Alonsóék bizalma a legértékesebb Boullier számára

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 28. 17:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Éric Baullier nagyra tartja Fernando Alonsót és Jenson Buttont amiért gyenge évük ellenére kitartottak a McLaren mellett, s úgy érzi, mindkét bajnoka megbízik benne.

Persze feszültségmentesnek túlzás lenne nevezni a 2015-ös szezont a McLaren szemszögéből. Fernando Alonso az év során hol jövője bizonytalanságának megpendítésével, hol egyértelmű rádióüzenetekkel adta csapata és a nagyvilág tudtára, nem elégedett a teljesítményükkel, miközben Jenson Button év végén maga ismerte el, még a visszavonulás gondolatával is eljátszott a legmélyebb időszakokban.

Aztán valahogy a McLarennek mégis sikerült mindkettejüket meggyőznie arról, hogy vezet még fölfelé út. Éric Boullier versenyigazgató becsüli két bajnokát türelme miatt. „Én leginkább azt tartom fontosnak, hogy ők az elmúlt szezon legvégéig hűek maradtak hozzánk” – nyilatkozta az F1i-nek.

A francia elárulta, miután F1-es pályafutása előtt alsóbb kategóriákban mérnökként dolgozott, mindig is fontosnak tartotta, hogy a lehető legszorosabb kapcsolatot alakítsa ki versenyzőivel. Így tett aztán később a Lotus csapatfőnökeként is, ahol Romain Grosjean számára amolyan mentor is volt: ha nem adja meg neki a második esélyt a 2012-es balesetekkel teli év után, ma aligha számítana elismert versenyzőnek a királykategóriában.

„Szeretem, ha szoros kötelék alakul ki közöttünk a versenyzővel” – fogalmazott Boullier. „Részben emiatt is döntöttem úgy, hogy elhagyom a DAMS-csapatot, ahol ügyvezető igazgatóként dolgoztam, és csatlakozom a Gravityhez (a Lotus korábbi tulajdonosa, Gérard Lopez és Eric Lux által alapított versenyzőnevelő program – a szerk.) 2008 végén. Amikor egy versenyző igazán megbízik a mérnökében – és ha belegondolsz, az életét teszi a kezedbe –, akkor igazán fejlődhet, és valóban elvárhatod tőle, hogy kivételes dolgokat csináljon, ha kizökkentik a kényelmi helyzetéből. Talán ezt a részét hiányolom leginkább a mostani munkámnak – jobban is, mint a technikai oldalt.”

Boullier ugyanakkor hozzátette, a McLarennél versenyigazgatóként is mindent megtesz azért, hogy közel kerüljön versenyzőihez – és meglátása szerint ez sikerült is neki. „Még a mostani helyzetemben is közel lehetek Fernandóhoz és Jensonhöz. Mint minden nagy bajnok, ők is megszállottan hajszolják a győzelmet. Amíg nem kapják meg, amit akarnak, nyomás alá fogják helyezni a csapatot. Ha viszont képes vagy kezelni az elvárásokat, valamint meggyőzni őket arról, hogy helyes irányba tartunk, elérted, hogy megbíznak benned.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra