Alonso: Tavaly éretlenek voltunk

írta: M4Sport
2016. július 08. 12:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso szerint a Honda idén sokkal logikusabban áll a Forma–1-es szerepvállaláshoz köszönhetően az év elején végrehajtott szerkezeti átalakításoknak. A spanyol úgy érzi, tavaly, a visszatérés évében még kissé éretlen volt a projekt.

A kiábrándító 2015-ös év után Haszegava Juszuke vette át a Honda F1-es részlegének felügyeletét az optimista kijelentései miatt sokat kritizált Arai Jaszuhiszától. A japánoknak idén sikerült előrelépniük: a McLaren pilótái többször ott voltak már a Q3-ban és egyre gyakrabban tűnnek fel a pontszerzők között. Alonso szerint ez annak is köszönhető, hogy maga a projekt is értebbé vált.

„Azt hiszem, most minden sokkal logikusabb” – mondta a kétszeres világbajnok Silverstone-ban, ahol a Honda ismét új fejlesztéseket vet be. „Most sokkal jobban hasonlítunk egy versenycsapathoz. Minden egység 100 százalékosan üzemel, és a Hondan főhadiszállásán is többen dolgoznak. Eddig három erőforrást használtunk el a szezon során, ami egy kissé meglepő” – utalt arra, hogy a teljesítmény mellett a megbízhatóság is javult a 2015-ös évad vége óta.

„Határozottan úgy tűnik, hogy most minden logikusabb; sokkal inkább készen állunk a kihívásokra. Tavaly még éretlen volt a projekt. Most sokkal optimistább vagyok, de tudom, hogy még így is hosszú utat kell megtennünk. Megbízhatóság tekintetében többé-kevésbé a riválisok szintjén vagyunk, ha az energiafelhasználást nézzük, akkor talán a legjobb csapat szintjén, viszont ha a teljesítményt, akkor még mindig le vagyunk maradva. Ezen még keményen kell dolgoznunk” – magyarázta.

Alonso a Honda legújabb fejlesztésétől (elsősorban a belső égésű motoron változtatta, hogy javítsanak az erőforrás teljesítményén) is előrelépést vár. „Igen, egyértelmű javulást várok a motorral kapcsolatban. Az autó nagyjából olyan lesz, mint Ausztriában volt, a pálya karaktere azonban kedvezőbb lehet a csapat számára, szóval remélhetőleg jobban teljesítünk majd, és ismét a pontszerzők között lehetek, amire Monaco óta nem volt példa. Azerbajdzsánban és Ausztriában nem volt szerencsénk, de elkövettünk pár hibát is. Remélem, most változik a helyzet” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HannaLill
#2 HannaLill 2016. július 08. 13:03  

Eddig három erőforrást használtunk el a szezon során, - Hamilton már az 5.-et használja de legalább a VB címért megy
Minden futamra mindenből újat betenni maxra feltekerni és tövig nyomni neki = állva kell meghalni!!!!!

HannaLill
#1 HannaLill 2016. július 08. 13:01  

Tavaly éretlenek és lassúak az idén már csak lassúak:)FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája