Alonso továbbra sem bízza el magát

írta: Motorsportal
2003. június 05. 14:09
A Renault versenyistálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso pontosan tudja mit szeretne: "Célom az, hogy én legyek a világ legjobb autóversenyzője, és ez nem álom."

Az idei évad eddigi versenyein Kimi Räikkönen és Fernando Alonso remek teljesítményt nyújtott, és sokan mindkettőjükre, mint a jövő világbajnokára tekintenek.

Alonso ugyan örül a sikerének, de helyesebbnek tartja, ha a realitás talaján marad.

A spanyol versenyző úgy véli, hogy amennyiben Räikkönen nem a McLaren-Mercedes pilótája lenne, nem dícsérnék olyan sokat a teljesítményét még akkor sem, ha hasonló jó, vagy jobb eredményt érne el.

"A Sauber vagy a Jordan volánjánál nem lenne olyan magas az elvárás vele szemben, egy McLarenben azonban egy potenciális világbajnok" - vélekedik Alonso.

"Ha valaki egy élcsapatnál egy kiváló autóval rendelkezik, akkor könnyen a mezőny élére tud kerülni. Ennek hiányában semmi esélyem nincsen. Kiminek szerencséje volt. A McLaren csapat szerződést kötött vele, és így magas színvonalon tud teljesíteni."

Alonso úgy véli, hogy csapata még nincsen azon a szinten, mint a három élcsapat. "Jók vagyunk, azonban a Ferrarihoz képest még van min javítanunk. Ez a motornál kezdődik, de tulajdonképpen az egész autóra vonatkozik. A Renault-nak jó lehetőségei vannak. Már ebben az esztendőben is nagy előrelépésket tettünk. Bízom benne, hogy jövőre az autó és a kasztni is jobb lesz, valamint, hogy egy jobb aerodinamikával az élre kerülünk" - nyilatkozta az Autobild Motorsport c. magazin munkatársának Fernando.

Legfőbb ellenfeleinek a Ferrari, a McLaren-Mercedes és a BMW-Williams csapat versenyzőit tartja. "Michael és Rubens, a Ferrari két pilótája mindig problémát jelentenek, valamint a McLaren és Williams versenyzői is" - folytatta a fiatal spanyol pilóta, aki sokkal inkább az autóktól tart, mint a pilótáktól.

Ami a pályafutása folytatását illeti, Alonso visszafogott maradt. Nem hinné, hogy a Ferrari érdeklődne iránta. "Amennyiben a Ferrarinak szüksége lenne rám, biztosan megkeresnének. Azonban ez az eset egész biztosan nem áll fenn. Ezenkívűl minden szükséges feltétel adott számukra ahhoz, hogy az élen legyenek. Miért lenne szükségük rám?"


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni