Alonso: Utolsó hely a zsebben, most jöhet a pontszerzés!

írta: M4Sport
2016. október 01. 18:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a mezőny végéről kell rajtolnia, Fernando Alonso nem tartja elképzelhetetlennek, hogy sikerül pontot szereznie a Maláj Nagydíjon. A kétszeres világbajnokot motiválja a csapattárs eredménye, bízik autójában és támadó szellemiségben fog nekivágni a holnapi viadalnak.

A különböző „taktikai motorcseréknek” köszönhetően Alonso összesen 45 rajthelyes büntetést kapott Malajziában, ezek közül azonban egyet sem kell „letöltenie”, hiszen az időmérő edzésen csak egy biztonsági kört futott, hogy 107%-on belülre kerüljön, ez pedig minden riválisánál lassabb volt. Holnap azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsol, hiszen a pontszerzés lesz a cél.

Ez akár túlzottan optimista elképzelésnek is tűnhet, a spanyol azonban elégedett volt autója teljesítményével, a harmadik edzésen végig a futamra készült, a csapattárs tempója pedig még bizakodóbbá tette, így egyelőre ő nem tartja lehetetlennek küldetését. „Már nagyon várom a futamot. Tegnap nagyon jól reagált az autó. Ötödik voltam az első, és hetedik a második szabadedzésen, szóval ez a hétvége eddig teljesen rendben van” – magyarázta.

„Van néhány szett új gumim is, amivel kihozhatom az autóból a benne rejlő lehetőségeket, szóval igyekszünk majd egy jó versenyt futni. A pontszerzés ambiciózus célnak tűnik, de elérhető lehet, attól függően, mi történik előttünk és hogyan alakulnak az első körök. De szerintem készen állunk arra, hogy kiélvezzük a versenyt, mert a tempónk adott, és remélhetőleg kihasználhatjuk a gumielőnyünket, hogy visszanyerjünk néhány pozíciót” – tette hozzá.

Alonso a pénteki edzésen már pályára vihette a Honda új fejlesztésű erőforrását, a mai napra viszont régebbi egységek kerültek autójába, az újításokat ugyanis először a japán gyár hazai futamán használja majd versenykörülmények között. Mivel ugyanazon a pályán körözgetett az újjal és a régivel is, megkérték, vesse össze a két hajtóegységet. „Nos, a frissítésekkel inkább a megbízhatóságunk lesz jobb, a teljesítmény azonos szinten marad” – válaszolta röviden.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#4 kayassine 2016. október 01. 21:37  
Turms:
Nem tudjátok, van reális esély a futamon esőre?

http://www.myweather2.com/Motor-Racing/Malaysia/Sepang-Circuit.aspx
egy kicsire van esély
annyi elég is lenne

sába
#3 sába 2016. október 01. 20:33  

A megmaradt új lágy gumik mindenképp esélyt jelentenek. Fel kell rakni őket és kinyomni a szemét is a hondának.

albutr
#2 albutr 2016. október 01. 19:39  

de jó lenne ha megismétlődne a spai futam.

Turms
#1 Turms 2016. október 01. 18:28  

Nem tudjátok, van reális esély a futamon esőre?FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

562016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta