Alonso ülése „csak” megrepedt a becsapódásnál

írta: M4Sport
2016. március 30. 11:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren csapata megerősítette, valóban megsérült Fernando Alonso ülése a spanyol, az Ausztrál Nagydíjon elszenvedett balesete során. A bajnokra még vár egy kötelező orvosi vizsgálat.

Az olasz Corriere della Sera nemrég arról számolt be, hogy Fernando Alonsót 46 g-s erőhatás érte, amikor a két héttel ezelőtti melbourne-i verseny 17. körében nekiment Esteban Gutiérrez Haasának, majd a levegőbe emelkedve, többször megfordulva kétszer is a pálya széli falnak csapódott.

Annak is híre ment, hogy a nagy erejű ütközés következtében még a McLaren ülése is eltört, a csapat most azonban pontosított ezen információn – félig megerősítve, félig megcáfolva azt. „Az ülés elrepedt, de nem tört el a baleset során. Emiatt természetesen kicseréljük azt Bahreinre” – idézte az istálló szóvivőjét a Motorsport.

A helyzeten persze mindez nem sokban változtat: Fernando Alonso örülhet, hogy megúszta pár horzsolással és némi izomfájdalommal a balesetet, amelyet utóbb eddigi pályafutása legnagyobb bukásának nevezett. A versenyző a hírek szerint nem dubaji otthonában, hanem Spanyolországban pihente ki a balesetet, és bár ő maga úgy nyilatkozott, alig várja, hogy újra autóba ülhessen, csütörtök reggel még át kell esnie az FIA kötelező orvosi vizsgálatán.

Csak rutinellenőrzésnek tűnik, ám Stoffel Vandoorne, a McLaren belga tartalékversenyzője mindenesetre így is bevetésre készen áll: csapata a Sun szerint máris Bahreinbe rendelte őt.

A McLaren időközben jelezte, Alonso autójának teljes vázát és hajtóegységét kicseréli Bahreinre, az ausztráliai balesetet pedig az FIA vizsgálja ki részletesen. A baleset másik érintettje, Esteban Gutiérrez szintén új karosszériával áll majd rajthoz Szahírban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary