Alonsónál nincs is jobb versenyző a McLaren számára

írta: M4Sport
2016. január 26. 13:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár még nem dolgoztak együtt, a McLaren új ügyvezető igazgatója, Jost Capito máris talált egy közös pontot önmagában és Fernando Alonsóban. A szakember elismerősen nyilatkozott leendő versenyzőjéről.

A McLaren januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött a Volkswagen sikeres raliprogramjának vezetőjével, Jost Capitóval, aki a jövőben Jonathan Neale-t váltva a versenycsapat ügyvezető igazgatójaként folytatja pályafutását. A szakember egyelőre nem állt még munkába – amíg nem lesz meg az utódja a ralicsapatnál, folytatja tevékenységét a wolfsburgiaknál.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy már ne gondolna új feladatára. A spanyol Marcának adott interjúban például kijelentette, nem is tudna jobb versenyzőt a McLarennek Fernando Alonsónál, aki szerinte példamutatóan viselte a 2015-ös szenvedést. „Személyesen még nem ismerem őt, de nagyon nagyra tartom, különösen azok után, ahogy a múlt évben dolgozott. Nem adta fel, próbálta lelkesíteni a csapatát, annak ellenére is, hogy egy hozzá hasonló versenyző számára rendkívül frusztrálóak ezek az eredmények. Nagyra tartom őt, mert tovább dolgozott a csapattal, hogy magasabb szintre léphessenek. Már bizonyította, hogy képes a személyiségével előrébb vinni egy projektet. Ha versenyképes az autód, a bajnoki címért harcolhatsz. És erre egyértelműen ő a legalkalmasabb versenyző. Az én szememben ő a legjobb versenyző jelenleg a Forma–1-ben. Már várom, hogy elkezdhessek vele dolgozni” – méltatta a kétszeres bajnokot.

Majd elárulta, máris fölfedezett egy közös vonást önmagában és Alonsóban: mindketten gyerekkoruk óta rajonganak a McLarenért. „Igen, ő kicsiként arról álmodott, hogy Senna McLarenjét vezeti majd, nálam is hasonló a helyzet. Új kihívásra vágytam, és ennek volt egy érzelmi oldala is. Gyerekként nagy rajongója voltam Bruce McLarennek, aztán pedig szurkoltam az általa alapított csapatnak is, láttam, ahogyan Ron Dennis lerakta a mai gárda alapjait. Számomra ez mindig amolyan követendő példát jelentett, nagyra becsülöm, amit elért. Annak a csapatnak a tagjává válok, akinek a vezetőjét kiskorom óta csodáltam – ez egyszerűen varázslatos” – nyilatkozta Capito, hangsúlyozva, hogy múlt nyáron, még a Volkswagen károsanyag-kibocsátással kapcsolatos botránya előtt kezdett el tárgyalni Denisszel.

A szakember egyelőre nem tudja, mikor áll munkába Wokingban, és elmondása szerint még azt sem tisztázták, pontosan milyen szerepkör vár ott rá ott, el fog-e látogatni valamennyi versenyre. A Forma–1 aktuális helyzetéről persze már így is van véleménye, a bírálók sorába azonban nem akar beállni. „Az F1-nek számos problémát meg kell oldania több területen is. De a legfontosabb számomra most az, hogy egy jól működő, gazdaságilag stabil, versenyképes csapatot építsünk. A szabályokkal nincs baj, amíg mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Szóval a lényeg, hogy mindent kihozzunk magunkból” – fogalmazott Capito.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. január 26. 20:00  

azért Buttonról se feledkezzünk meg.

HairHungary