Alonso újra edzésben!

írta: M4Sport
2016. április 06. 12:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Kínai Nagydíj előtti napokban újabb vizsgálatok várnak Fernando Alonsóra, és bár a végső szót az FIA orvosainak kell kimondania, az azóta már újra edzésbe állló spanyol és csapata valószínűnek tartja a sanghaji visszatérést.

Az Ausztráliában hatalmasat bukó kétszeres bajnoknak a Bahreini Nagydíj előtti csütörtökön volt jelenése az FIA orvosi központjában, ahol a kötelező vizsgálatok után megállapították, megrepedt bordája miatt túl korai lenne még újra autóba ülnie, mivel egy újabb balesetben akár még a tüdeje is veszélybe kerülhet. Fernando Alonso és a McLaren pénteken aztán újabb vizsgálatokat kért a szövetségtől, amely azonban határozottan elzárkózott a versenyengedély megadásától.

Az Autosport arról számolt be, hogy a wokingiak pár nappal a Kínai Nagydíj előtt ismét vizsgálatokat végeztetnek el a spanyolon, hogy meggyőződjenek arról, a sanghaji hivatalos FIA-ellenőrzésen már nem lesz probléma. Hogy CT-vizsgálatra is sor kerül-e, egyelőre kérdéses. Miután a túlzott sugárzás káros lehet a szervezetre, ezen a téren korlátozottak a lehetőségek – vélhetően ez is szerepet játszott abban, hogy Alonsót Bahreinben Ron Dennis elmondása szerint valójában egy négy nappal korábban, hétfőn elvégzett CT alapján ítélték versenyzésre alkalmatlannak.

Éric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint nem lesz gond a kínai visszatéréssel. „Nagyon magabiztos. De át kell esnie a vizsgálatokon. Az FIA fogja elvégezni őket, aztán eldöntik, hogy igen vagy nem” – tekintett előre a francia.

Alonso eközben az Instagramra föltett egy képet, melyen éppen edz, s mellé biztató hírként a következőket írta: „Újra edzésbe álltam, a következő pár napban remélhetőleg már ismét kerékpározhatok és úszhatok is. Lépésről lépésre haladok.”

Boullier szerint Alonso számára nehéz lehetett a boxból figyelni a bahreini eseményeket, de azzal, hogy a helyszínen maradt, csak elszántságáról tett tanúbizonyságot. „Ez egyben jó tapasztalat is volt a számára. Érdekes hozzászólásokat hallhattunk tőle a rádión keresztül, nagyon konstruktív volt. Egy pillanatig sem kételkedtem az elkötelezettségében – csak a média” – jelentette ki.

Az Auto Motor und Sport mindeközben arról számolt be, hogy a McLaren a két hét múlva esedékes Kínai Nagydíjra annak ellenére is képes lesz megjavítani Alonso ausztráliai autóját, hogy az szinte teljes mértékben rommá tört. „Meg tudjuk javítani. Ez lesz a tartalék karosszériánk Sanghajban” – erősítette meg a meglepő hírt Boullier.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. április 07. 10:56  

lehet az auto Alonsoe volt, de az ules szemelyreszabott, szoval nem hiszem, hogy az is Alonsoe lett volna, foleg, ha megrepedt

albutr
#2 albutr 2016. április 06. 20:22  

bízok benne hogy Kínában visszatér.

trialboj
#1 trialboj 2016. április 06. 14:30  

Most akkor nem értem? :))

Nem a hétvégén Vandorf alatt pöfögő járgány Alonso autója?
Azt amúgy elhiszem hogy meg tudják javítani, de érdemes? Nem arról volt szó hogy megrepedt az ülés, vagy monokok?

Amúgy ez a kép :)) azt hittem valamikor régről szedték elő, olyan a hangulata mintha valami szappanoperából kivágott jelenet lenne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba