„Alonso tavaly is remek példát mutatott”

írta: M4Sport
2016. január 20. 18:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Példaértékű volt Fernando Alonso tavalyi szezonja, hiszen érdekes volt megfigyelni, hogyan viselkedik a kétszeres világbajnok egy olyan nehéz helyzetben, amilyenbe ő került a McLaren-Hondánál – jelentette ki Carlos Sainz.

A fiatal spanyol hét alkalommal szerzett pontot első Forma-1-es szezonjában, amire a meggyőző eredmények ellenére is balszerencsés évadként fog visszaemlékezni, hiszen hétszer esett ki műszaki hiba miatt, számos egységet veszítve ezzel. Alonso szezonja még keményebb volt, ő ugyanis csupán kétszer került be a legjobb tíz közé, miközben rengeteg problémával kellett szembenéznie, a honfitárs azonban így is példaértékűnek tartja a kétszeres bajnok évét.

„Ő egy nagyszerű példakép” – mondta a Toro Rosso versenyzője az Autosportnak, amikor Alonso nehéz szezonjáról kérdezték. „A pályafutása most elérkezett egy nehéz ponthoz, szóval érdekes volt megfigyelni, miként reagál erre, hogyan őrzi meg a lelkesedését és barátkozik meg a történtekkel. Tényleg nagyon érdekes volt odafigyelni ezekre a dolgokra és tanulni belőlük; a tavalyi év egyébként is csak a tanulásról szólt” – folytatja.

„Nincs szükség arra, hogy Fernando tanácsokat adjon nekem, hiszen folyamatosan figyelem őt. Nem jön oda hozzám és mondja, mivel próbálkozzak, vagy mit vegyek fontolóra. Egészen egyszerűen csak beszélgetünk egymással a versenyzői parádék alkalmával, vagy bárhol a paddockban; ahogyan azt bárki láthatta. Így is tanulhatok tőle! Olyan ez, mintha egy tükör lenne, amiben magadat látod” – magyarázza, amikor kettejük baráti kapcsolatára terelődik a szó.

Sainz debütáló szezonjáról is beszélt, melyben a sokat emlegetett problémák miatt nem bírt annyi világbajnoki egységet gyűjteni, amennyit szeretett volna. Csapattársa, Max Verstappen eközben harcban volt a legjobb 10 közé kerülésért, sőt a szezon során rengeteg dicséretet kapott a szakértőktől és a már visszavonult versenyzőktől. Egyes vélemények szerint a fiatal holland márkatársát is háttérbe szorította, Sainz azonban nem aggódik a folytatás miatt, hiszen főnökei látták, hogyan teljesít és tudják, mire képes egy Forma-1-es autó volánja mögött.

„Rossz látni, hogy az érdemeltnél kevesebb pont kerül a neved mellé. Azok az emberek azokban, akik számítanak – a Red Bull és a Toro Rosso dolgozói – tudják mennyit szerezhettem volna, hiszen elvégezték a számításokat. Azt hiszem, sokan meglepődnének, ha tudnák, mennyi pontom lehetett volna a megbízhatósági problémák nélkül. Láttam a számításokat, és ezek alapján sokkal jobb pozícióban végezhettem volna; persze, sosem tudhatod… Meg kell barátkoznod a helyzettel, hiszen ebben a sportban néha nem rajtad múlnak a dolgok. Remélem, 2016-ban megoldódnak ezek a gondok, és jobb eredményeket szerezhetünk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. január 20. 19:39  

igen, nem rajtad múlnak a dolgok sokszor, de ez másokkal is így van. sokan szerezhettek volna több pontot, minden évben
kár ezen siránkozni. más példák után is nézhetne ez az ifjú titán

albutr
#1 albutr 2016. január 20. 19:00  

remélem hogy idén Alonsonak a jóból is kijut.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”