Alonso: Vissza a normalitásba

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 20. 23:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába hasonlítják sokan az austini első szektort a szuzukaihoz, a McLaren két bajnoka biztos benne, hogy ezúttal újra a legjobb tízbe kerülésért harcolhatnak.

Két hete a Japán Nagydíjon a McLarennek esélye sem nyílt a pontszerzésre. A szuzukai pálya gyors és elnyújtott kanyarjai erősen kidomborították autójuk karosszériájának gyengeségeit. Jenson Button azonban úgy véli, ezúttal minden másképp lesz. „A közepes tempójú kanyarok, melyekben nem kell fékeznünk, nem kedveznek nekünk. Az autónk itt nem teljesít olyan jól, mint az ellenfeleké. A kemény féktávokkal jellemzett pályákon viszont az autónk fantasztikus, talán mi vagyunk a legjobbak a fékezésnél. Az autónk ilyenkor jól fordul, nagy a leszorítóereje is – és ez talán máris több annál, mint amennyit mondanom kéne” – elemezte helyzetüket Button.

„Itt az egyes kanyartól a nyolcasig szintén egybefolyó kanyarok vannak, de ezek mások, mint Szuzukában. Ezeket is oldalirányú terhelés jellemzi, de nem olyan nagy. Szuzukában túl sokáig vagy a kanyarokban, és ez a gyengénk. Ha gyors irányváltások vannak, mint itt, az nem okoz problémát. Ez tehát egy kedvezőbb pálya lesz számunkra, mert több keményebb féktáv is van rajta. Jobban fekszik nekünk, mint Szuzuka.”

Fernando Alonso ettől függetlenül nem számít sétagaloppra. „Az első szektorban talán nem leszünk a legjobbak, de minden versenyen próbálunk valami megoldást találni. Nemcsak meg kell értenünk, javítanunk is kell a helyzeten. Remélem, ezen a hétvégén kicsit gyorsabbak leszünk” – nyilatkozta a spanyol.

„Az autónknak vannak erősségei és gyengeségei, de az erősségek Szuzukában nem sokat értek. Kicsit gyengék voltunk ott, de itt remélhetőleg minden visszatér a normál kerékvágásba. A hátralévő versenyeken a normalitás az lenne, hogy a Q3-ért és a pontszerzésért harcolunk. Lesznek még ingadozások a teljesítményünkben, ahogy más csapatoknál is. A Haasnál is így van például, ahogy a Toro Rossónál is. Egy verseny alatt ők is visszaeshetnek a hetedik helyről tizenhetediknek. A Haas sokszor a Q1-ben harcol, aztán meg a Q3-ba jut. Ez furcsa helyzet mindenki számára. Mindig tökéletes hétvége kell, ha mi akarunk elöl lenni. Ha jól vagy rosszul csináljuk, sokszor akár hat-hét helyezés is múlik rajta” – fogalmazott Alonso.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra