„Alonso többet érdemel”

írta: M4Sport
2016. április 08. 10:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi rivális, David Coulthard elismerően nyilatkozott Fernando Alonsóról, aki véleménye szerint megérdemel még egy világbajnok címet – ő legalábbis szeretné látni, ahogy a spanyol harmadszor is magasba emelni a bajnoki trófeát.

Alaposan felkavarta az állóvizet a Sky Sports munkatársaként dolgozó Johnny Herbert, aki Bahreinben kijelentette, a futamot bordasérülés miatt kihagyó Fernando Alonsónak vissza sem kellene ülnie autójába, hiszen már túljutott a csúcson, jelenlegi hozzáállása pedig arra enged következtetni, hogy többé már nem lesz világbajnok. A korábbi F1-es pilótát maga Alonso is kiosztotta a hétvége során, véleményével pedig a napokban többen szembeszálltak.

Egyikük a szintén televíziós szakértőként dolgozó David Coulthard; a skót nem ért egyet azzal, hogy a McLaren-Honda pilótájának már most szögre kellene akasztania a bukósisakot, hiszen még mindig a legnagyobbak közé sorolja, noha 2015 óta a dobogós helyezésekért sem harcolhat (persze ez legkevésbé az ő hibája). „Függetlenül attól, hogy nyer-e versenyeket, vagy világbajnoki címeket, Alonso a sport egyik legnagyobb alakja. A természetes sebessége és az, ahogyan versenyez… ezek a dolgok igazán különlegessé teszik” – nyilatkozta 20minutos című spanyol lapnak.

Alonso sohasem csinált titok abból, hogy 2014 végén azért hagyta el a Ferrarit, mert „megunta a második helyezéseket”, a McLaren-Hondában pedig több lehetőséget látott a jövőre nézve. A projekt azonban a vártnál sokkal lassabban indult, a spanyol döntésének helyességét pedig sokan megkérdőjelezték már, Coulthard viszont nem akarja véleményezni ezt a lépést, mondván „senki sem lát a jövőbe”, így a kétszeres világbajnok sem tudhatta pontosan, mi vár rá a McLarennél.

A skót egyébként bízik abban, hogy Alonso visszakerül az élmezőnybe, és egy nap a harmadik bajnoki címet is megszerzi. „Szeretném látni, ahogy elhódítja a világbajnoki címet, hiszen kettőnél többet érdemel, az élet azonban ilyen; nem mindenki kapja meg azt, amit érdemel. Idén reálisan nézve a dobogós helyezésre sem lehet sok esélye, hacsak nem történik valami rendkívüli a futam során. A McLarennél most az lehet a cél, hogy folyamatosan ott legyenek a legjobb 10 között, ahogyan Stoffel Vandoorne tette azt Bahreinben” – magyarázta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat