Alonsóék megkapják

írta: M4Sport
2016. június 09. 08:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Döntött a Honda: Kanadában a McLaren mindkét versenyzője megkapja a gyártó legújabb fejlesztésű hajtóegységét.

Valóban a végsőkig kivártak. Eredetileg úgy volt, hogy a Honda már a Monacói Nagydíj utáni héten eldönti, ad-e új erőforrásokat Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnek Kanadában – csütörtök reggelre derült csak ki, ad. A japánok azért késlekedtek a döntéssel, mert egyfelől alaposan át kellett gondolniuk, hogyan osszák be fejlesztéseiket és módosító pontjaikat a szezonra, másfelől arról is meg kellett győződniük, hogy újításaik megbízhatóak.

A Motorsport úgy tudja, a gyártó két módosító pontot használt el Montrealra, s egy átdolgozott turbófeltöltőt biztosít mindkét bajnoka számára. Mindez önmagában nem eredményez több lóerőt, mégis javíthat a csapat versenyképességén. A cél, hogy javítsák energia-visszanyerési folyamatukat, s hatékonyabbá tegyék az ERS-üket, mely a hat 250 km/órát meghaladó tempójú szakasszal rendelkező, hosszú egyenesekkel teletűzdelt Gilles Villeneuve-versenypályán sokat jelenthet. Bár a Honda sokat javult ezen a téren tavaly óta, versenyzőik továbbra sem tudták olyan sokat használni az elektromotorjuk energiáját, mint riválisaik – a fejlesztéssel e különbség tovább csökkenhet.

A Hondának az év hátralévő részére 12 módosító pontja maradt, melyeket igyekeznek úgy beosztani, hogy azok segítségével komoly előrelépést érjenek el. A második fejlesztési csomagjukkal várhatóan már az erőforrás teljesítményének javítását célozzák meg.

Fernando Alonso és Jenson Button az újítással idei harmadik turbófeltöltőjét kapja majd. A McLaren ezen felül az ExxonMobil új üzemanyagától is teljesítményjavulást remélhet.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#4 khristiank 2016. június 09. 18:06  
lönczi:
Tényleg nem értem. Lassan érkezünk a szezon feléhez és két módosító pontot használnak fel. Jövőre megszűnik a zsetonrendszer a bajnokságban a béka segge magasságában vannak. Bedobni minden tokent aztán finomhangolni.

kevés a tokenjük ahhoz, h megtudják lépni azt, amit meg kellene. ezért kivárnak, h a jövő évi motorhoz, előfejlesszenek az idei tokennel és valahol itt akarják a lemaradásukat behozni.

szerintem

Denis Hunter
#3 Denis Hunter 2016. június 09. 11:03  

Go McLaren!!!

lönczi
#2 lönczi 2016. június 09. 09:42  

Tényleg nem értem. Lassan érkezünk a szezon feléhez és két módosító pontot használnak fel. Jövőre megszűnik a zsetonrendszer a bajnokságban a béka segge magasságában vannak. Bedobni minden tokent aztán finomhangolni.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. június 09. 09:31  

na kiváncsi leszek ...PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet