Alonso védelmében

írta: M4Sport
2016. április 06. 09:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem ért egyet Johnny Herbert kijelentéseivel a Forma–1 háromszoros világbajnoka, Jackie Stewart. Szerinte Fernando Alonsónak nagyon is a királykategóriában a helye – és még mindig képes lehet bajnokságot nyerni.

Nagy port kavart a korábbi versenyző, Johnny Herbert a múlt hétvégén Bahreinben azzal, hogy kijelentette, a bordasérülése miatt versenyzéstől eltiltott Fernando Alonsónak már vissza sem kéne térnie, mert vezetői tudása már megkopott, hozzáállásából pedig az derül ki, hogy már maga sem hiszi, hogy harmadszor is világbajnok lehet. A spanyol ennek ellenkezőjét erősítette ugyanakkor azzal, hogy fájdalmai ellenére is megpróbált autóba ülni, s még pénteken is próbálkoztak kicsikarni az ehhez szükséges engedélyt az FIA-tól.

A háromszoros világbajnok Jackie Stewart úgy véli, Herbert nem is tévedhetne nagyobbat, amikor Alonso visszavonulásáról beszél. „Igen, olvastam, mit mondott Herbert. Valami olyasmit, hogy már nem kéne újra versenyeznie. Nem értek egyet vele. Remélem, már Kínában visszatér, vagy az utána következő versenyen. Egy-két futam kihagyása még belefér, megteheti – bár a csapat számára fontos lenne, ha versenyezhetne” – nyilatkozta az As című spanyol lapnak.

Majd védelmébe vette a kétszeres bajnokot. „Alonso egyike a legjobbaknak, talán ő a legjobb – mentális szempontból biztosan. Rendkívül kiforrott versenyző, aki minden létező lehetőséget megragad, ha csak minimális esélyt is lát a győzelemre. Természetes, hogy nehezen fogadta el, hogy nem versenyezhet Bahreinben. Fájdalmai voltak a bordája miatt, de ő ennek ellenére is versenyezni akart, ami tiszteletre méltó. De szerintem a kockázat túl nagy lett volna, ezért jobb, ha vár egy kicsit” – magyarázta a skót.

Végül föltették neki a szokásos kérdést: lesz-e még világbajnok Alonso? „Ez jó kérdés. Szerintem képes rá, de csak ha a McLaren elég versenyképes lesz hozzá. Remélem, hogy így lesz. Nem hiszem, hogy távozna, mert meg akarja nyerni azt a címet” – utalt arra, hogy Herbert állításával ellentétben szerinte még nagyon is lobog a tűz a spanyolban.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája