttünk lesznek, ezt biztosra veszem” – fogalmazott a kétszeres bajnok.

Alonsóék előre tudták, nehéz dolguk lesz Monzában a motorjuk miatt. A spanyol még így is jobbnak érzi tempójukat, mint előzetesen várták. „Pénteken valamiért jól teljesítettünk, szombaton viszont visszatértünk a valóságba a harmadik edzésen elért 17. hellyel. Ez volt a realitás. Aztán a Q1-ben nehéz volt, de utána a Q2-ben jó kört raktunk össze, és ezzel elégedettek lehetünk.”

Panaszra épp a Manornak sem lehet oka. Pascal Wehrlein Ausztriában érte el idei legjobb rajthelyezését, és akkor végül pontot tudott szerezni a 12. helyről. Reményei szerint ezúttal is lesz erre esélye, bár tudja, hogy a legjobb 10-be kerüléshez nemcsak a McLarent kellene legyőzniük, jó adag szerencsére is szükségük lesz. „A többiek úgy vehetnek vissza a leszorítóerőből, hogy ez nem bontja meg az autó egyensúlyát. Nálunk ez nem ilyen egyszerű” – utalt arra, hogy a szabadedzéseken nem bántak túl jól a gumikkal a sok csúszkálás miatt.

Azóta javítottak beállításaikon, amely az erős időmérős eredményhez vezetett. „Jobbnak éreztem az autót, de összességében ez egy nehéz hétvége számunkra. Boldog vagyok az időmérős eredménnyel. Reálisan szemlélve saját erőből nem lehetünk pontszerzők. Nem vagyok biztos benne, hogy a McLarennél gyorsabbak vagyunk a hosszú etapokon. Sőt, a Toro Rossók ellen is nehéz dolgunk lesz. Jó autójuk van. De természetesen nyomni fogom. Ha elöl történik valami, akkor jó helyzetbe kerülhetünk” – tekintett előre az újonc.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#3 f1m12 2016. szeptember 04. 17:35  

vigasztalja az atudat, h mostantól a legjobb öt helyezésekért, jövőre meg a futamgyőzelmekért mehetnek

fist1
#2 fist1 2016. szeptember 04. 16:58  
vandr:
Kellett ide igazolnia. Ráadásul még csak nem is árult zsákbamacskát a McLaren. 14-ben a legjobb motorral sem voltak sehol.

Na igen, valószínűleg most is valahol a középmezőny elején lennének, szerintem a Ferrari és RB mögött.

vandr
#1 vandr 2016. szeptember 04. 12:47  

Kellett ide igazolnia. Ráadásul még csak nem is árult zsákbamacskát a McLaren. 14-ben a legjobb motorral sem voltak sehol.

HairHungary