Alonso: Vannak még fájdalmaim

írta: M4Sport
2016. április 15. 11:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso örül, hogy újra versenyezhet, ám most, hogy már megkapta az engedélyt az FIA-tól, elárulta, vannak még fájdalmai.

Ausztrália óta először ülhetett a McLarenbe Fernando Alonso, aki bordarepedése miatt Bahreinben kénytelen volt kívülállóként szemlélni, ahogy Stoffel Vandoorne szerzi meg csapata első idei pontját. A spanyol csütörtökön csak az első szabadedzésre kapott versenyzési engedélyt Kínában, ám miután az első gyakorlást sikerrel teljesítette, az orvosok jelezték, a folytatásban is száguldhat – feltéve, ha rosszullét esetén azonnal megáll.

Éric Boullier szerint zökkenőmentesen ment a spanyol visszatérése. „Visszatértünk a normál kerékvágásba. Fernando újra autóba ülhetett, és minden rendben ment. Az FIA még akart egy ellenőrzést az első edzés után, de ez nem jelentett problémát, mivel az első edzést mindenféle probléma nélkül teljesítette. Eleve felkészültnek érezte magát a hétvégére” – mondta a versenyigazgató.

Alonso a Sky Sportsnak a nap végén azért elárulta, miután bordája még mindig nem forrt össze teljesen, a kanyarokban kisebb fájdalmat érzett még. „Egész jó volt, nagyon hiányzott már, hogy autóba ülhessek. Még ha nem vagyunk rendkívül versenyképesek, így is imádom a versenyzést, a vezetést. Kicsi fájdalmaim vannak, ami természetes, hiszen még el van törve a bordám. Ezen a pályán nagyon hosszú jobbkanyarok vannak, ami talán nem a legideálisabb az én helyzetemben, de ez a fájdalom tűrhető, és már nem jelent veszélyt, ha autóba ülök” – magyarázta.

A kétszeres bajnok délelőtt még több mint fél másodperccel elmaradt csapattársától, délután azonban már 0,1 másodperccel megelőzte Jenson Buttont, s 11.-ként zárt. „Fontos volt, hogy ma újra autóba ülhettem, és az is hogy sok kört tehettünk meg, mivel holnapra esőt jósolnak, így a mai volt az egyetlen esélyünk, hogy próbára tegyük a slick gumikat a verseny előtt. Elégedettek vagyunk, de még van tartalék az autóban, szerintem versenyképesebbek lehetünk ennél.”

Button mindeközben arra panaszkodott, hogy a Pirelli idén talán túlságosan is óvatos Kínában, s túl magas minimális nyomásértékeket írt elő a csapatoknak. A brit szerint főként erre vezethető vissza, hogy furcsán viselkedtek, s rendszerint túlhevültek az abroncsok a hosszabb etapokon. „Szerintem túl magas a minimális nyomás, ami megnehezíti a dolgunkat. A guminyomás nagyon megnőtt a múlt évhez képest, így pedig nem tapad eléggé az autó” – panaszkodott.

Amikor Alonsót kérdezték e problémáról, széttárta karjait. „Igen, nem is kétséges, hogy túl magas a nyomás. De nem tudunk mit tenni, alkalmazkodnunk kell. Már tizenegy-tizenkét éve versenyzünk itt, és egyértelmű, hogy túl magas a guminyomás. De ha a többiek két másodperccel előtted vannak, nem sok mindent mondhatsz. Előbb két és fél másodpercet kell gyorsulnunk, aztán panaszkodhatunk a guminyomás miatt” – gyakorolt önkritikát.

A McLaren nem titkolja, ismét pontszerzésre tör. Érib Boullier szerint a pálya talán nem fekszik nekik annyira, de e célt elérhetőnek találja. „Van itt egy hosszú egyenes, ami nem éppen játszik a kezünkre. De ha ki tudjuk hozni az autónkból azt a bizonyos pluszteljesítményt, akár a Q3-ba is bejuthatunk. És ha megbízhatónak bizonyulunk, ezúttal a pontszerzés is elérhető lehet innen” – tekintett előre a francia.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa