Alonso új motort és büntetést kap

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 07:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso megkapja a Honda továbbfejlesztett erőforrását Sepangban – és ezzel a vele járó büntetést is.

A japán motorgyártó még a hét elején sem tudta megmondani, beveti-e legújabb fejlesztésű erőforrását Malajziában. Csupán abban voltak biztosak, hogy miután mindkét versenyzőjük használta már az idei 5. erőforrását, Japánban nem akarnak cserét, mert büntetés nélkül szeretnék teljesíteni hazai futamukat.

Az Autosport információi szerint azóta eldőlt, hogy a két versenyző közül csak Fernando Alonso autójába építik be az új motort a maláj hétvégén, mivel a spanyolnak amúgy is voltak megbízhatósági problémái. A Honda 2 módosító pontot használt el, az egyiket a motorblokk módosítására, mely a megbízhatóság javítását némi teljesítménynövekedést és tömegcsökkentést eredményez, a másikat pedig a kipufogó megváltoztatására.

Miután az új V6-os már a 9. lesz a kétszeres bajnoknál, a belső égésű motor cseréjéért 10 rajthelyes büntetést fog kapni. Emellett a Honda megerősítette, hogy új turbófeltöltőt, MGU-H-t, energiatárolót és központi elektronikát is kap, azaz összességében 30 rajthelyes büntetéssel és a mezőny végéről indulással számolhat.

A csapat egyelőre csak abban biztos, hogy Alonso péntek délelőtt használni fogja a továbbfejlesztett motort. Hogy délután is azzal köröz-e, csak az eredmények alapján döntik el. Jelenleg úgy tűnik, hogy az újításokat pénteken vetik csak be, szombaton Alonso is visszatérhet a korábbi motorverzióhoz.

Jenson Button sepangi 300. versenyén végig a régi motorral versenyez, és ha Japánban valóban nem vállalják a büntetést, akkor legkorábban Austinban kaphatja meg az új hajtóegységet.

A Hondának egyetlen fejlesztési pontja maradt az idényre – ezt várhatóan már nem fogja elhasználni.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához